Leugenachtige 50Plus verliest vertrouwen kiezer

Geen categorieokt 19 2014, 13:00
Weer een zetel eraf in de peilingen.
Heeft de kiezer nog enig vertrouwen in de ouderenpartij van Jan Nagel en Henk Krol? Amper. In de Tweede Kamer heeft 50Plus nog slechts één zetel door onderling geruzie, in de meest recente peiling van Maurice de Hond staat de partij op twee zetels, één minder dan vorige week. Niet zo gek met de leugens en smoesjes van 50Plus de afgelopen dagen, weken en maanden. Geen kiezer die daar op zit te wachten.
Verder zijn er niet veel verschuivingen deze week. De VVD verliest ook een zetel in de peiling van De Hond. D66 en ChristenUnie winnen beide een zetel.
Als er vandaag verkiezingen zouden zijn, zou de VVD van Mark Rutte nog steeds de grootste partij van het land zijn met 27 zetels. De tweede partij van het land zou de PVV zijn met 24 zetels, en de derde partij het CDA met 23 zetels. Daarna volgen D66 met 21 zetels, SP met 18, en de PvdA met 13. Dan hebben we nog ChristenUnie en GroenLinks (beide 6), Partij voor de Dieren (5), SGP (4) en de Piratenpartij (1). Andere nieuwe partijen (VNL bijvoorbeeld) staan er niet tussen.
Samenvattend zijn er twee dingen die mij opvallen: de coalitie van VVD en PvdA staat op 40 zetels in de peilingen. De kiezer wil niets liever dan dat het kabinet naar huis wordt gestuurd en dat we opnieuw naar de stembus mogen. En in het Nederland van 2014 kan een partij de grootste partij van het land worden met minder dan 30 zetels. Dat is echt heel weinig. Bij de verkiezingen maken vier partijen daarom min of meer evenveel kans op het premierschap: VVD, PVV, CDA en D66.
Maar goed. Eerst maar eens afwachten wat de kiezer gaat doen bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart.
Volg Frank Verhoef op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten