Aanslag verijdeld bij halve marathon Berlijn: 6 extremisten wilden op mensen insteken met messen

Geen categorieapr 08 2018, 20:00
Het is ongelooflijk welk Kwaad er bestaat in deze wereld.
Voor veel mensen is het een schitterend evenement: een halve marathon lopen. Niet zo gek, natuurlijk. Niet alleen heb je het over een afstand van meer dan 20 kilometer (hallo!), maar er wordt ook nog eens een schitterend feest van gemaakt door organisaties. Zeker in Berlijn, waar de halve marathon vandaag gehouden werd.
Helaas zijn er blijkbaar gekken die zo'n evenement eerst en vooral zien als ideale gelegenheid om zoveel mogelijk Kwaad te doen. De politie van Berlijn heeft namelijk laten weten dat er vandaag maar liefst zes verdachten zijn aangehouden die van plan waren om met messen in te stekken op het publiek (en mogelijk hardlopers).
De verdachten -- het gaat natuurlijk om islamistische extremisten -- zijn allemaal jong; tussen de 18 en 21 jaar. De hoofdverdachte was een goede vriend van Anis Amri. Dat is de Tunesische extremist die in 2016 een vreselijke aanslag pleegde op een kerstmarkt in Berlijn.
De reden dat die vriend van Amri en zijn kornuiten vandaag wilden losgaan? Hoegenaamd om 'wraak' te nemen. Amri werd 0p 23 december van 2016 immers doodgeschoten door de Italiaanse politie. En dat vinden zijn matties niet kunnen.
Natuurlijk is dat een excuus. Extremisten geloven dat Amri een 'martelaar' is. Ze willen dus geen wraak nemen, maar hem eren ofzo. Maar ja, leg dat maar eens uit aan het politiekcorrecte Algemeen Dagblad. Dat soort kranten weigeren nog altijd in te zien wat de ideologie van islamistisch extremisme daadwerkelijk inhoudt.
Afijn. We mogen de Berlijnse politie dankbaar zijn dat er zo kordaat werd ingegrepen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten