CDA: "Handelen van Zijlstra is niet verstandig... Hij moet verantwoording afleggen aan de Kamer"

Geen categoriefeb 12 2018, 13:15
Het CDA geeft minister de mogelijkheid uitleg te geven, maar steunt hem niet openlijk...
De buitenland-woordvoerder van het CDA, Martijn van Helvert, heeft ook gereageerd op ZijlstraGate. De minister van Buitenlandse Zaken (van de VVD, natuurlijk) ligt onder vuur omdat hij jarenlang gelogen heeft over een zogenaamde ontmoeting met Russische president Vladimir Poetin in 2006. Volgens Zijlstra zou Poetin toen gezegd hebben dat hij een Groot Rusland wil creëren, en dat dit "Groot Rusland" uit delen bestaat die nu zélf soevereine staten zijn (Balkanlanden om een voorbeeld te noemen).
Het enige probleem: Zijlstra heeft Poetin toen helemaal niet ontmoet.
Van Helvert laat weten op Twitter dat Zijlstra wat hem en zijn partij betreft onmiddellijk verantwoording dient af te leggen in de Tweede Kamer over zijn handelen. Dit moet hij doen in een brief én in een Kamerdebat. Met andere woorden, hij komt er niet met één strategie vanaf.
https://twitter.com/Martijncda/status/963013873094811648
Het CDA geeft Zijlstra dus de mogelijkheid uitleg te geven, maar steunt hem niet openlijk, wat natuurlijk een nauwelijks verholen vorm van kritiek aangezien het CDA een coalitiegenoot is van Zijlstras VVD.
Als Zijlstra ook maar een beetje politiek inzicht (en schaamtegevoel) heeft houdt hij de eer nu aan zichzelf. Coalitiegenoten roepen hem op het matje, de oppositie eist zijn vertrek, en buitenlandse media hebben het verhaal nu ook opgepakt waardoor het een internationaal schandaal is. Hoe langer hij aanblijft des te groter de schade voor Nederland. Eens kijken hoe lang het duurt voordat hij én Rutte dat beseffen en daar conclusies aan verbinden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten