Twee Nederlanders gewond bij aanslag Münster, één "in kritieke toestand"

Geen categorieapr 08 2018, 15:09
Ongelooflijk erg.
Bij de vreselijke aanslag gisteren in het Duitse Münster zijn niet één, maar twee Nederlanders gewond geraakt. Eén van de twee Nederlandse slachtoffers verkeert zelfs in kritieke toestand. Dat laat het ministerie van Buitenlandse Zaken weten.
Gisteren werd al meteen bericht dat een Nederlandse vrouw gewond was geraakt. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht, waar ze behandeld werd. Haar wonden waren, gelukkig, niet levensbedreigend. Helaas is het tweede Nederlandse slachtoffer er veel ernstiger aan toe. Het ministerie staat "in nauw contact met de familie" van de man.
Al met al raakten er gisteren zo'n dertig mensen zwaargewond bij de aanslag met het kampeerbusje. Er werden vrijwel meteen twee doden gemeld, maar verschillende mensen verkeren in kritieke toestand in het ziekenhuis. Er is dus angst dat het dodental verder oploopt.
Internationale media noemen de verdachte (lees: de dader) als Jens R. Een 48-jarige man die in Münster werd en een uur rijden van de stad geboren werd, bijna vijftig jaar geleden. Hij zou verschillende zelfmoordpogingen genomen hebben. Banden met "extremistisch islamistische terroristen" worden min of meer uitgesloten. De politie gaat er voorlopig vanuit dat de gek -- want dat mag je toch wel zeggen -- 'gewoon' op 'spectaculaire' wijze zelfmoord wilde plegen.
Ook als het niet om terrorisme gaat moet dit wel degelijk goed uitgezocht worden. Want je zou toch denken dat de autoriteiten en zeker experts min of meer wisten dat het niet helemaal goed ging met R. Moet er eerder worden ingegrepen op het moment dat mensen een gevaar voor zichzelf en de samenleving vormen vanwege psychische problemen? Het zal niet populair zijn om dit te opperen, maar de vraag moet wel degelijk beantwoord worden.
https://twitter.com/joetidy/status/982890337902440448
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten