Nanninga fileert onzinnige term ‘islamofobie’

Foto:

“De afkeer van de islam is zeer goed te rechtvaardigen.”

Kijk, dit is dus waarom ik sinds kort abonnee ben van Jalta, de nieuwe rechtse publicatie die hopelijk op 1 november van start gaat (er zijn nog 1750 abonnees nodig om te kunnen beginnen). Adjunct-hoofdredacteur Annabel Nanninga (voorheen GeenStijl) schrijft vandaag over antisemitisme en ‘islamofobie’. Die laatste term krijgen islamcritici keer op keer opgeplakt door islamapologeten. Het is een walgelijke term, slechts bedoeld om de ander monddood te maken. Ik citeer Nanninga:

Moslims in Nederland hebben weinig te duchten van hun niet-islamitische medemens. Ondanks het feit dat veel niet-islamitische Nederlanders geen al te rooskleurig beeld hebben van de islam, na de nodige aanslagen, dreigementen, antisemitische uitingen, radicalisering, anti-westerse sentimenten, religieus geïnspireerde homo- en vrouwenhaat en openlijke steun aan terroristische organisaties door sommige moslims. Toch is er inmiddels een hele industrie van verongelijkten die iedere kritiek op de islam omschrijft als ‘islamofobie’.

Antisemitisme is springlevend in Nederland (met name onder moslims), maar moslims hoeven in feite nergens bang voor te zijn, zoals Nanninga terecht stelt. Want wij Nederlanders zijn niet zoals radicale moslims. Ik ga hier niet het hele artikel citeren, maar ik wil nog wel graag dit stukje extra aandacht geven:

De ijver van beroepsslachtoffers en politiek correcte wetenschappers als Ineke van der Valk, die pleiten voor het strafbaar stellen van islamofobie, is domweg gevaarlijk. Discriminatie op grond van ras of geloof is al verboden, personen of gebouwen belagen ook. Islamofobie strafbaar stellen is de facto het strafbaar stellen van kritiek op een idee. Gezien de schokkende cijfers omtrent antisemitisme zou onze prioriteit de veiligheid van joden moeten zijn. Het beschermen van de zeer vitale en tamelijk agressieve ideologie ‘islam’ kan prima worden overgelaten aan de aanhangers daarvan. En van moskeeën en moslims blijven we uiteraard af, wij bestrijden ideeën en geen mensen of gebouwen. Wij niet.

Enfin, het hele artikel leest u natuurlijk op Jalta.nl. Ik heb er het volste vertrouwen in dat Jalta géén politiek-correct medium wordt zoals vele anderen. Jalta is niet links en neemt geen blad voor de mond. Dat vind ik mooi. Nogmaals: er zijn nog 1750 abonnees nodig voordat Jalta écht van start kan. De artikelen die deze week worden gepubliceerd, zijn vooral bedoeld om te laten zien wat de redactie in huis heeft. Lees de (gratis!) artikelen dus en word vandaag nog abonnee! Zulke stukken als die van Annabel Nanninga vindt u namelijk nergens anders!

Volg Frank Verhoef op Twitter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!