Heel Nederland houdt van de gewone Sinterklaas-liedjes

Foto:

We gaan de boel mooi niet veranderen.

Wat de politiek-correcte elite (hoi HEMA!) ook bedenkt als het gaat om Sinterklaas en Zwarte Piet: het gewone Nederlandse volk moet er niets van hebben. Daarom houd ik van Nederland. Naast die paar mafketels die Zwarte Piet willen verbieden, censureren of ombouwen tot alle kleuren van de regenboog, zijn er godzijdank nog miljoenen Nederlanders die niets te maken willen hebben met politiek-correct gekakel om Zwarte Piet.

Wij Nederlanders gaan mooi niet meezingen met de politiek-correcte versie van de Sinterklaas-liedjes. Het AD heeft een simpel online-onderzoekje uitgevoerd waaruit blijkt dat we helemaal geen behoefte hebben aan dat continue gezever van Zwarte Piet-haters:

In een poll op AD.nl gaf 92 procent van de bezoekers aan de nieuwe liedjes niet te zullen meezingen. Slechts acht procent zal het wel doen. Ruim 7.000 mensen vulden de poll in.

Tegenstanders van Zwarte Piet zullen wel weer zeuren dat de poll van het AD niet representatief is (zeuren kunnen ze als de beste), maar dat is complete onzin. Eenzelfde onderzoek opgezet door Maurice de Hond zou hetzelfde resultaat hebben. Ik zeg het nog maar eens: niet voor niets was (en is) iedereen razend enthousiast over de Pietitie op Facebook. Slechts een klein groepje Zwarte Piet-haters probeert hun agenda erdoorheen te drukken.

Helaas lijken ze er nog in te slagen ook: minister Lodewijk Asscher is bezig een landelijk overleg te organiseren over Zwarte Piet. Samen met de publieke omroep natuurlijk, om alles in één keer voorgoed te veranderen, het liefst nog voor het aankomende Sinterklaas-feest. Pure geschiedvervalsing en een sterk staaltje cultuurrelativisme. Asscher kan zich beter bezighouden met de torenhoge werkloosheid in dit land.

Gaan wij intussen lekker het Sinterklaas-feest vieren. Mét Zwarte Piet en al die geweldige kinderliedjes.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!