Nanninga fileert onzinnige term ‘islamofobie’

“De afkeer van de islam is zeer goed te rechtvaardigen.”

Kijk, dit is dus waarom ik sinds kort abonnee ben van Jalta, de nieuwe rechtse publicatie die hopelijk op 1 november van start gaat (er zijn nog 1750 abonnees nodig om te kunnen beginnen). Adjunct-hoofdredacteur Annabel Nanninga (voorheen GeenStijl) schrijft vandaag over antisemitisme en ‘islamofobie’. Die laatste term krijgen islamcritici keer op keer opgeplakt door islamapologeten. Het is een walgelijke term, slechts bedoeld om de ander monddood te maken. Ik citeer Nanninga:

Moslims in Nederland hebben weinig te duchten van hun niet-islamitische medemens. Ondanks het feit dat veel niet-islamitische Nederlanders geen al te rooskleurig beeld hebben van de islam, na de nodige aanslagen, dreigementen, antisemitische uitingen, radicalisering, anti-westerse sentimenten, religieus geïnspireerde homo- en vrouwenhaat en openlijke steun aan terroristische organisaties door sommige moslims. Toch is er inmiddels een hele industrie van verongelijkten die iedere kritiek op de islam omschrijft als ‘islamofobie’.

Antisemitisme is springlevend in Nederland (met name onder moslims), maar moslims hoeven in feite nergens bang voor te zijn, zoals Nanninga terecht stelt. Want wij Nederlanders zijn niet zoals radicale moslims. Ik ga hier niet het hele artikel citeren, maar ik wil nog wel graag dit stukje extra aandacht geven:

De ijver van beroepsslachtoffers en politiek correcte wetenschappers als Ineke van der Valk, die pleiten voor het strafbaar stellen van islamofobie, is domweg gevaarlijk. Discriminatie op grond van ras of geloof is al verboden, personen of gebouwen belagen ook. Islamofobie strafbaar stellen is de facto het strafbaar stellen van kritiek op een idee. Gezien de schokkende cijfers omtrent antisemitisme zou onze prioriteit de veiligheid van joden moeten zijn. Het beschermen van de zeer vitale en tamelijk agressieve ideologie ‘islam’ kan prima worden overgelaten aan de aanhangers daarvan. En van moskeeën en moslims blijven we uiteraard af, wij bestrijden ideeën en geen mensen of gebouwen. Wij niet.

Enfin, het hele artikel leest u natuurlijk op Jalta.nl. Ik heb er het volste vertrouwen in dat Jalta géén politiek-correct medium wordt zoals vele anderen. Jalta is niet links en neemt geen blad voor de mond. Dat vind ik mooi. Nogmaals: er zijn nog 1750 abonnees nodig voordat Jalta écht van start kan. De artikelen die deze week worden gepubliceerd, zijn vooral bedoeld om te laten zien wat de redactie in huis heeft. Lees de (gratis!) artikelen dus en word vandaag nog abonnee! Zulke stukken als die van Annabel Nanninga vindt u namelijk nergens anders!

Volg Frank Verhoef op Twitter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

14 reacties

 1. Wilhelmson

  In Syrie en Irak worden hele volkeren afgeslacht door geestelijke zombies die alleen op deze wereld willen zijn met hen die op precies dezelfde manier hun geloof beleven. Alle anderen worden beschimpt, belasterd en uiteindelijk gruwelijk vermoord, zeg maar uitgeroeid.


  Want wie heeft nu zijn  vijanden lief? Wie wil vrede tot elke prijs? Wie wil buurten en wijken zo ingericht zien dat mensen voor elkaar zorgen en dat vreemdelingen op dezelfde manier behandeld worden als zijzelf? Het zijn in elk geval niet deze moordenaars die dat willen.


  Hoe komt het dat de wereld opmieuw voor zoveel mensen op de wereld een onleefbaar oord is, een oord van chaos, onderdrukking en geweld. Soms moet je tot het oordeel komen dat je wat je doet met jezelf , met je eigen cultuur , volk en religie ,anderen uitlokt dan maar geweld te gaan gebruiken tegen jou en de groep waartoe je behoort. Wie voor zichzelf , zijn tradities en cultuur en geschiedenis (zelf)haat zaait zal haat oogsten.


  Islamofobie, jazeker, maar ook egofobie, een angst voor onszelf. Hoeveel mensen beslissen niet om geen kinderen te krijgen, uit angst om kinderen op deze wereld te brengen ?

 2. dirk1940

  Marine Le Pen, de leider van het extreemrechtse Front National, wil alle luchtverbindingen verbreken tussen Frankrijk en de “vier landen die het meest getroffen worden door de ebola-epidemie”. In naam van de veiligheid van de Fransen, zo zegt ze. Dat doet sterk denken aan de manier waarop haar vader lang geleden hiv/aids inzette in zijn politieke strijd.

  Luchtverkeer

  Ze beroept zich op Amerikaans onderzoek waarin voorspeld wordt dat juist Frankrijk de grootste kans loopt op de import van ebola. Het land heeft intensieve banden met de landen in West-Afrika waar de uitbraak gaande is. Afhankelijk van het aantal vluchten met de betrokken landen varieert de kans dat er binnen twee weken een patiënt met ebola naar Frankrijk komt tussen de 25 en 75 procent.

   

  Haar vader heeft het in een onbesuisde bui gezegd. Er moet wat meer Ebola komen. Nu, meneer wordt op zijn wenken bediend.

   

  http://nos.nl/artikel/708834-le-pen-landen-met-ebola-isoleren.html

   

 3. dirk1940

  Dit verhaal hier boven waait natuurlijk ook een keer over naar het Midden Oosten. Kijken hoe dat allemaal gaat lopen.

 4. arno

  gebouwen mag bestrijden. Een intollerante ideologie word gedragen door personen en gebouwen, zie het communisme en nazisme. En deze intollerante groepen zijn in het verleden bestreden en verdreven. Dat moet nog met de doodsideologie die islam heet gebeuren. Tot nog toe was iedere aktie vanuit de historie van europa een verdedigingsaktie, tijd om tot de aanval over te gaan en deze grote inhumane ideologie i.i.g. uit europa te verdrijven.

 5. Leon Nelen

  Wordt kritiek op het marxisme ook strafbaar ? Of kritiek op het atheisme ? Of kritiek op het niet geloven in Sinterklaas?

 6. Niek Verheyen

  Een betere term voor islamfobie zou zijn islamwalging of islam-nausea. Want dat is waar de mensen die voor islamofoob worden uitgemaakt echt last van hebben. Afkeer, walging, onpasselijkheid, misselijkheid, weerzin van/voor/door/tegen islam. Omdat ze geleerd hebben te doorzien en te begrijpen wat islam is en wat het inhoudt. En vooral waartoe het zal leiden.

   

  Iedereen die dit anders ziet is onwetend, onnozel of kwaadwillend.

 7. fredvdB

  dirk1940 19:03

   

  Ik vind het altijd wat pretentieus om te labelen. Zo van dat is een Zionist, of dat is een racist of Jihadist. Aan de andere kant verwacht je eigenlijk niets beter van de NOS. Zij hebben met een budget van 800 miljoen het aleenrecht daarop, om door hun vastgestelde labels als extreem-rechtse antisemieten te hechten aan Front Nationale.

  In een artikel van 2 Augustus 2014 van Le Monde wordt een discussie genoemd over het opheffen van de Joodse Defense Laegue (JDL):

  http://www.lemonde.fr/politique/article/2014/08/02/pourquoi-marine-le-pen-prend-fait-et-cause-pour-la-ldj_4466082_823448.html

  De JDL is een soort van club zoals in Engeland de Moslim defense Laegue bestaat, welke natuurlijk vrijheidsstrijders voor ISIS ideologisch klaarstroomt. Ook de Correspondent (gesubsidieerd door het NRC/Volkskrant/Trouw bedrijf) is daar aan gelieerd via haar spreekersplatform voor Hizb-ut-nogwat, welke ook voor de sharia streeft.

  Maar is de JDL zo een soort van club? Nee, het is een defensieve clubje van bedreigde Joden. Maar zijn de Joden daar bedreigt? Nee. Want hoewel in recente jaren wat Joden in Frankrijk doodgemarteld zijn en opgeblazen door moslims, die natuurlijk niets met de Islam van doen hebben, sterven er nog altijd meer mensen door ongelukken, zal de elite bij de Correspondent oreren.

  Het JDL clubje kwam in het nieuws toen er in de afgelopen zomer synagogen door moslims, die natuurlijk niets met de Islam van doen hebben, in Parijs werden aangevallen tijdens de aanval op een buurt, welke als “Joods” bekend stond. Jongeren van de JDL beschermden de synagogen tijdens de aanvallen.

  Laat nu uitgerekend die Le Pen van die rechts extremistische antisemieten van FN het opnemen voor dat clubje.

  Waarom? Er werd van alles gesuggereerd. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat ze het echt meent. Mevrouw le Pen wil zich als voorvechter voor de veiligheid voordoen. Daarnaast wil ze zo haar stechte relatie met de Joodse gemeenschap verbeteren.

  Maar misschien meent ze het echt? Laat die defensieve JDL maar bestaan, want ze hebben geen aanvalsagenda, zoals de shariavechters, die natuurlijk niets met Islam te maken hebben. Verder worden ze echt bedreigt, aangevallen en gedood. Daarnaast wordt  het politie apparaat in Frankrijk enorm beslag op gelegd doordat ze werkelijk overal Joden moeten bewaken (en geen moslims). Zelf ook eens wat doen is mooi meegenomen, en meer welkom dan gesubsidieerd zeveren met al die shariavechters.

  Die 800 miljoen van de NOS is misschien wat aan de ruime kant: zeker als je het vergelijkt met die 1,5 miljoen die ze uitgeven voor het bewaken van onze Joodse medemensen hier.

   

   

   

 8. ronzor

   Islamofobie is van toepassing op mohammeden die elkaar op grond van de islam de kop inhakken.

   Dát is fobisch gedrag,daar vallen ook de meeste slachtoffers.

  Een groot deel van de westerlingen  zijn gewoon afkerig van de islam.

 9. Nico

  Ik heb me al aangemeld voor Jalta. Ik hoop dat die 1750 laatsten dat snel zullen doen. Overigens vind ik Nanninga een van de mindere goden van Jalta, maar goed.. je kunt niet iedereen tevreden stellen

 10. Islamofobie, welke islamofobie? – De Dagelijkse Standaard

  […] Het afgelopen jaar zijn er namelijk maar 150 meldingen gemaakt van moslimhaat. Natuurlijk is ieder geval er één te veel, maar vergeleken met discriminatie op basis van seksuele voorkeur en jodenhaat valt het alleszins mee. Zeker als je in gedachten houdt dat moslimorganisaties continu roepen dat ze vervolgd en gediscrimineerd worden. Ja, ja, heel Nederland zou last hebben van een bijzonder intense islamofobie. […]

 11. jantje

  Stemmen veel te veel Nederlanders (een hele ruime meerderheid) nog steeds op partijen die moslims rustig hun gang laten gaan.

 12. toetssteen

  Doe eens even een linkje waar pa Le Pen dat gezegd heeft. Dat heeft ie namelijk niet. Pa Le Pen heeft een paar maanden terug wel gezegd dat het tijd wordt voor een oplossing in Afrika voor ebola dat doet. Daarmee doelde hij op de almaar toenemende overbevolking die niet door de mensen aldaar kan worden onderhouden.

  Daar had en heeft hij volkomen gelijk in.

   

  Het is niet veel anders daar als nog geen eeuw gelezden in het Westen met die enorme gezinnen waar hopen kinderen ver voor de volwassenheid stierven. Men kan nu die kinderen wel in leven houden, maar de bevolking zelf leert er niets bij en blijft doorgaan.

 13. Antivenin

  Het is geen fobie als ze je écht willen bekeren, onderwerpen of vermoorden. En het moet gezegd worden: daar zijn ze vaak heel eerlijk in, het moet onze politici toch langzamerhand wel heel veel moeite kosten om dat te blijven ontkennen.

 14. tonzwart

  Dat mens, van der Valk, is zo’n figuur, zoals er nog veel méér zijn trouwens, die aansturen op een breekpunt wat vroeg of laat gaat komen. Op dat moment kan er een brede volksopstand uitbreken, die gelijk staat aan een revolutie. Wat er dan gebeurd willen we met z’n allen echt niet nu al weten….

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.