Cameron bereid EU te verlaten om immigratie

David Cameron voelt de hete adem in de nek van Nigel Farage.

Eindelijk zien we een daadkrachtige David Cameron. De Britse premier heeft in een vrij belangrijke speech (in ieder geval voor zijn eigen politieke toekomst) gezegd dat het Verenigd Koninkrijk zélf moet kunnen bepalen hoe het omgaat met immigranten, en dat Brussel daar dus helemaal niets mee te maken heeft. Er zijn een paar dingen die Cameron wil veranderen.

Cameron wil dat immigranten vier jaar moeten wachten voordat ze bijstand kunnen krijgen. Kinderbijslag en andere belastingvoordelen mogen niet worden geëxporteerd naar andere landen als immigranten daar hun gezinnen hebben zitten. Ook moeten immigranten die binnen zes maanden geen werk kunnen vinden, worden teruggestuurd naar het land van herkomst.

Het zijn stuk voor stuk prima plannen om de immigratie te beperken en tegelijk hogere eisen te stellen aan de immigranten die komen werken in het land. Het enige probleem: Brussel zou het feestje van Cameron zomaar eens kunnen verpesten. Via The Telegraph:

The Prime Minister will set out a number of “red lines” for his forthcoming renegotiation with Brussels, which he says will require EU treaties to be changed.

Mr Cameron, who has pledged to hold an in-out referendum in 2017, will demand that the concerns of British people “must be heard”.

En:

They would “deliver the toughest system on welfare for EU migrants anywhere in Europe”, he will add.

The proposals are an “absolute requirement in the renegotiation” with Brussels, Mr Cameron will say, warning that if they are not accepted, Britain could leave the EU.

Cameron dreigt niet voor niets met het verlaten van de EU. Hij heeft daar twee redenen voor. Allereerst, Brussel is doof voor de wensen van Cameron en het Britse volk, dus hij kan niet anders dan ze wakker schudden. De tweede reden is dat Cameron de hete adem in de nek voelt van Nigel Farage en zijn eurosceptische UKIP. De landelijke verkiezingen zijn al over een half jaar.

Er is wel één probleem wat betreft Camerons geloofwaardigheid: ondanks de oorspronkelijke belofte om het aantal immigranten terug te brengen tot enkele tienduizenden, kwamen er vorig jaar maar liefst 260.000 immigranten naar het VK. Dat is 75 procent meer dan toen Cameron aantrad in 2010. Oeps. Put your money where your mouth is, Cameron.

Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

15 reacties

 1. Johanna

   Hoeveel  miljarden kost de immigratie  uit niet westerse landen in Groot Brittannië?  In Nederland zeker oplopend zo’n  7á 10 miljard per jaar.  Als we van alle EU landen  deze permanente miljarden immigratiepost  bij elkaar zouden optellen. Wat zal dan de uitkomst zijn?  Hij roept even hard als  Haersma Buma (CDA) en Mark Rutte (VVD),  Als puntje bij paaltje komt  halen ze  allen  de hele islamitische wereld binnen.  Kosten? Geen bezwaar.

  Hardroepers en niks durven doen vanwege de islam.

 2. Lieftinck fan

  Eindelijk een beetje goed nieuws.

   

  Het is waar dat Cameron zijn beoogde maatregelen alleen kan doorvoeren zonder de verplichtende wetgeving van de EU.

   

  Je vraagt je af wat de EU beoogd om, bewust en gepland, de sluizen zo wagenwijd open te zetten.

 3. drnomad

  Ik denk niet dat de UK alleen uit de EU wil stappen omwille van de eigen immigratiewetten te kunnen maken. De Anglicaanse wereld heeft toch meer een marktgerichte cultuur, in vergelijking tot de Fransen (Colbertisme) en Duitsland (Rijnlandmodel). Er is meer aan de hand. De Britten houden gewoon niet van teveel overheidsinterventies, en zeker niet als ze het gevoel hebben dat die losstaan van hun stembuskeuze.

  Bovendien leeft het anti-Europeanisme al langer onder de Britten, vandaar dat ze nog de Pond hebben, en ze zien in Brussel veel beloftes en weinig resultaten. Stel dat je ‘Brussel’ repareert, wat krijg je dan? Aan deze kant van de Noordzee ziet men het meer als werkgelegenheidproject, en een democratiedemper, dus politici en ambtenaren zijn daar erg blij mee.

 4. Lieftinck fan

  Het is ook zo fijn dat Rutte zich in de EU hard maakt voor de belangen van Nederland, kuch.

 5. drnomad

  Overigens was gisteren een item op BNR over van Rompuy, die blijkbaar in zijn laatste week zit, heeft geen boek geschreven, maar merkte wel op dat de “Frans-Duitse-as” al een hele tijd niet meer functioneert.

 6. drnomad

  Teleurstelling komt door verkeerde verwachtingen. Als je nu nog denkt dat de NL politiek iets voor u kan betekenen, dan kun je je afvragen wie hier aan het verkeerde eind zit.

 7. Janbert

  Hier zien we het UKIP effect.  Ik denk dat David Cameron met deze speech de UKIP de wind uit de zeilen probeert te nemen.

 8. Antivenin

  De Britse kiezer die Cameron op zijn woord gelooft is een oen en verdient hein een Brits kalifaat te eindigen.

 9. reageerbuis

  De EU leidt ons regelrecht naar een dictatuur en maakt Europa economisch kapot. Zelfs Gorbatsjov verbaasde zich erover hoe ver de EU al was opgeschoven richting USSR. De samenleving is doortrokken van het culturele marxisme, waar gelijkheidsdenken, solidariteit, nivellering, globalisering en maakbaarheid centraal staan. Als  onze vrijheid ons lief is,  wordt het de hoogste tijd om de EU vaarwel te zeggen.

 10. witwas

  Frank Verhoef doet het (nog steeds). En waarom, joost mag het weten. We moeten politici uitsluitend beoordelen op hun daden en de pers zou een belangrijke rol kunnen spelen om mensen met een iets minder groot denkraam niet meer in de loze praatjes van beroepsleugenaars te laten trappen. Cameron lult lekker, maar als de verkiezingen zijn gewonnen is hij het allemaal weer vergeten en laat zijn oortjes weer als vanouds hangen naar het multinationale grootbedrijf.

 11. Thatcherite

  Cameron is niet te vertrouwen. Gaf in 2007 een ‘cast iron guarantee’ voor een in/out referendum. Nog steeds niet gebeurd. Douglas Carswell (vormalig Tory nu UKIP) gaf aan dat Cameron ‘net genoeg zou onderhandelen’ zodat de Britten ‘in’ zullen stemmen.
  De man is niet serieus te nemen.

 12. Twan 21

  @Lieftinck fan op 28 november, 2014 – 08:37

  Eindelijk een beetje goed nieuw

  Je vraagt je af wat de EU beoogd om, bewust en gepland, de sluizen zo wagenwijd open te zetten.

  ———-

  Veel mensen denken dat ze op school geschiedenis hebben gehad. Wat ze werkelijk hebben gehad is “Geschiedenis en staatsvorming” M.a.w. natievroming d.m.v. hersenspoeling..

   

  Er wordt gedaan dat we een land zijn en altijd zijn geweest. Dat groite delen van Nederland tussen de 1581 en 1860 helemaal niet bij Nederlands hoorden wordt genegeerd. Voor de overheid is er maar één Nederland (het huidige) en maar één geschiedenis en maar één cultuur.

   

  Dit is het proces van natievorming.

   

  De EU is ook met iets dergelijks bezig. Om een nieuw land te kunnen vormen moeten eerst de oude landen worden opgeheven (is fysiek al voor een deel gebeurd) en moet dat nog gebeuren in de hoofden van de onderdanen.

   

  Daar is men nu mee bezig. Nationale identiteiten worden verwoest. Nationale culturele uitingen worden verboden, of in discrediet gebracht. Bevolkingsgroepen en nationaliteiten  worden door elkaar gehutseld door een kunstmatige Grote Volksverhuizing.

   

  Over niet al te lange tijd zal de EU komen, gemotiveerd met de stelling dat we te weinig weten van de andere EU landen, met een eis, dat we in de “geschiedenis en staatinrichtingsles” meer aandacht moeten besteden aan de Europese geschiedenis.

   

  Aangezien het aantal contacturen van scholieren niet omhoog kan, gaat dat dus ten kosten van de Nederlandse geschiedenis.

   

  Let maar op. Dit duurt niet lang meer. Er is nu al een generatie pubers niet nooit met een Gulden heeft betaald. Het is tijd voor de EU om de geschiedenis van de afzonderlijke landen uit te wissen in het geheugen van onze kinderen. Dit is onvermijdelijk wil de EU een echt land worden.

 13. Moose

  Let maar op, dit gaat hier ook gebeuren. Niet met deze regering, maar de volgende maakt er korte metten mee!

 14. Gielah

  Als Cameron het meent… dan is dit goed nieuws.

  Het is alleen wat heel erg laat!

   

 15. Hans Kramer

  Ik vertrouw Cameron niet. Een prime minister die jaarlijks de natie een happy ramadan wenst is een volksverrader.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.