De onschuld van islamitische migranten in Europa zorgt voor een gespleten samenleving

Geen categorieapr 06 2018, 18:00
We kregen het al te horen vandaag, in België is er de islamitische partij ISLAM die de sharia wil doorvoeren en een islamitische staat wil. Dat mensen daarvan schrikken is pas schrikwekkend. Het is verre van onlogisch dat dit zou gaan gebeuren. Sterker nog, dit blijft natuurlijk niet iets wat louter gebeurt of zal gebeuren in België, maar in heel Europa waar er veel islamitische migranten zijn.
Veel (rechtse) mensen doen alsof er een politieke macht is die islamitische migranten drijft naar Europa om hier alle landen islamitisch te maken. Dat soort complottheorieën zijn weerzinwekkend en vooral lachwekkend. Mensen hebben daar het intellectuele inzicht en de intelligentie niet voor. Sterker nog, zo een project zou zo veel mankracht kosten dat het uiteindelijk uit elkaar zou vallen. Zo zit de mens in elkaar, feilbaar en vol onvolkomenheden.
Nee, het 'probleem' ligt juist bij het feit dat deze islamitische migranten niet (willen) integreren. Zou u dat doen als u ervan overtuigd bent dat uw normen en waarden de juiste zijn? Als uw religie het summum is wat wij als mens kunnen bereiken? Wij willen niets doen aan onze normen en waarden en dat willen islamitische migranten natuurlijk ook niet. Het is lachwekkend naïef dat er (veelal linkse) mensen zijn die werkelijk waar geloven dat we allemaal happy samen kunnen leven met fundamenteel andere normen en waarden. Dat gaat natuurlijk sociale frictie opleveren en via de democratie geprojecteerd worden in de politiek en de rest van de samenleving.
De politieke onschuld van deze islamitische migranten is juist het 'probleem'. Zij willen dat ze politiek gehoord worden, ze vinden dat de natie beter af is met de Shariah en de islam. Dat kan je hen niet kwalijk nemen, dat is heel menselijk. Juist dat aspect benadrukken veel denkers en opiniemakers al jaren. Het gaat niet per se om een vijandige en agressieve onderwerping van het Westen, maar veranderingen via de democratie en de politiek. Laat genoeg islamitische migranten toe en je creëert een gespleten samenleving en een gespleten politiek. Via de democratie komt dit tot uiting en stap voor stap wordt de samenleving fundamenteel veranderd. Niet vanuit schuld, maar juist de menselijke onschuld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten