Nieuw: 13-jarige jongetjes met vuurwapens

Geen categoriemrt 03 2012, 17:45
Is dit de toekomst van Nederland? Kiddo's die met vuurwapens een supermarkt willen overvallen? Ja.
Twee Rotterdamse jongetjes van 13 jaar jong zijn vandaag aangehouden omdat ze van plan waren een supermarkt te overvallen, schrijft De Telegraaf. En het waren geen gewone jongetjes die met een waterpistool mensen nat wilden spuiten, nee, ze hadden drie (!) vuurwapens bij zich.

De twee, beiden Rotterdammers van 13 jaar, zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Ter plaatse wezen getuigen de agenten erop dat de twee, kort voor aankomst van de politie, een tas hadden weggegooid in een afvalbak. Bij onderzoek in die bak werd een tas gevonden met daarin drie vuurwapens. Deze zijn in beslag genomen.

Wat een bizar verhaal. Deze twee jongetjes wilden een supermarkt overvallen. Met vuurwapens. Drie stuks. Laat dat even op u inwerken.
Dit is de nieuwe realiteit. Criminelen worden steeds jonger, brutaler en gewelddadiger en niemand die het kan tegenhouden. Ja, je kunt toevallig een tip krijgen, zoals in dit geval is gebeurd, en er vervolgens snel naar handelen. Complimenten voor de Rotterdamse politie dus.
Maar het probleem zit dieper. Criminaliteit wordt steeds meer een way of life voor veel gezinnen. De kinderen in dat soort, vaak gebroken, gezinnen zien dat hun papa's, mama's, broers en andere familieleden naast hun uitkering graag wat geld willen bijverdienen door een overval te plegen of bijvoorbeeld een wietplantage te onderhouden. Het is triest, maar waar.
Hopelijk kunnen deze twee kleine jochies nog worden 'geholpen' door ze flink aan te pakken, voor zover dat kan in ons rechtssysteem. Misschien dat een softe aanpak in dit geval helpt. Wie weet.
De vraag rijst: hoe ziet onze toekomst eruit? Komt het ooit nog goed? Nee, dat is ijdele hoop. De Nederlandse samenleving krijgt steeds meer te maken met brutale criminelen. De beste oplossing? Ze allemaal permanent van de straat verwijderen en zo lang mogelijk achter de tralies zetten. Een crimineel in de gevangenis kan geen overval plegen. Zo simpel is het.
Update 20:09: het gaat niet om vuurwapens, maar om niet van echt te onderscheiden nepwapens. Gelukkig maar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten