Waar blijft die verschrikkelijke opwarming toch?

Foto:

Het wordt spannend. De aanhangers van de menselijke broeikashypothese zitten met smart te wachten op de door hen voorspelde verschrikkelijke opwarming van de aarde als gevolg van de verhoging van de concentratie van CO2 in onze atmosfeer. Het klimaatbeleid heeft als doel die opwarming te voorkomen dan wel af te remmen. De dreiging van opwarming dient als legitimatie voor allerlei draconische en geldverslindende beleidsmaatregelen. Maar die opwarming wil maar steeds niet komen.

Vele klimaatsceptici verwachten daarentegen een afkoeling voor de komende decennia, als gevolg van relatief lage zonneactiviteit. De satellietmetingen van de gemiddelde wereldtemperatuur, die Roy Spencer maandelijks op zijn website publiceert, worden dan ook met spanning gevolgd. Inmiddels zijn de cijfers voor september gepubliceerd. Zij tonen een kleine afwijking van +0.29 º C van het langjarige gemiddelde, terwijl de 13-maandelijkse gemiddelde temperatuurcurve stagneert.

Zowel Roy Spencer als Richard Lindzen waarschuwen voortdurend dat deze kleine verschillen niet als basis kunnen dienen voor voorspellingen over de ontwikkeling op lange termijn. Maar misschien dat zij voor politici wel voldoende aanleiding zouden kunnen zijn om nu eens op te houden met hun paniekverhalen over het klimaat.

Ook de zeeoppervlaktetemperaturen laten een daling zien. Bovendien wordt er een nieuwe (koude) La Niña verwacht. Deze kan van invloed zijn op de temperatuur in oktober.

Volgens het Deens Meteorologisch Instituut, ligt de aangroei van het drijfijs op de Noordpool binnen de normale grenzen.

Er zijn weer zonnevlekken gesignaleerd in zonnecyclus 24. Nochtans is de NASA van mening dat de zonneactiviteit de laatste honderd jaar nog niet zo laag is geweest. Combineren we deze gegevens met de satelliettemperaturen en La Niña, dan zouden we wel weer eens een koude winter tegemoet kunnen gaan.

Lees verder hier.

Mijn trouwe DDS-lezers weten dat ik vaak – op basis van wat ik in de literatuur heb aangetroffen – op de mogelijkheid van een nieuwe kleine ijstijd heb gewezen. Maar waarom zouden ze waarde hechten aan de opvattingen terzake van een eenvoudig econoom indien er een gezaghebbend VN-Klimaatpanel bestaat, dat is samengesteld uit de crème de la crème van de klimatologie en dat beweert dat we opwarming krijgen? Welnu, ik viel haast van mijn stoel toen ik las dat nu ook de Britse Royal Met Office lijkt te zijn uitgetreden uit de warme broederschap.

Onder de titel, ‘Britain faces a Mini ‘Ice Age’ schreef Laura Caroe:

Britain is set to suffer a mini ice age that could last for decades and bring with it a series of bitterly cold winters. And it could all begin within weeks as experts said last night that the mercury may soon plunge below the record -20C endured last year.

Scientists say the anticipated cold blast will be due to the return of a disruptive weather pattern called La Nina. Latest evidence shows La Nina, linked to extreme winter weather in America and with a knock-on effect on Britain, is in force and will gradually strengthen as the year ends.

The climate phenomenon, characterised by unusually cold ocean temperatures in the Pacific, was linked to our icy winter last year – one of the coldest on record. And it coincides with research from the Met Office indicating the nation could be facing a repeat of the “little ice age” that gripped the country 300 years ago, causing decades of harsh winters. The prediction, to be published in Nature magazine, is based on observations of a slight fall in the sun’s emissions of ultraviolet radiation, which may, over a long period, trigger Arctic conditions for many years.

Lees verder hier.

Conclusie: die verschrikkelijke opwarming van de aarde bestaat alleen in de virtuele werkelijkheid van de klimaatmodellen. Moeder Natuur weigert zich daaraan te conformeren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!