ChristenUnie stookt vuurtje in kabinet op

Geen categoriedec 27 2014, 14:00
De gedoogpartij wil volgende week nog een spoeddebat over topinkomens.
Terwijl het kabinet en de Tweede Kamer met vakantie zijn, grijpt de ChristenUnie het kerstreces aan om het vuurtje in het kabinet flink op te stoken. En met reden. De kerstcrisis was nog maar net voorbij, of er was opnieuw gedonder in het kabinet om de invoering van de wet die topinkomens in de (semi)publieke sector aan banden legt.
Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) zorgde ervoor dat de wet op de topinkomens afgelopen maandag werd aangenomen in de Eerste Kamer, overigens zonder dat de VVD ervoor stemde. Een dag later beweerden zowel Edith Schippers (VWS) als Stef Blok (Wonen) dat het te kort dag is (ja, ja) om de wet in te voeren per 1 januari aanstaande.
ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers wil er het fijne van weten. Hij wil uiterlijk aanstaande maandag een brief van Plasterk zien. Mogelijk komt er dan een dag later een spoeddebat in de Kamer:

Segers noemt de kwestie ''onverkwikkelijk'' en vraagt zich af of het kabinet wel ''met één mond heeft gesproken: aan de ene kant PvdA-minister Plasterk die aanstuurt op voortvarendheid, aan de andere kant twee VVD-ministers die de zaak vertragen''. Hij hoopt nog zaterdag van de andere Kamerfracties te horen of ook zij voelen voor een spoeddebat

Het idee van de wet van Plasterk is dat de salarissen van iedereen die in de (semi)publieke sector werkt, oftewel, van iedereen die op de een of andere manier werkt met belastinggeld, niet hoger zijn dan een ministerssalaris. Het is onverklaarbaar waarom de VVD de boel saboteert, behalve om de PvdA een hak te zetten nadat de PvdA Schippers bijna liet struikelen tijdens de kerstcrisis.
Als de ChristenUnie slim is, speelt de partij de twee coalitiepartijen he-le-maal tegen elkaar uit volgende week. Dat wordt smullen. Kom maar door met die verkiezingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten