Eindelijk: een VVD'er stapt zowaar op

Geen categoriejul 23 2013, 8:59
Het is ongelooflijk, maar blijkbaar zijn er toch nog VVD'ers die opstappen als ze onder vuur liggen.
Gistermiddag kondigde VVD-Kamerlid Johan Houwers aan dat hij het bijltje erbij neer zou gooien. Hij wordt namelijk verdacht van valsheid in geschrifte, witwassen en oplichting.
Een hypotheekverstrekker heeft aangifte tegen hem gedaan omdat hij gelogen zou hebben bij de aanvraag van zijn hypotheek. Het OM is het blijkbaar met de hypotheekverstrekker eens dat er iets aan deze zaak stinkt, waardoor Houwers het onderwerp is geworden van een diepgravend onderzoek.
De NRC vatte het verhaal gisteren als volgt samen:

In de brief geeft Houwers aan dat hij, nu de VVD meer aandacht besteedt aan integriteit nadat een aantal bestuurders in opspraak was gekomen, de afgelopen weken zelf is "geconfronteerd met een discussie met een financiële instelling, die nu meent dat ik bij het afsluiten van mijn woninghypotheek voor aanvang van mijn Tweede Kamer lidmaatschap enkele jaren geleden onjuiste inkomensgegevens zou hebben verstrekt."

"Gezien het feit dat het onderzoek nog loopt kan en wil ik daar nu geen verdere details over verstrekken. Lopende dit onderzoek, waarvan ik ook niet weet hoe lang dit zal duren, kan ik naar mijn wijze van zien mijn functie als Tweede Kamerlid niet op passende wijze invullen.  Als je zelf onderwerp van onderzoek bent, kun je moeilijk discussies en debatten over anderen en de belangen van anderen voeren".

Daar heeft Houwers natuurlijk een punt. Dat kan inderdaad niet, nee.
Het aparte daarvan is alleen dat andere VVD'ers daar blijkbaar heel anders over denken. Zie Jos van Rey die daadwerkelijk weggejaagd moest worden en zelfs nu nog op een comeback broedt. In plaats van dat de rest van de partij hem de oorlog verklaart heeft het er alle schijn van dat hij nog beschermd wordt ook. 
Blijkbaar is dat bij Houwers niet het geval. Gelukkig... maar toch ook enigszins verrassend. De wonderen zijn de wereld dus echt nog niet uit: als het écht niet anders kan neemt zelfs de VVD dus maatregelen.
Overigens zou dit natuurlijk een goed moment zijn om corruptie in de politiek eens goed aan te pakken. Start eens wat onderzoeken om te kijken of er belangenverstrengelingen zijn, corruptie, omkoopschandalen, vriendendiensten, etc. Me dunkt dat een Van Rey en een Houwers niet de enigen zijn die het spel niet altijd volgens de regels spelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten