Nederland heeft er een nieuwe maffia-motorclub bij

Foto:

De ‘Mongols’ zijn vanaf nu actief in ons koude, kleine kikkerlandje.

De beruchte motorbende Mongols MC is neergestreken in Amsterdam. Dat laat de Duitse tak van die club weten op Facebook. Zoals Het Parool uitlegt:

De Mongols zijn berucht bij opsporingsdiensten wereldwijd, die de motorbende zien als een criminele organisatie die zich bezighoudt met drugshandel, afpersing, witwassen en geweld. In de Verenigde Staten heeft de groep vooral een flink deel van de crystal meth (methamfetamine) in handen. De groep werd in 1969 gestart in Zuid-Californië. Veel (voormalig) leiders van de groep zitten in de Verenigde Staten lange gevangenisstraffen uit.

Het is niet bekend waarom deze club een chapter heeft geopend in ons land. Wel weten we dat ze vrijwel zeker kwade bedoelingen hebben; de Duitse autoriteiten zeggen dat de Mongols een nep-motorbende zijn, veel leden zou niet eens een motorrijbewijs hebben. De Mongols zijn zo mogelijk dus nog erger dan de Hells Angels. Als dat geen behoorlijke prestatie is weet ik het ook niet meer.

Gezien de professionele hobby’s van de Mongols (en die van de HA en de Bandido’s!) begrijp ik niet waarom de staat deze clubs niet gewoon illegaal verklaart. Het is volstrekt onzinnig om dat niet te doen aangezien het honderd procent vaststaat dat het criminele organisaties zijn. De staat kan en mag het niet accepteren dat zij in alle vrijheid kunnen opereren. 

Er is een oplossing voor handen: gewoon illegaal verklaren als zijn maffia-organisaties en alle leden oppakken wegens het lidmaatschap van een criminele organisatie. Gezien het veelvoud aan bewijs tegen deze clubs moet dat geen enkel probleem opleveren. Indien het toch nog lastig is moeten er maar massaal maatregelen worden genomen om ze goed te onderzoeken, te infiltreren en op te rollen; hoeveel tijd en geld dat kost is volstrekt irrelevant. Als het maar gebeurt.

Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!