Saoedische krant: 'Verontschuldigingen niet genoeg'

Geen categoriemei 29 2014, 15:14
Blijkbaar willen de Saoedi's dat heel Nederland zich bekeert ofzo.
Een Saoedische krant - niet heel creatief de Saudi Gazette genaamd - is hartstikke boos op Nederland. Heel boos. Vreselijk boos. Agressief bijna.
Blijkbaar hadden de ongeletterden van die krant flink wat tijd nodig om de sticker van Geert Wilders te vertalen, maar nu dat gebeurd is, is men woe-dend.

Saudi Arabia's firm stance against the actions of Wilders should be an established strategy against anyone who may dare to attack Islam or the Kingdom regardless of the quick Dutch moves to set things right that were prompted by their trade and economic interests and the size of the trade volume between the two countries. Tolerance and forgiveness are good traits except when it comes to attacking Islam or Muslims. When this happens, apologies will not be enough. A price for such deplorable actions should be paid. The price should be proportional to the harm the Dutch and other extremists have inflicted on Islam and Saudi Arabia.

De straf moet 'proportioneel' zijn? Nou, dan stel ik voor dat we onze excuses niet aanbieden en koning Abdullah van Saoedi-Arabië vertellen dat hij zijn eisen in zijn je-weet-wel mag steken. Dat lijkt me namelijk de enige gepaste reactie op de 'woede' van een heel land vanwege een stickeractie.
Dat is zéker het geval als men het in het land waar het om gaat heel normaal vindt om homoseksuelen, 'ongehoorzame' en ga zo maar door publiekelijk te executeren... waar er slaven worden gehouden, waar vrouwen niet zonder man over straat mogen lopen, en waar heilige boeken van andere religies niet eens naar binnen mogen.
Jullie laten de Bijbel niet toe, maar zeuren wel dat Wilders hetzelfde wil doen met de Koran? Is hypocrisie een vereiste voor iedere Wahabbi ofzo?
Hoe dan ook, Fransje Timmermans moet wat mij betreft toegang tot het land worden ontzegd als hij zijn verontschuldigingen ook maar een beetje aanbiedt. Juist nu moet hij zijn rug rechten en Saoedi-Arabië zeggen waar het op staat. Misschien dat dit ons wat kost op de korte termijn, maar op de lange termijn houden we er waarschijnlijk meer aan over, niet in de laatste plaats omdat andere landen ons dan zowaar zullen respecteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten