Ironie: 'Anti-racisten' vinden Alicia "te zwart" om Roetveegpiet te spelen

Geen categoriedec 03 2017, 19:00
De Colombiaanse dame vindt het geweldig om voor Zwarte Piet te spelen. Maar dat mag niet meer.
De afgelopen vier jaar speelde Alicia Suarez uit Utrecht met bijzonder veel plezier Zwarte Piet bij een groot bedrijf, aldus Metro.nl. Helaas voor haar komt ze daar volgend jaar niet voor in aanmerking. Alicia is namelijk te zwart. En een échte zwarte Zwarte Piet is hartstikke racistisch. Ofzo.

Het bedrijf wil volgend jaar alleen nog met roetveegpieten werken en de uit Colombia afkomstige Alicia past met haar van nature donkere huidskleur niet in dat plaatje.

Alicia legt uit:

"Vlak voor het feest begon, werd mij medegedeeld dat ik volgend jaar niet meer hoef te komen omdat er dan alleen nog met roetveegpieten gewerkt wordt. Als ik dat ook zou doen, zou ik toch worden geassocieerd met een Zwarte Piet en dat wil dat bedrijf niet meer."

Dit bewijst dus dat de zogenaamde 'anti-racisten' feitelijk racistisch tot op het bot zijn. Deze gekken vinden discriminatie tegen Alicia -- omdat ze "te zwart" zou zijn -- volkomen normaal. Als ze blank was mocht ze wel Roetveegpiet zijn, maar omdat ze zwart is niet.
Racisme en discriminatie pur sang.
Voor de goede orde haalt Alicia ook even uit naar de zogenaamde anti-racisten, en dan met name naar hun zelfbenoemde leider Sylvana Simons:

"Als mensen Zwarte Piet niet leuk vinden, prima, maar laat mensen die het wel leuk vinden in hun waarde. Er wordt kennelijk van mij verwacht dat ik aan de kant van Sylvana Simons ga staan, maar dat is gewoon mijn mening niet. Ik vind Zwarte Piet niet racistisch en ken ook genoeg andere donkere mensen die die mening delen. Ik krijg zelfs van bekenden op Curaçao te horen: wat gebeurt daar allemaal bij jullie?"

Nou, wat er gebeurt is vrij simpel: zogenaamde anti-fascisten blijken de grootst mogelijke fascisten te zijn, en zogenaamde anti-racisten de grootste racisten.
Het goede nieuws? Alicia pikt dit niet zomaar. Ze overweegt stappen te nemen tegen het bedrijf. Ze zal de hogere raad van het bedrijf een brief sturen, en als hun antwoord haar niet bevalt onderneemt ze "misschien nog meer." Goed zo, Alicia, ga ervoor. Dit is je reinste discriminatie. Het zal nep-anti-racisten verbazen, maar discriminatie is toch écht verboden in Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten