Opnieuw gesjoemel door grootbanken

Geen categoriemei 20 2014, 15:00
Rentederivaten fraude
Weten we sinds vorige week dat de eurocrisis gemanipuleerd is geworden door onze 'bondgenoten' uit Amerika en haar investeringsbanken zoals Goldman Sachs, worden we nu weer geconfronteerd met vermoedens van omvangrijke fraude met rentederivaten door drie hele grote banken, te weten: de Britse HongKong & Shanghai Banking Corporation, het Franse Credit Agricole en de Amerikaanse bank JP Morgan.
DFT laat optekenen dat de Europese Unie zware verdenkingen koestert tegen genoemde banken:

"De Franse bank Crédit Agricole, de Britse HSBC en het Amerikaanse JPMorgan zouden mogelijk ongeoorloofd afspraken hebben gemaakt over de prijzen van zogeheten rentederivaten in de eurozone. Brussel heeft bij de drie banken nu formeel bezwaar aangetekend, zo maakte de Europese Commissie dinsdag bekend."

De zelfbevoordeling van de grote internationale financiële instellingen houdt maar niet op. Op deze manier wordt het vertrouwen in de financiële sector ook niet hersteld. Sterker, uit deze zoveelste manipulatie van geldstromen (rentederivaten zijn financiële producten die bedoeld zijn om renterisico's op te vangen) blijkt, dat de enorme schaalvergroting in de sector geen gunstige ontwikkeling is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten