‘Kopschoppers moeten ondanks media-aandacht vastzitten’

Foto:

Joh. 

Heel vreemd, maar veel lokale bestuurders vinden het belachelijk dat kopschoppers een minder harde straf krijgen als er in de media veel aandacht aan hun misdaad is besteed.

Het uitzenden van beelden van een misdrijf mag niet leiden tot strafvermindering. Dat vinden de meeste lokale bestuurders die zijn ondervraagd in een onderzoek van NU.nl. Van de 1773 onderzochte bestuurders gaf 91 procent aan dat openbaring van veiligheidsbeelden, bijvoorbeeld in een tv-programma, geen lagere straf tot gevolg mag hebben.

Onlangs kreeg beruchte kopschopper Brent L. een minder hoge straf omdat er video’s van de kopschopactie online waren gezet. De rechter in zijn zaak vond dat een ‘schending op het privacyrecht’ van de verdachte. Belachelijk natuurlijk, maar blijkbaar kan dat gewoon in Nederland.

Ook in dit geval is het aan de Kamer om in te grijpen. Ons wetboek moet behoorlijk op de schop worden genomen. Dit soort zaken mogen niet meer voorkomen, en de straffen moeten in hun algemeenheid fors omhoog.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!