Ook VS kampt met immigratieproblemen

Enorme toestroom minderjarige economische vluchtelingen

 

Niet alleen de EU kampt met immigratie problemen, ook de VS. De langstzittende gouverneur van de VS, de Texaan Rick Perry, is van plan het leger in te zetten om de zuidgrens met Mexico beter te beschermen tegen de grote hoeveelheid Midden-Amerikanen, die illegaal het land proberen in te komen. Perry stuurt duizend militairen van de National Guard naar het grensgebied.

Het zijn vooral jonge tot zeer jonge mensen uit diverse Midden-Amerikaanse landen, die de VS proberen binnen te komen via de Mexicaans-Texaanse grens. Het afgelopen jaar werden daar bijvoorbeeld tienduizenden kinderen aangetroffen, die voornamelijk afkomstig waren uit Centraal-Amerika.

Bijkomend nadeel van de enorme toevloed aan minderjarige economische vluchtelingen is, dat de criminele drugsbendes, die actief zijn in het grensgebied, moeilijker bestreden kunnen worden, omdat alle aandacht van de autoriteiten wordt opgeslokt door de massale vluchtelingenstroom. Er is vanzelfsprekend een verband tussen de drugsbendes en de toestroom uit landen als Colombia, Honduras, Guatemala en El Salvador.

De Amerikaanse president, de Democraat Barack Obama, stelt echter dat ‘het wel meevalt’. Volgens hem is het aantal kinderen dat per week de grens oversteekt naar ‘Het Beloofde Land’ gedaald van 2000 naar 1000. Hij gaat praten met de regeringen in genoemde Midden-Amerikaanse landen. De theedrink methode, zeg maar. Ik denk dat je geen raketgeleerde hoeft te zijn om te voorspellen welke aanpak effectiever is: die van Perry of die van Obama.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

3 reacties

 1. François

  Ter aanvulling en info, om de ernst en moedwilligheideen beetje te duiden: Former Border Agent: Gov’t Using Immigrant Children for ‘asymmetrical warfare; “In other words [the government is] assisting in the downfall of America..”

 2. Job

  Amerika, het immigratieland bij uitstek, is nog lang niet vol. Wel jammer voor de papenvreters. Eerst al die Italianen en Ieren al, en de Roomse instroom gaat maar door.

 3. François

  “Hij gaat praten met de regeringen in genoemde Midden-Amerikaanse landen.”

  Dit is al een maand of meer in al zijn hevigheid aan de gang. Ik heb er al eens eerder op gewezen (via Drudge-report en infowars.com). Hij heeft de grens opengegooid, de douane van de grens weggehaald naar checkpoints. Binnenstromers worden met bussen dieper het land ingebracht, ook naar fema-kampen. Het gat als een lopned vuurtje rond, zelfs lieden uit Somalië nemen nu deze route om zij aan zij met criminele bendes de VS binnen te wandelen. Dit is opzettelijk, uitgelokt en opgezet, en heeft de bedoeling “to fundamentally change America”. Dit is Cloward en Piven. Het systeem overbelasten. Men krijgt natje en droogje en mag straks ook stemmen. Vergeet daarnaast Nafta niet, die EU achtige eenwording en ondergang van de VS, Canada en Mexico.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.