De PVV is echt uitgeregeerd

Geen categoriemei 30 2012, 10:15
Het Kamerdebat van gisteren over het Kunduz-akkoord was een verhelderend spektakel. Vooral wat betreft de contraproductieve houding van de PVV.
De nieuwe campagnestrategie van de blonde haarverver wordt langzaamaan zichtbaar. Het zal niet Europa zijn, niet de moslims, niet de huizenmarkt en al helemaal niet de economie. Nee, niets van dat alles. Het is gewoon het kopiëren van de leus van de legendarisch geworden Tegenpartij uit de jaren '80. "Geen gezeik, iedereen rijk." Lekker tegen gans de wereld aanschoppen!
We zagen een Geert Wilders bij het spreekgestoelte die afstand nam van "alles" wat er was afgesproken gedurende de zeven weken Catshuis. Alles, allemaal. Helemaal niets steunde hij meer. Ook niet de maatregelen die prettig uitpakten voor de PVV-kiezer of de Nederlandse economie. Nee, alles werd gegoten in het jasje van de "B52-bommenwerper" waarmee de Kunduz-partijen "voltreffer na voltreffer" zouden hebben gelost op de hardwerkende Nederlander. Ieder compromis werd met een vies gezicht weggewoven, en iedere coalitie behalve die van de volstrekt onhaalbare PVV-PVV-PVV-coalitie van 76 zetels of meer zou het land in diepe duisternis gaan storten na 12 september.
Tuurlijk, joh.
Martin Bosma heeft waarschijnlijk heel veel plezier gehad bij het schrijven van de komisch bedoelde aanvallen op politieke tegenstanders van de PVV. En als ik zeg politieke tegenstanders, dan bedoel ik natuurlijk alle andere partijen. De PVV zal voortaan opereren als politieke einzelgänger die lekker overal tegen is. Bosma zal het nog druk krijgen met het schrijven van speeches waarin jolig maar ferm afstand wordt genomen van zo'n beetje 100% van de maatregelen van het nieuwe kabinet, welke signatuur die ook zou dragen.
De PVV is uitgeregeerd, zoals iedere partij in Nederland is uitgeregeerd als zij het compromis taboe verklaart. Wat de PVV-Kamerleden rest is hun dagen slijten in de Kamerbankjes terwijl ze lekker mogen foeteren tegen alles en iedereen en onderwijl maandelijks € 9000 bruto op de bankrekening incasseren. Als de eerste de beste subsidieslurpers van een willekeurige 'linkse hobby.'
In die Kamerbankjes zullen Geert en een paar van z'n volgelingen voorlopig ook nog wel even blijven, want Nederland telt genoeg rancuneuzen, boze blanke mannen en grofgebekten om de PVV door dik en dun te blijven steunen, ook al zal deze partij niks meer willen en niks meer klaarspelen. De woorden van Churchill galmen nog maar eens door m'n hoofd: "The best argument against democracy is a five minute conversation with the average voter."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten