Eindelijk: VNL pakt Demmink aan

Het is eindelijk zo ver: een politieke partij eist antwoorden van het kabinet over de handel en wandel van Joris Demmink.

Zoals vaste lezers van De Dagelijkse Standaard weten ligt oud-secretaris generaal van justitie, Joris Demmink, al lange tijd onder vuur vanwege allerlei vermeende pedofiele praktijken. Op de één of andere manier – het kan er iets mee te maken hebben dat de media gemuilkorfd worden in deze zaak – is het nooit tot een goed, diepgravend onderzoek gekomen. Dat lijkt me zowel onwenselijk voor de rechtsstaat waarin wij zeggen te leven – het geeft mensen immers de indruk dat bepaalde individuen boven de wet staat – als voor Demmink zelf. Als hij onschuldig is kan hij dat namelijk ongetwijfeld aantonen in de rechtbank.

Hoe dan ook, hoewel het CDA af en toe kritische vragen over deze zaak heeft gesteld hullen de meeste andere partijen zich in een hardnekkig stilzwijgen. Vandaar is daar – eindelijk! – verandering in gekomen. De nieuwe partij van Louis Bontes en Joram van Klaveren, VoorNederland (VNL), eist namelijk actie van het kabinet. En wel meteen.

Vanochtend vroeg liet Kamerlid Bontes weten dat hij de volgende Kamervragen heeft ingediend (lees verder op pagina 2):


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

10 reacties

 1. joga

  Goed initiatief, dat evenzo als de voorstellen van de PVV
  hieromtrent door onze bekende landverraders in de 2e kamer weer zal worden afgeschoten.

 2. Liefhebber

  Mocht Demmink aangepakt worden dan zal het net zo gaan als met de meinedige rechters in de Chipshol-zaak. Het OM zal de rechtszaak tot het uiterste traineren en saboteren. Rechter Kalbfleisch werd destijds met name niet schuldig bevonden vanwege ontbrekende Zwitserse telefoontaps. De Zwitsers vroegen een toelichting voor het gebruik van de telefoontaps en gaven het Nederlandse OM daarvoor 6 maanden de tijd. Uiteraard zag men geen kans zo snel te reageren.

  Ook bij Demmink hebben soortgelijke zaken al plaatsgevonden. De samenwerking op politioneel gebied is inmiddels, al dan niet bewust, volkomen verziekt door de arrogante en eigengereide Nederlandse agenten die in Istanboel gedetacheerd zijn. Er is door Turkije bewijsmateriaal aangeleverd voor de aanwezigheid van Demmink op momenten dat beweerd werd dat hij niet in Turkije kon zijn. Nadat het Nederlandse OM de betrouwbaarheid hiervan openlijk in twijfel trok, zonder aan te geven wat er mis was, schuift ook Turkije Nederlandse rechtshulpverzoeken nu op de lange baan.

 3. Gielah

  Iemand van wie men de beschuldigingen aan zijn adres niet eens wil onderzóeken… ondanks jarenlang daarop aandringen van allerlei buitenlandse autoriteiten… daar IS iets mee.

  Als zo iemand teveel van anderen zou weten… hooggeplaatsten bijvoorbeeld… dan zou het zelfs weleens kunnen dat men zijn zaak zelfs na zijn dood niet eens durft uitpluizen… want allerlei beschuldigingen tegen alreeds genoemde hooggeplaatsten kunnen dan wel degelijk op een geheim adres klaarliggen om gepubliceerd te worden als de kwestie eenmaal wordt uitgepluisd.
  Dan worden er belángen geschaad… van chantabele personen.
  Daarom zou het een ware zegen zijn als er behalve meneer Wilders ook nog andere integere personen in de politiek zouden zitten.
  Integriteit bij de leiders van een volk… dat is de ware rijkdom van een volk.
  Een Tweede Kamer vol bagger echter maakt héél veel kapot.

  Mogelijkerwijs wordt dus pas na decennia vanaf nu bekend, van welke afgronden van onfatsoen en wreedheid en misbruik er sprake is geweest en dat mede gefinancierd door de Nederlandse belastingbetalers.

  Maar goed… het hemelse gerecht is gelukkig niet te chanteren!
  Het komt dus wel goed… zelfs als men zich hier beneden nog jaren- en jarenlang door zo’n menselijke mestkever in de luren laat leggen.

 4. Jasterke

  wow…getverdemmink beste vrienden en vriendinnen
  zijn toch de wonderen onze Wereld nog niet uit ?
  wat zijn van Klaveren en Bontes toch 1 okselfrisse guit
  dat zij die Demmink-doofpot niet meer langer pruimen !

  .
  het complete rijm: http://www.Jasterke.Wordprss.com

 5. Ongemakkelijk

  Met een beroep op de rechtsstaat probeert de gebruiker van het begrip, zijn gelijk te versterken en ook zijn visie af te dwingen. Want rechtsstaat staat boven discussie. maar ja, wat is precies een rechtsstaat. Die heeft verschillende elementen. Een is dat en verdachte voor onschuldig wordt gehouden, zo;ang zijn schuld niet is bewezen. dat houdt ook in dat iemand niet hoeft te bewijzen dat hij onschuldig is. De staat moet met overtuigende bewijzen komen. Door het argument te gebruiken: “Als hij onschuldig is kan hij dat namelijk ongetwijfeld aantonen in de rechtbank.” toont vd Galien aan dat hij het wezen van de rechtsstaat niet begrijpt. dan moet je er ook niet mee schermen.

 6. nick

  Dat er iets goed mis is met ‘de zaak’ Demmink lijkt mij wel heel erg duidelijk.

  De waarheid komt altijd een keer boven drijven maar ik wens zeer dat deze nog bovengronds komt voordat die Demmink er onder ligt.

  Deze zaak wordt al jaren door diverse politici gesaboteerd! Opstelten is wel de grootste saboteur in deze, hij is dan ook een (studie/jaargenoot/club) vriendje van Demmink. Hoe is het mogelijk dat die Demmink zoveel personen onder de duim weet te houden, hoe heeft hij al die verschillende lieden zo chantabel gemaakt, want dat moet haast wel de reden zijn.

  Er is een flinke overeenkomst met het pedoschandaal in Engeland, welke nu ook onhoudbaar is geworden al vrees ik dat het hier nog ernstiger zal blijken te zijn. Zo’n groot schandaal dat er vele politici e.a. betrokken blijken te zijn op welke manier dan ook en dat ons land hier enorme schande en schade door zal lijden.

  Ze zullen alles maar dan ook echt alles aan doen ( en dat hebben ‘ze’ ook al vaker gedaan) om het onder water te houden maar eens zal de waarheid uitkomen. En terecht want zovelen vechten al zoveel jaren voor gerechtigheid in deze! Daarom, goed van deze partij, ik kan niet naders zeggen en dapper, dat ook!!

  Het is een complexe zaak en indien je meer wil weten, alle dossiers en nog veel meer is te vinden op internet, nog wel…

 7. nedroi

  Helaas wordt er bij vraag 11 naar de rapporten gevraagd bedoeld in vraag 8 en niet naar de rapporten bedoeld in vraag 9. Waar gaan de rest van de vragen dan eigenlijk over? de financiële kant vd zaak Demmink? Of bedoelt men gewoon vraag 9.

 8. Happy

  Nederlands sprekende Belgische rechters naar ons land halen en onderzoek laten doen lijkt mij niet zo’n goed idee. Dan moet je je maar eens verdiepen in Gina Pardaens, Morkhoven groep en Marcel Vervloesem, https://www.youtube.com/watch?v=fuPkoGGm_xQ . Marc Dutroux en de 27 overleden getuigen. Doofpot, internationale netwerken en de Demmink affaire zouden hier wel eens hand in hand kunnen gaan. Of denken we nu echt met z’n allen dat het alleen maar op het eiland Engeland zich heeft afgespeeld.

 9. Joseph L

  Ben bang dat Demmink binnenkort een ‘ongeluk’ krijgt. Duidelijk is dat de waarheid niet boven tafel mag komen.

 10. Belastingbetaler moet opdraaien voor hoge juridische kosten Joris Demmink – De Dagelijkse Standaard

  […] fractie van Louis Bontes en Joram van Klaveren (VNL) heeft zich vastgebeten in de zaak-Joris Demmink, en ze laten niet meer los. Minister Ivo Opstelten heeft een hele stapel […]

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.