Schrijver Abdelkader Benali wil dat het Marokkaans elftal veelvuldig op Nederlandse tv besproken wordt in een programma

Geen categorienov 17 2017, 21:00
Ja, het Nederlands elftal gaat niet naar het WK dus komt een deel van onze multiculturele samenleving in beweging door te opperen dat op de Nederlandse televisie dan maar het Marokkaans elftal wordt besproken.
Kunt u het zich nog herinneren? Die mooie avonden waarbij Nederland in het EK of het WK moest spelen en dat in een typisch Nederlands sfeertje een programma de prestaties bespreekt van het elftal. Laten we dat beeld nu eens vervormen naar iets gelijkmatigs, maar dan met de kleuren van Marokko en Marokkaans-Nederlandse sprekers aan een tafel.
Nee niet te doen hé, vind ik eigenlijk ook. Het is sowieso een raar beeld dat een buitenlands elftal op zo een manier besproken moet worden als het Nederlands elftal.

"Hoe is het bijvoorbeeld voor, ik zeg maar wat, Ali uit Amsterdam om de wedstrijden van Marokko in Rusland te volgen? Die beleving van Nederlandse Marokkanen die straks naar Rusland gaan om het WK te bekijken, moeten we vastleggen." Het programma moet een verbindende kracht hebben, aldus Benali.

De schrijver zegt in gesprek te zijn met meerdere mensen van de NPO, onder wie een regisseur, om het format van de grond te krijgen. "Het moet een luchtig en gezellig programma worden met veel humor en een dikke knipoog."

Laten we hopen dat dit niet doorgaat, want anders gaan we nog heftiger avonden en nachten meemaken met Marokkaanse-Nederlanders die de straat opgaan en andere etniciteiten die met hen meedoen. Een multiculturele samenleving heeft vele verschillende implicaties en dit is er één van.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten