God is WOEST op het Reformatorisch Dagblad

Nou ja zeg, zijn die nep-christenen gewoon online op zondag!

Een vaste prik op zondag: de wereld gaat gewoon door, nieuws is er ook zoals iedere dag en de actualiteitenprogramma’s hebben interessante mensen in de studio.

De wereldontkenners uit Urk hebben jaren volgehouden dat er eigenlijk niks gebeurde op zondag. Ten eerste omdat dat in de Bijbel stond (dus was het waar), en ten tweede omdat meneer de predikant het zei. Dus was het dubbelwaar. Dus: iedere zaterdagavond om een paar seconde voor middernacht werd de site van het Reformatorisch Dagblad offline gezet. Poef, weg. Alleen dit “gaat u eens snel naar de kerkdienst!”-berichtje bleef over.

Maar anno 2012 vallen de Gereformeerden ineens van hun geloof… en kijk.. hun website blijft gewoon ook op zondag in de lucht. Ketters!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

13 reacties

 1. jantjebeton

  Het verhaal van Tim klopt natuurlijk van geen kant. Blijkbaar zit er ergens wat frustratie, de site meldt namelijk dat er wel degelijk nieuws is op zondag, echter kiezen zij er bewust voor om dit één dag in de week niet te brengen.

   

  Quote van Refdag
  “Staat het nieuws dan stil op zondag? Nee, dat niet – we leven in een jachtige tijd waarin het verschil tussen zondagen en werkdagen helaas steeds kleiner wordt.”

   

  Staan voor je principes, waarom wordt dat eigenlijk belachelijk gemaakt?

 2. Bot

  StrengGelovigen belachelijk maken altijd   +1

   

   

 3. Richard de II2

  Als ik dit soort onzin wil lezen dan ga ik wel naar GeenStijl.

 4. Anti-Domoor

  Het bashen van gelovigen is een teken van zwakte, nee ik sta niet achter de zwaar gereformeerden. Ook pleit ik niet voor een ver-Urking van ons land, maar het geloof is het enige bindmiddel wat ons volk nog enige diepgang en eigenwaarde geeft. Want Tim het is wel gebleken dat het secularisme een opzichtig links socialistisch gegeven is, en alleen maar zorgt voor de totale verloedering van onze maatschappij.

 5. sprx

  Tim is lekker opdreef vandaag, eerst ten onrechte de jihad die tegen christenen, en anderen, wordt gevoerd verzwijgen, nu overigens terecht even plagen, maar iets vertelt mij dat onze held gelijksoortige plagerijtjes niet aandurft tov van het mohammedanisme.

 6. cmsuijkerbuijk

  Kijk, het is natuurlijk voor niet-gereformeerden en dan vooral voor niet-gelovigen héél makkelijk scoren. Maar je moet toch wel héél vast in je schoenen staan, wil je die strenge levenshouding vol kunnen houden. Altijd het mikpunt van smaal en spot. Dat is voor mij tóch wel een reden om hier respect voor te hebben. Lós daarvan kijk ikzelf heel anders tegen het leven aan,maar die standvastigheid……………!

  Was de politiek maar zo principieel!

 7. Wim

  @CMS: Ik wil maar zeggen dat standvastigheid op zichzelf nou niet zo’n goede eigenschap hoeft te zijn.

 8. cmsuijkerbuijk

  Ik heb toch aangegeven, dat ik anders tegen de dingen aankijk. En natuurlijk zijn zulke voorbeelden te gek voor woorden. Maar ik bedoel het niet zo letterlijk. Ik vind het moeilijk om goed uit te leggen wat ik precies bedoel.

  Al die voor ons achterlijke dingen dáár gelaten, verdienen zij denk ik tóch respect voor hun standvastigheid en onwankelbaar vertrouwen in hun geloof.

  Dat onwankelbare, niet van de wijs te brengen vertrouwen, dát bedoel ik eigenlijk, los van inentingen en al die andere dingen die wij de gewoonste zaak van de wereld vinden, dát zou de politiek en m.n. de regering ten toon moeten spreiden en dan voornamelijk naar Brussel toe.

  Ik hoop dat jullie nu snappen wat ik eigenlik bedoelde te zeggen. (Dus beslist géén bewondering voor uitwassen!)

 9. eenkaa

  Is er geen eindredactie hier die kijkt naar inhoud/kwaliteit van de berichten? Geenstijl is al genoemd.. ik zal even inhoudelijk reageren:

   

  > Nou ja zeg, zijn die nep-christenen gewoon online op zondag!

  Wie bepaald wat een echte christen is, jij? Een christen die zondagsrust invult door geen media te bekijken, heb jij daar last van? Is dat erg? 

  > De wereldontkenners uit Urk hebben jaren volgehouden dat er eigenlijk niks gebeurde op zondag.

  Pardon? Wie ontkent de wereld? Wie houdt er vol dat er niets gebeurt op zondag. Jij bent de enige die dit roept, zeker de mensen van het RD niet. 

  > Ten eerste omdat dat in de Bijbel stond (dus was het waar),

  Gebrek aan kennis of te druk met beledigen om even rustig na te denken. Er staat NIETS over de zondag in de Bijbel, laat staan over de krant lezen of websites. Veel christenen geloven op basis van de Bijbel dat de Schepper een levensritme van 6 dagen werken 1 dag rust heeft bepaald en geven daar invulling in. In ons land was de zondag een rust dag. 

  en ten tweede omdat meneer de predikant het zei. Dus was het dubbelwaar.

  Misschien schokkend voor je maar predikanten moeten het Woord verkondigen, ook reformatorische mensen zijn kritisch, ze geloven een predikant niet op zijn woord, allen het Woord. 

  > Dus: iedere zaterdagavond om een paar seconde voor middernacht werd de site van het Reformatorisch Dagblad offline gezet. Poef, weg. Alleen dit “gaat u eens snel naar de kerkdienst!”-berichtje bleef over.

  prachtig.. mensen die invulling geven aan hun manier van denken…  WAT IS HIER HET PROBLEEM?? 

  > Maar anno 2012 vallen de Gereformeerden ineens van hun geloof… en kijk.. hun website blijft gewoon ook op zondag in de lucht. Ketters!

  jammer dat je afsluit met ketters… deze vraag was natuurlijk boeiend, waarom is de site van het RD nu wel bereikbaar en voorheen niet… foutje? nieuwe visie? misschien kun je daar proberen achter te komen en er een degelijk artikel over schrijven?

 10. Primo Mattino

  Waarom deze mensen belachelijk maken? Wie hebben ze iets misdaan? Wat is het nut hiervan?

  Ik vind dit soort ongein zoooooooooooooo zwak.

  Kunnen we het onrespectvol bejegenen van onze andersdenkende medemens beter niet overlaten aan links: vara, nrc, nos etc. etc.? Die zijn daar namelijk veel beter in.

 11. H.Bijl

  Inderdaad, het valt niet mee om terwijl iederen z’n kinderen inent, je eigen kinderen lekker in een rolstoel te helpen.

 12. cmsuijkerbuijk

  Mijn beste Wim, er is wél een duidelijk verschil tussen Moslims en Gereformeerden hoor! Als je dát niet (meer) ziet!

 13. Wim

  Ja, en die moslims zijn ook zo standvastig!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.