SGP mag zich aansluiten bij Europese conservatieven

Geen categoriejul 05 2013, 20:00
Vrouwenstandpunt.
Een belangrijke ontwikkeling voor de SGP: nu ze hun vrouwenstandpunt veranderd hebben mogen ze zich aansluiten bij de ECR.

De SGP is welkom om zich na de Europese verkiezingen van volgend jaar bij de Britse Conservatieven (ECR) aan te sluiten. Hierdoor ligt samenwerking met de ChristenUnie weer voor de hand.

SGP-europarlementslid Belder bevestigde donderdagmorgen berichtgeving hierover in het Nederlands Dagblad. De SGP heeft nog geen officiële aanvraag gedaan. „We zitten nog in de oriënterende fase. Maar bij de ECR zijn we meer dan welkom.”

Natuurlijk matigt de SGP zich wat betreft het EU-standpunt (Belder zegt bijvoorbeeld: "als christenen dragen we een verantwoordelijkheid, ook in Europa. De term eurosceptisch past daarom niet bij mij"), maar het is wel belangrijk dat de partij zich aansluit bij een grote Europese fractie die veel in te brengen heeft. Door aan te schuiven bij de Europese conservatieven zal de invloed van de SGP groeien.
Dat gezegd hebbende is het wel vervelend dat wij eurosceptici daardoor blijkbaar een bondgenoot verliezen. Als dat proces zich voortzet komt het federale Europa angstaanjagend dichtbij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten