Asscher: heus, de PvdA is nog te vertrouwen

Geen categoriedec 30 2014, 21:00
De kerstcrisis heeft de partij totaal geen schade toegebracht, denkt de kroonprins van de PvdA.
Het vertrouwen in de coalitiepartner is in rap tempo afgenomen bij de VVD nadat de PvdA de coalitieafspraken niet nakwam door drie rebellerende PvdA-senatoren, maar vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) denkt nog altijd dat zijn partij helemaal te vertrouwen is. Zou 'ie het echt geloven?

Volgens Asscher hebben VVD en PvdA elkaar alleen het ja-woord gegeven in de Tweede Kamer. "In de Eerste Kamer is dat anders, die is onafhankelijk. Daar moet je iedere keer weer werken voor een meerderheid. Deze keer hebben we dat niet goed gedaan."

De vicepremier keek terug op de hectische laatste dagen voor de kerstvakantie, toen het lot van het kabinet aan een zijden draadje leek te hangen. "Dat is niet prettig, dat wil je niet elke week. Het was een soort stresstest en daar zijn we gelukkig voor geslaagd."

Asscher weet dondersgoed dat ze bij de VVD zijn geschrokken van de onverwachte actie van de PvdA. Het kabinet scheerde langs de afgrond dankzij het feit dat partijleider Diederik Samsom totaal de regie kwijt was binnen zijn partij. Als dit nog één keer gebeurt, kan het bijna niet anders dan dat VVD het vertrouwen opzegt in de PvdA.
De kroonprins van de PvdA, waarvan ik overigens denk dat hij echt niet automatisch de volgende PvdA-leider wordt, kletst maar wat over het vertrouwen in zijn partij. Overigens is het vertrouwen niet alleen weg binnen de coalitie, maar ook ver daarbuiten. Nederland wil het liefst de PvdA bijna helemaal weggevaagd zien bij de volgende landelijke verkiezingen. Vertrouwen in de PvdA? Echt niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten