Hypocriet Wikileaks boos om wachtwoord

Geen categoriesep 01 2011, 14:30
De schijnheilen van Wikileaks zijn weer eens boos.
Daar waar de criminele organisatie zelf geen moeite heeft de veiligheid van mensen in het geding te brengen doe het heel hard huilie wanneer er een wachtwoordje online wordt gezet.

Wikileaks en The Guardian ruzieën over uitgelekte cables Alle 251.000 ongeredigeerde cables van Wikileaks zijn te downloaden en dankzij een wachtwoord die journalisten van The Guardian in een boek hebben gepubliceerd ook te openen. Dat stelt Wikileaks in een verklaring. The Guardian ontkent schuld. In het boek ‘WikiLeaks: Inside Julian Assange’s War on Secrecy’, dat al in februari uitkwam, geven onderzoeksjournalisten David Leigh and Luke Harding weer hoe ze Assange er van overtuigden alle cables beschikbaar te maken voor The Guardian. In het boek geven ze ook het wachtwoord vrij dat ze van Assange kregen. En daarmee hebben ze de afspraken geschonden, stelt Wikileaks in de verklaring: “Een journalist van The Guardian heeft in een eerder onopgemerkte daad van grove nalatigheid of opzet, en in strijd met een afgesloten contract met hoofdredacteur Alan Rusbridger, een geheim, gedecodeerd wachtwoord bekendgemaakt van het hele, ongeredigeerde Wikileaks Cablegate-archief.”

Mooi hè hypocriet links. Als een stel GroenLinksers zoekt Wiklileaks de morele hoogvlakte op haar "openheid" te verdedigen, maar wee je gebeente wanneer het om de lusters zelf gaat. Dan wordt er plotseling schuimbekkend gereageerd en geschermd met het "schenden" van afspraken. Enfin wel weer leuk zo een linkse fittie. Dat er nog maar vele mogen volgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten