Daniel van der Stoep heeft al gewonnen

Geen categoriemei 22 2014, 9:31
Mooi.
Daniel van der Stoep - de lijsttrekker van Artikel 50 - heeft een mooi stuk geschreven waarin hij uitlegt dat hij eigenlijk al gewonnen heeft. Ik citeer:

Natuurlijk zou ik graag doorgaan met dit werk, maar mochten we onverhoopt morgen geen zetel halen dan ben ik ook tevreden, omdat we meedoen en een echte keuze zijn voor mensen. Het belangrijkste is niet mijn baan (die ik toch al wilde opheffen), maar dat we meedoen. WEL STEMMEN MORGEN!!!

Wat twee en een half jaar geleden begon en onmogelijk leek is toch waarheid geworden. Op mijn 31e werd ik partijvoorzitter van mijn eigen partij. Nu staan we op morgen op uw stemformulier, ondanks de tegenwerking van het Europees Parlement.

Zo is het maar net. Alleen daarom al verdient Van der Stoep een pluim.
Maar er is meer: volgens de peilingen gaat Artikel50 het vandaag best goed doen. Of er een Europese zetel uit komt rollen is nog maar de vraag, maar het is al wél duidelijk dat de partij waarschijnlijk sowieso meer dan genoeg stemmen gaat binnenhalen voor een virtuele zetel in de Tweede Kamer. Geen wonder dus dat Van der Stoep en co. al bezig zijn met de verkiezingen voor de Provinciale Staten én voor het Parlement (ervan uitgaande dat de coalitie ooit moet vallen).
Overigens moet u zijn hele artikel even lezen. Hij is echt ongelooflijk genaaid door de Europese Unie: hij had toestemming om een congres te organiseren, wat hij prompt deed. Pas achteraf werd hem medegedeeld dat - oeps, foutje bedankt! - de EC toch niet wilde betalen. Hij moest het dus helemaal uit eigen zak betalen: 50.000 euro. Zo probeerden de hoge dames en heren in Brussel ervoor te zorgen dat Artikel 50 niet mee zou doen aan de verkiezingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten