Twitter begint #TwitterPurge met nieuwe regels tegen "haatzaaien"

Geen categoriedec 18 2017, 8:00
Raad eens wie daar het slachtoffer van gaan worden?
Vandaag is een grote dag voor Twitter. Er komt namelijk vrijwel zeker een #twitterpurge, oftewel: een grootschalige actie van Twitter waarbij (bekende en onbekende) gebruikers van de site worden gegooid. Zoals Bart Nijman gisteravond tweette:
https://twitter.com/BartNijman/status/942525359450476544
De nieuwe Twitter-regels zijn bedoeld om 'haatzaaien' tegen te gaan (lees: om onwelgevallige meningen de mond te snoeren) en om de verspreiding van Russisch nepnieuws tegen te gaan (lees: idem). Zoals Twitter-gebruiker Rossen twittert:
https://twitter.com/Rosssen/status/942521388090445824
Die video moet je echt even kijken. Het blijkt namelijk dat Twitter ook gaat kijken of je je al dan niet associeert met 'haatzaaiende groepen.' Daartoe kijkt Twitter naar je Internet-gebruik -- dus niet je gebruik van Twitter, maar je gebruik van het Internet in het algemeen.
Veel Trump-supporters maken zich dan ook druk om hun accounts. Zelfs het linkse Newsweek berichtte dat enkele dagen geleden en leek toe te geven dat dit werkelijk een gevaar is.
Het bewijst maar weer dat Twitter en Facebook werkelijk het gevaar lopen om een onderonsje te worden tussen linkse types. Als dat gebeurt betekent dit niet alleen dat Twitter nooit winstgevend zal worden, maar ook dat rechtse Amerikanen en Europeanen maar beter hun eigen sociale media moeten opzetten. En dan bedoel ik dus niet achterlijke websites als 'Gab'-- waar er eerst en vooral nazi's zitten -- maar échte tegenhangers van Twitter, waar de vrijheid van meningsuiting wél gewaardeerd wordt (terwijl nazi's er niet eens bijna de overhand krijgen).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten