Martin Schulz wil af van soevereiniteit EU-lidstaten

Geen categoriejul 05 2013, 13:59
De voorzitter van het Europees Parlement wil af van de soevereiniteit van EU-lidstaten.
Martin Schulz staat bekend als een federalist in hart en nieren. De sociaaldemocratische voorzitter van het Europees Parlement laat namelijk geen mogelijkheid voorbijgaan om de macht van Brussel te vergroten. Keer op keer probeert hij de macht van individuele lidstaten te verkleinen, terwijl hij de EU steeds meer bevoegdheden wil geven.
Eerder vandaag liet Schulz zich weer eens van zijn meest dictatoriale kant zien:
Eén volk, één rijk, één overheid. Dat is blijkbaar het Europa dat Schulz voor ogen staat. Inwoners van EU-lidstaten mogen daar anders over denken, maar dat zal hem zorg zijn. Zijn wil moet geschieden.
Het meest zorgwekkende aan deze tweet is dat Schulz hem heel bewust verstuurd. Het is zowel een proefballonnetje om de reacties van Europeanen te testen als een aankondiging van wat gaat komen. De komende maanden kunnen we dus een machtsgreep verwachten van Brussel.
Zoals altijd is de kans groot dat Nederlandse politici daar uiteindelijk mee akkoord gaan. Den Haag strubbelt af en toe een beetje tegen, maar geeft toch steeds weer toe.
We zullen dus rekening moeten houden met de mogelijkheid dat de EU uiteindelijk inderdaad uitgroeit tot een federaal monster waarin lidstaten gedegradeerd zijn tot provincies. De Europese verkiezingen van volgend jaar konden weleens de laatste mogelijkheid zijn om dat proces tegen te houden. Doen we niets, dan doen Schulz en zijn vrienden gewoon waar ze zin in hebben, wat inhoudt dat we over een paar jaar zelf niets meer hebben in te brengen over de manier waarop we geregeerd worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten