De Melkchinezen

Vanmiddag zag ik een Chinese vrouw voor mij in de kassarij staan. In haar handen: 2 pakken Nutrilon en een volgeschreven kladblokje.

Sinds het grote Chinese melkschandaal met melamine hebben honderdduizenden baby’s daar nu te kampen met vruchtbaarheidsproblemen en blaas- of nierstenen. Het laatste kan zelfs tot blaaskanker leiden. Triest, erg triest. We kunnen het de Chinezen dus absoluut niet kwalijk nemen dat zij nu voor kwaliteit gaan, en Nederlandse melk willen kopen. Echter, de Nederlandse melkpoedermerken Nutrilon en Friso doen eigenlijk helemaal niet aan officiele export naar China. Het gevolg is dat de Chinezen het zelf maar komen halen. De melkpoeder in de supermarktschappen verdwijnt als sneeuw voor de zon. De schappen liggen er erg zielig bij. Een bordje vertelt de Nederlandse consument nog dat er maximaal 2 pakken per persoon de winkel mogen verlaten. Als er dan nog pakken liggen.

Het is gewoon een kwestie van vraag en aanbod. Nadat het Chinese schandaal aan het licht was gekomen, zakte de vraag naar Chinees poeder enorm. De baby’s (en dat zijn er een hoop in China) moesten toch op een of andere manier doorblijven drinken. Het poeder moest ergens anders vandaan komen; de Chinese vraag verplaatste zich naar het buitenland.

Al in 2010 was er sprake van poedermelk tekorten in Nederlandse supermarkten door de enorme vraag van Chinezen. Het is gewoon slecht, stom en sullig van de Nederlandse melkproducenten dat zij de afgelopen 3 jaar niet in staat zijn geweest hun productie op te krikken. En dan heb ik alleen nog maar woorden gebruikt met een S. De tussenhandelaren brengen nu vraag en aanbod dichterbij elkaar. En verdienen daar goed aan. De Nederlandse melkpoederfabrikanten hebben een enorme kans laten liggen. Het is zelfs zo ver gekomen, dat Chinezen maar hun eigen melkpoederfabrieken gaan bouwen in Nederland.

Nadat de Chinese vrouw een hand vol twintig en vijftig eurobiljetten uit haar zak heeft gehaald, rekent ze af. Ze vinkt in het Chinese kladblokje de foutgeschreven 
“JUNBO” te Utrecht af. Kunnen we het haar kwalijk nemen dat zij met pakken Nutrilon de winkel verlaat? Ik denk eerlijk gezegd van niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

4 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Juist beroepsverbod. Feitelijk komt het neer op criminalisering en onversneden discriminatie. Oh nee wacht even blanken, de oorspronkelijke bevolking en Aziaten kunnen helemaal niet gediscrimineerd worden. Dat monopolie hebben andere bevolkingsgroepen gekregen van de ‘opstandige’ elite. Zoals de vrouwen, joden- en homo-vriendelijke en uiterst progressieve, vredelievende, nimmer in zelfmedelijden rondwentelende islamitische medemensch.

  Voor de moderne en humane rituelen van den moslim moeten we veel eerbied hebben, de Chinees, Vietnamees, Japanner of Koreaan komen daarentegen nauwelijks in de criminaliteits-statistieken voor, presteren goed op school en hangen niet aan het uitkerings-infuus. Verdacht dus. Schandelijk eigenlijk. De rooie brigade kan ze niet tot zielig bombarderen. Ze weigeren geknuffeld te worden. Ze zijn trots. Trots dat nog daadwerkelijk op iets gebaseerd is ipv. geweld, jammeren en drammen.

  De rooie brigade is intrinsiek de een uiterst racistische clique. Alles en iedereen wordt als zieligheid bestempeld zodat zij -de grote socialistische uberheren en dames- ze kunnen pamperen. Zoals een vader en moeder een onnozele baby pampert.

  Maar onze vriendelijke Aziatische vrienden weigeren zich te comformeren aan de wensen van de moreel voortreffelijken en dat maakt deze racisten ziedend. Vandaar nu de hetze tegen de Chinezen.

   

 2. Beroepsverbod

  Precies Two Ravens. Het varken van de PVDA zette deze ondernemende chinezen weg als criminelen. “Ze zou ervoor zorgdragen dat deze criminelen gestraft gaan worden.”  Dat kan/mag allemaal in Nederland. Er is geen Chinees die z’n hand ophoud bij de overheid, daarom zullen ze gecriminaliseerd moeten worden, want ze stemmen nooit PVDA..

  De werkelijkheid is dat de hoeveelheid die op deze manier verwaarloosbaar klein is, en dat de retailers zelf de babymelkpoeder met containers tegelijk verschepen.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Toevallig ken ik een Chinese vriendin die op deze wijze nog een extra centje erbij verdient. Ik moet het ze nageven. Veertig uur keihard werken, voor dag en dauw op, daarna een paar uur de melk-business in, een kind erbij en nooit, nooit klagen. O ja en ook nog een grote fan van de heer Widers. Hadden we maar meer van dit soort immigranten.

  Maar nu lijkt het wel alsof ze een crimineel is. Merkwaardig land NL. Eigen iniatief en hard werken de kop indrukken en lamme islamisten met gratis geld besprenkelen. 

 4. Beroepsverbod

  De hoeveelheid melkpoeder die Chinezen op deze manier bij elkaar scoren is relatief erg klein. Het werkelijke verhaal is dat de retailers zelf containers vol melkpoeder naar China verschepen. Dit zeer tegen de zin van de grote fabricanten Friesland Campina, Danone e.a. Geloof nooit de massamedia, kijk even hoe het echt zit.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.