‘Jihadisten aanpakken is moslimpje pesten’

Foto:

Jihadistenadvocaat Michiel Pestman is knettergek.

Michiel Pestman, waarschijnlijk kent u hem niet. Maar hij is de advocaat die talloze ‘Syrië-gangers’ (lees: Nederlandse moslimterroristen in Syrië en Irak die zich aansluiten bij ISIS) bijstaat. Die radicale moslims willen natuurlijk niet gestraft worden voor deelname aan een terroristische organisatie en medeplichtigheid aan genocide, want dan belanden ze in de cel. Pestman helpt ze daarbij.

Pestman is overigens niet zomaar een advocaat, hij is een knettergekke advocaat. Dat zeg ik niet omdat hij de rechterhand van de communistische massamoordenaar Pol Pot heeft verdedigd, maar om dat Pestman tegen de NOS zegt dat de overheid doet aan “moslimpje pesten”. Hij beweert dat de onvrede onder de Nederlandse moslimterroristen en hun families groeien vanwege de maatregelen die Nederland sinds kort neemt om islamitisch jihadisme tegen te gaan.

Zo worden paspoorten ingenomen en uitkeringen gestopt, twee maatregelen waar eigenlijk iedereen – van links tot rechts – het wel mee eens is. Terrorisme financier je niet en terroristen horen niet thuis in Nederland (behalve in de cel voor de rest van hun leven). Soms worden kinderen ook onder toezicht geplaatst. Ook dat is logisch en verstandig om te voorkomen dat minderjarigen voor moslimterroristje gaan spelen in het Midden-Oosten (dat gebeurt namelijk vrij massaal).

Maar dan komt het. Pestman vindt het maar raar dat er maatregelen worden genomen om te voorkomen dat er in Nederland aanslagen worden gepleegd en dat er nog meer moslims afreizen naar Syrië en Irak om hoofden af te hakken van andersdenkenden. Sterker nog, Pestman denkt dat de meeste maatregelen neerkomen op “moslimpje pesten”. Ja, hij zegt het echt:

Hij erkent dat er onder veel moslims in Nederland onrust heerst. Maar volgens hem richtte die zich tot nu vooral op wat er in Syrië gebeurt en was er helemaal geen bedreiging voor de Nederlandse openbare orde. “Maar deze maatregelen hebben het effect dat mensen boos worden op de Nederlandse overheid.” Hij denkt dat de sancties precies het tegenovergestelde bereiken van wat de overheid wil [nadruk toegevoegd].

Pestman geeft als voorbeeld iemand die naar Syrië is gereisd om daar te vechten tegen president Assad. “Als die hoort dat in Nederland zijn kinderen onder toezicht worden gesteld, kan ik me voorstellen dat dat bij hem tot een reactie zal leiden.” Hij vindt dat veel van de sancties neerkomen op “moslimpje pesten”.

Het klinkt als een dreigement als Pestman zegt dat hij denkt dat de sancties precies het tegenovergestelde bereiken van wat de overheid wil. De overheid wil terrorisme op eigen bodem voorkomen. De advocaat zegt dus in feite dat er straks juist aanslagen worden gepleegd in ons land omdat de overheid, geheime diensten en justitie de moslimterroristen in de smiezen houden én aanpakken. Dat is natuurlijk de omgekeerde wereld.

Ik ben ervan overtuigd dat de teruggekeerde ‘Syrië-gangers’ met oorlogservaring absoluut niet bang zijn om de wapens op te pakken in ons land. Ze hebben een hekel aan het Westen en aan onze manier van leven. Het is slechts een kwestie van tijd voor er een aanslag wordt gepleegd door zo’n jihadist. Dat moeten we zien te voorkomen, en daar is veel, zo niet alles bij geoorloofd als je het mij vraagt. Dat Pestman dat ziet als “moslimpje pesten” zegt meer over hem dan over de aanpak van islamitisch terrorisme.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!