Jan Marijnissen: 'Stem Obama, tegen Amerika!'

Geen categorieaug 28 2012, 15:00
Anti-Amerikanisme doet het altijd goed bij de socialisten.
In het nieuwe nummer van agitprop-blaadje Maarten van.. jawel.. Maarten van Rossem steekt SP-voorzitter Jan Marijnissen aardig van wal over Amerika. Aan de ene kant is hij 100% pro-Obama:

Het zal voor weinig mensen als een verrassing komen dat Jan Marijnissen, oprichter en voormalig leider van de SP, de komende vier jaar liever Barack Obama dan Mitt Romney in het Witte Huis ziet zitten. ‘De herverkiezing van Obama zal de gunstigste uitslag zijn voor zowel Amerika als voor Nederland en Europa.’ ‘Obama heeft gedaan wat hij kon,’ zegt Marijnissen, terugkijkend op de afgelopen drieëneenhalf jaar.

Maar aan de andere kant heeft de voormalige roerganger van de SP ook een hekel aan Amerika:

‘Ik heb Amerika nooit als lichtend voorbeeld gezien. Sterker nog, ik heb juist vaak kritiek uitgeoefend op de bijna slaafse wijze waarop de regering en parlement in Nederland steeds de Amerikaans politiek gevolgd heeft, met name als het gaat om vraagstukken van oorlog en vrede.’

Waarom heeft Marijnissen dan zo'n duidelijke mening over wie de scepter over de VS moet zwaaien? De SP'er heeft immers iets tegen Amerika heeft en zou 't liefst helemaal van de invloed van dat land afwillen. Hoe komt dat? Precies: omdat hij denkt Obama de Verenigde Staten van Amerika minder belangrijk kan maken.
Stem dus Obama, voor een Amerika dat verschrompelt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten