Frans Timmermans wil blijven

Geen categoriemei 04 2012, 16:30
Bij de PvdA. En iedereen maar denken dat de baantjesjager juist wég wilde uit Den Haag.
Terwijl er de afgelopen week bijna dagelijks een PvdA-Kamerlid sneuvelt omdat hij of zij geen zin meer heeft om op de PvdA-kieslijst te staan, blijft één PvdA'er moedig stand houden. Alhoewel, moedig. Eerder opportunistisch. PvdA-Kamerlid Frans Timmermans liet vandaag weten dat hij graag nog een termijn Kamerlid voor de PvdA wil zijn.
U bent alweer vergeten wie deze man is? Da's ook stom. Hij kent heel veel talen (kijk eens wat een talenknobbel) en hij is hoogintelligent. Althans, dat denkt 'ie graag van zichzelf. Het is niet erg dat u Timmermans niet kent. Laat ik uw geheugen opfrissen. Timmermans is de man die hoogstpersoonlijk Job Cohen de fractie heeft uitgewerkt door een uitgelekte e-mail waarin hij forse kritiek had op een interview dat Cohen had met een krant. Cohen zou teveel naar links willen buigen.
Dat de PvdA juist onder Diederik Samsom naar de SP lonkt, vindt Timmermans helemáál niet erg. Hij gaat zelfs bij Pauw & Witteman zitten om de SP-koers te verdedigen. De PvdA'er wilde trouwens dolgraag zelf partijleider worden, maar hij zou zich alleen kandidaat stellen als de lek van de e-mail zich zou melden.
Dat Timmermans een man is met torenhoge ambities, blijkt wel uit zijn sollicitaties tijdens het Kamerlidmaatschap. Zo stelde zich hij kandidaat voor het Gouverneurschap van Limburg. Hij wilde dus de Limburgse Commissaris van de Koningin worden. Maar hij wilde dan weer niet Commissaris worden als de PVV teveel invloed zou krijgen. De rest is geschiedenis.
Even later greep hij naast een Europese topfunctie, die van Commissaris voor de Mensenrechten van de Raad van Europa. Hij had er nog zo'n gave video voor gemaakt. Helaas, pindakaas, hij kreeg veel te weinig stemmen. Gek genoeg lijkt het erop dat ze in Europa niet zitten te wachten op een omhooggevallen PvdA'er.
Timmermans wil al heel lang weg uit de Kamer. En nu wil flip-flop Timmermans ineens wéér voor vier jaar de Kamer in. Dat gelooft u toch niet? Er is maar één reden waarom hij weer op de PvdA-kieslijst gaat staan: Timmermans hoopt binnen een maandje of twee na de verkiezingen in september minstens te worden gepromoveerd tot staatssecretaris van Buitenlandse Zaken in een Paars kabinet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten