Smartphonemoeders

Geen categoriemrt 20 2014, 10:00
Het begon allemaal zo onschuldig. Zo vertederend vroeg ze of er nog wel Google op de computer zou zitten als ze een nieuwe zou kopen. Ze vroeg zich af of ze zonder internet nog wel kon bellen. En kon iemand haar even helpen met een nieuw e-mailadres aanmaken?
Maar wat zo onschuldig begon is nu op dit niveau: we zitten bij de eerste en laatste wifi-zone die we tegen komen tijdens ons weekendje Antwerpen. Ik pak mijn telefoon en log in op het wifi-netwerk. Vervolgens open ik Whatsapp, check ik mijn mail en scroll ik ook nog even wat door Pinterest. En dan gebeurt het, vanuit mijn ooghoek zie ik het.
Met een simpele veeg op het schermpje worden de mailtjes geladen op het apparaatje naast mij. Ik zie dikgedrukte titels, ongelezen mailtjes. Ik zie een rooster verschijnen, een hardlooprooster. Er worden bijlagen geopend, Whatsappjes gelezen. En ik realiseer mij: mijn moeder zit haar berichten te checken. Op een wifi-punt. In het buitenland. Met haar smartphone. Oh my, moeders worden zo snel jong.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten