Uniformverbod nu ook voor Amerikaanse militairen in Europa

Foto:

We worden steeds banger in Europa. 

Ik snap dat we de dreiging die uitgaat van de islamitische terroristen van ISIS serieus moeten nemen, maar dit gaat toch echt te ver. Na het uniformverbod voor Nederlandse militairen is er een soortgelijk verbod afgekondigd voor Amerikaanse militairen in Europa (al wordt er niet gesproken van een verbod maar een ‘advies’):

Amerikaanse militairen in Europa hebben het advies gekregen buiten diensttijd geen uniform te dragen. Reden voor het advies, afkomstig van het commandocentrum voor Europa EUCOM, is de toegenomen dreiging voor terreuraanslagen door Islamitische Staat in Europa.

Een paar dagen geleden schreef ik dat militairen juist met hun uniform moeten gaan dragen buiten werktijd:

Dat is ook het beste signaal naar de islamitische terroristen toe: wij laten ons niet bang maken. Onze militairen zouden juist in vol ornaat over straat moeten lopen.

Daar sta ik nog steeds achter. Als ISIS-fans hier in Nederland en de rest van Europa aanslagen willen plegen, is het misschien een beter idee om die gasten beter in de gaten te houden dan dat onze militairen wordt geadviseerd zich als angsthazen te gedragen. Want dat past niet bij ze. Onze militairen zijn geen angsthazen.

Ik heb een simpel voorstel voor al die beleidsmakers die niet willen dat militairen in uniform over straat lopen of met de trein reizen: doe niet zo bang en laat gewoon militairen gewoon hun uniform dragen als ze dat willen. En geef ze de mogelijkheid om hun dienstwapen mee te nemen. Militairen kunnen daar heel verantwoord mee omgaan. Zo laten we niet alleen zien dat we niet bang zijn voor ISIS, zo vergroten we ook de kans dat militairen zich kunnen verdedigen en mogelijk zelfs een aanslag kunnen voorkomen mocht het zover komen.

Volg Frank Verhoef op Twitter.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!