Greenpeace-tuig opgepakt en afgevoerd in IJmuiden

Geen categoriedec 23 2011, 10:27
Kijk, zo doen we dat.
Hoe meer van dit soort voor eigen rechter spelende reltokkies in de cel belanden, hoe beter de samenleving is die overblijft. In dit geval vond de club van Liesbeth van Tongeren het namelijk nodig om drie schepen - privaat eigendom van anderen - te bekladden met leuzen die ongetwijfeld rechtstreeks uit het GroenLinks-partijprogramma komen.
De Telegraaf schetst een onthutsend beeld van een berekende vernielingsacties:

Greenpeace voerde de actie tegen de Europese subsidies die reders van grote visserijschepen krijgen. De actievoerders schilderen in grote cijfers de subsidiebedragen op de zijkant van de schepen.

De 'schilders' van Greenpeace voeren rond half zeven in twee rubberboten de haven binnen om de schepen te bekladden. De reder, Parlevliet & Van der Plas, alarmeerde de politie. Na ongeveer 2 uur werden de actievoerders in hun boten door de waterpolitie naar de kant gesommeerd en gearresteerd. Daarmee kwam een einde aan de actie.

Hopelijk onderneemt het Openbaar Ministerie eindelijk eens een keer juridische actie - er zijn teveel officieren van justitie die dit soort vergrijpen met de mantel der liefde bedekken.
Maar ook als dat niet gebeurt, wens ik de rechter veel succes met het eisen van een schadevergoeding in een civiele procedure.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten