screen shot 2023 09 11 at 132706

Voormalig NOS-weergek Gerrit Hiemstra krijgt eredoctoraat voor controversiële klimaat-ophitserij

Binnenlandmei 08, 16:00
Op vrijdag 24 mei zal de Rijksuniversiteit Groningen een eredoctoraat uitreiken aan voormalig NOS-weermannetje Gerrit Hiemstra, wat toch voor enige gefronste wenkbrauwen zorgt vanwege zijn controversiële klimaat-ophitserij.
Hiemstra, die bijna 25 jaar lang het weerbericht presenteerde op de Nederlandse televisie, staat algemeen bekend om zijn alarmerende boodschappen over klimaatverandering, die door velen als overdreven en misleidend worden beschouwd. Het is dan ook niets meer dan een verdienmodel en hij krijgt er nu ook nog een onderscheiding voor. Knettergek!
Hoewel de universiteit zijn eredoctoraat rechtvaardigt vanwege zijn "uitzonderlijke prestaties als expert op het gebied van meteorologie en klimaatverandering", horen we verder niemand over Hiemstra's neiging om wetenschappelijke feiten te overdrijven en een eenzijdige, alarmistische visie op klimaatverandering te presenteren. Zijn voortdurende waarschuwingen voor extreme weersomstandigheden en de vermeende onvermijdelijke rampspoed zijn niets minder dan manipulatie en bangmakerij.
Na zijn vertrek bij de NOS heeft Hiemstra zich toegelegd op ondernemerschap, waarbij hij mede-eigenaar werd van Weather Impact, een bedrijf dat zich richt op het vinden van oplossingen voor weer- en klimaatgerelateerde uitdagingen. Nogmaals: een uitstekend verdienmodel – die klimaatpaniek.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Je kunt je hardop afvragen of Hiemstra's bijdragen aan het wetenschappelijk discours over klimaatverandering voldoende substantieel en evenwichtig zijn om deze onderscheiding te rechtvaardigen. Het eredoctoraat, dat wordt uitgereikt ter gelegenheid van het 410-jarig bestaan van de universiteit, schaadt tegelijkertijd ook de geloofwaardigheid van de universiteit. Al staan de universiteiten – gezien de idiote escalatie rondom de Palestina-protesten – er de laatste dagen sowieso niet heel lekker op. Het is dan ook niet gek dat een van de linkse-klimaatboegbeelden nu eens lekker in de watten wordt gelegd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten