Raadsheer Schalken moet getuigen in zaak-Wilders

Geen categoriefeb 14 2011, 11:44
De Amsterdamse rechtbank heeft vanochtend besloten dat Tom Schalken, Bertus Hendriks en Hans Jansen als getuigen zullen moeten opdraven in de zaak-Wilders. Bovendien moet dit ter zitting gebeuren, in de volle openbaarheid dus. Alle overige getuigeverzoeken zijn afgewezen omdat de rechtbank kort gezegd vindt dat zij niets nieuws meer kunnen toevoegen aan wat zich al in het dossier bevindt.
Maar omdat de rechtbank tevens zal toestaan dat Moszkowicz al zijn preliminaire verweren nogmaals mag voeren, is de kans groot dat het nooit zo ver zal komen. Die preliminaire verweren gaan over de zogenaamde strafrechtelijke 'voorvragen' en zien op de meer strafprocessuele kant van de zaak. Als de rechtbank één van die verweren honoreert dan is de zaak daarmee af, aan een inhoudelijk behandeling wordt dan niet meer toegekomen.
Gezien het feit dat de rechterlijke macht ernstig met de zaak-Wilders in de maag zit, lijkt de kans mij groot dat de rechtbank deze werkwijze zal hanteren. Bovendien zal het getuigenverhoor van raadsheer Tom Schalken dan nooit hoeven plaatsvinden.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten