Betutteling.
Dit kan echt alleen maar in Nederland:
Vanaf 1 januari 2014 mogen vrijwilligers van verenigingen in Maastricht niet zomaar meer oud papier inzamelen om hun clubkas te spekken. Ze moeten eerst het diploma ‘veilig papier inzamelen’ halen, dat vijf jaar geldig is. Dat heeft het college van burgermeester en wethouders beslist, meldt Maastricht.gezien.nl. De erkende opleiding bestaat uit een training en een praktijktoets. De kosten – per vrijwilliger zo’n 135 euro – worden door de gemeente vergoed.
De reden? Eerder dit jaar raakten twee – blijkbaar bijzonder onhandige – vrijwilligers gewond tijdens een papierinzamelingsactie. De oorzaak daarvan zou zijn dat ze geen duidelijke veiligheidsvoorschriften hadden gekregen (zoals: probeer jezelf niet te snijden met papier, of: gooi geen 100 kilo aan papier op je hoofd). De firma die inzamelvoertuigen ter beschikking stelde kreeg vervolgens een boete. Ja, echt waar.
Mar
@François
Waarom denkt u dat de burgemeester van Maastricht dit in zijn eentje heeft besloten.
Hier het originele bericht waar de Telegraaf uit heeft geput:
http://maastricht.gezien.nl/nieuws/vrijwilligers-krijgen-2014-cursus-oud-papier-inzamelen.html
Het stadsbestuur heeft besloten om ……
Even op een rijtje:
Het college van burgemeester en wethouders voert de wensen van de raad uit. Het college vormt daarvoor het dagelijks bestuur en stuurt de ambtenaren
van Maastricht aan. Jaarlijks legt het college verantwoording af aan de
gemeenteraad en burgers van Maastricht over de uitvoering van de wensen
van de raad.
De gemeenteraad wordt gekozen door de bevolking van Maastricht en is het hoogste bestuursorgaan van de gemeente.
Het is jammer, de verbolgenheid moet richting de gekozen gemeenteraad van Maastricht gaan.
En tja, in Nederland is men nu eenmaal diplomageil.
cmsuijkerbuijk
“De “gemeente” betaalt, zeggen ze! De “burgers betalen” bedoelen ze, maar
dat durven ze op deze manier natuurlijk niet te zeggen!!”
Stierenoog! Alles wat we zogenaamd “gratis” mogen ontvangen van de overheid, is betaald met belastinggeld, dus een sigaar uit de eigen doos!
bandini
De “gemeente” betaalt, zeggen ze! De “burgers betalen” bedoelen ze, maar dat durven ze op deze manier natuurlijk niet te zeggen!!
François
Waar bemoeit die ongekozen man zich mee? Regulering is natuurlijk vooral de manier om ieder initiatiefrijk- en ondernemend persoon, en iedere innovatie, de kop in te drukken, onder controle te krijgen. Als die burgemeester het een eeuw geleden voor het zeggen had gehad, reden we nog steeds rond met paard en wagen, hoewel dat ook risico’s met zich meebrengt. Dus zou zo’n paard vast examen moeten afleggen, net als wagenmaker, en de koetsier. Wat is het volgende, voetgangers verplicht een helm op? Aanstellerige bemoeial.
baksteen
Na 5 jaar natuurlijk verlopen…….en zelf stapelen gemeenten de ene multi-miljoenenblunder na de andere op elkaar.
cmsuijkerbuijk
Wat voor een diploma zou Burgervader Hoes moeten halen? “Veilig buiten de pot pissen” of zoiets?
avander
Er zitten ook wel voordelen aan deze maatregel, er komt nl. ooit een tijd dat we al dit soort mierenneukers ( mag je dat nog zeggen, of is er een vergunning nodig voor dit soort woorden) eindelijk bij het oud vuil mogen zetten.
De gediplomeerde papierophaler weet dan in welke bak ze thuishoren.
Zou het overigens geen beter idee zijn ook eens opleidingen voor raadsleden, wethouders, kamerleden, ministers en staatssecretarissen in te stellen?
Henri
In onze gemeente heeft het gemeentebestuur de oud papier ophalers kaltgestellt door te bepalen, dat alleen de gemeente gerechtigd was om oud papier in te zamelen. Want hoort bij de afvalstroom.
De echte reden is natuurlijk, dat de gemeente geld rook, en nu de revenuen zelf geniet. Om vervolgens de verenigingen, die zich voorheen daarmee bezig hielden, weer te subsidiëren .
Henri
In onze gemeente heeft het gemeentebestuur de oud papier ophalers kaltgestellt door te bepalen, dat alleen de gemeente gerechtigd was om oud papier in te zamelen. Want hoort bij de afvalstroom.
De echte reden is natuurlijk, dat de gemeente geld rook, en nu de revenuen zelf geniet. Om vervolgens de verenigingen, die zich voorheen daarmee bezig hielden, weer te subsidiëren .