Straatdealers profiteren van wietpas

Foto:

Contraproductief.

De wietpas sorteert bepaald niet het gewenste effect:

De coffeeshops in Brabant hebben het zwaar. Hun omzetten zijn dit jaar hard teruggelopen. Het gaat gemiddeld om zo’n veertig procent. Mensen die vroeger in de coffeeshop kochten, kopen nu hun drugs op straat.

Het is en blijft ongelooflijk dat de regering nog steeds achter het concept van de wietpas blijft staan. Zoals altijd blijkt namelijk dat deze nieuwe regulering de problemen alleen maar verergert. Geen mens heeft er baat bij… nou ja, behalve de drugsdealers dan die hun troep op straat aan de man krijgen, en die klanten zullen proberen te verleiden om ook eens wat ‘sterkers’ te proberen dan wiet.

Dames en heren in Den Haag: geef die boel gewoon vrij. Laat coffeeshops en klanten het met elkaar uitzoeken. Dat is veel beter en effectiever, én kost de samenleving geen cent.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!