Boko Haram vermoordt 45 vishandelaren

Foto:

Het ISIS van Nigeria blijft er op los moorden.

Enkele dagen geleden kwam de Nigeriaanse terroristische organisatie Boko Haram in het nieuws omdat zij tientallen onschuldige burgers hadden vermoord in een dorpje. De slachtpartij was ‘wraak’ omdat er eerder vier jihadisten om het leven waren gekomen. 

Afgelopen donderdag voegden de terroristen daar nog een massamoord aan toe. 

De islamitische terreurgroep Boko Haram heeft donderdag 48 mensen gedood bij een aanval op een groep visverkopers. De aanval vond plaats in de buurt van het plaatsje Doron Baga, bij de grens met Tsjaad. Dat meldt persbureau AFP. Het nieuws van de aanval kwam vandaag pas naar buiten, omdat Boko Haram de telefoonmasten in de omgeving heeft verwoest.

De handelaren waren op weg naar Tsjaad om daar vis in te komen. Voor ze de grens konden oversteken werden ze tegen gehouden door Boko Haram. In plaats van ze dood te schieten bonden de terroristen hun handen achter hun rug en sneden ze de keel door van enkele tientallen reizigers. De anderen werden verdronken in het Tsjaadmeer. De slachtoffers werden niet doodgeschoten omdat Boko bang was om de aandacht van het Nigeriaanse leger op zich gericht te krijgen; dat bevecht de terroristische organisatie op redelijk efficiënte wijze. 

Tenminste, als ze weten waar de organisatie zich precies bevindt. Location, location, location.

Boko Haram is altijd gewelddadig geweest, maar de schaal waarop de massamoorden worden gepleegd wordt met de maand groter. In totaal hebben de moslimextremisten al meer dan 10.000 burgers vermoord.

In Europa en Amerika hebben we het vooral over moslimextremisme in het Midden-Oosten – waarschijnlijk omdat dat dichter bij huis is – maar de situatie in Nigeria is onze aandacht meer dan waard. Boko Haram is namelijk letterlijk het ISIS van Nigeria/Afrika. Diens leiders hebben het kalifaat van ISIS-leider Abu Bakr al-Baghdadi erkend en willen hetzelfde voor elkaar krijgen in hun eigen land: een kalifaat waar de Radicale Islam opgelegd wordt aan alle burgers, en waar andersdenkenden hun leven niet zeker zijn. Of, beter gezegd: massaal worden afgeslacht.

De oorlog tegen het terrorisme mag niet beperkt blijven tot het strijdveld in het Midden-Oosten. ISIS, Al Nusra en Al Qaeda ‘proper‘ moeten worden aangepakt, maar datzelfde geldt voor de psychopathische massamoordenaars van Boko Haram. We kunnen het ons eenvoudig niet veroorloven om hen weg te laten komen met hun vele misdrijven tegen de menselijkheid: het gevaar is dat ze dan een soort van safe haven creëren voor allerlei islamitische extremisten en/of een steeds groter territorium in handen krijgen van waaruit ze aanslagen kunnen plegen op Afrikaanse en, uiteindelijk, Westerse doelwitten.

Het Nigeriaanse leger doet zijn best om Boko Haram uit te schakelen, maar zal daar in zijn eentje van zijn lang zal ‘ie leven niet in slagen. Ze hebben Westerse hulp nodig, het liefst vandaag nog.

Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!