Nederland krijgt er een nieuwe linkse partij bij

Geen categoriedec 09 2014, 15:00
De verdeeldheid op links neemt razendsnel toe.
Gezegend is het land dat zoveel linkse partijen kent dat ze alleen maar zeteltjes van elkaar afsnoepen waardoor ze in feite nooit een deuk in een pakje boter kunnen slaan. Nederland heeft zoveel linkse partijen dat de linkse kiezer in totale verwarring moet raken in het stemhokje. Wat te doen? Als ik links zou zijn, zou ik niet eens meer gaan stemmen.
Ja, Nederland heeft echt heel veel linkse partijen. Ik som hier alleen de serieuze linkse partijen op die bij de volgende verkiezingen sowieso één zetel (maar waarschijnlijk meer zetels) halen:
Dat zijn er al acht. Daar komt nog een negende linkse partij bij: de Vrijzinnige Partij, de partij die "staat voor onafhankelijke creatieve mensen die betrokken zijn bij een vrije en sociale samenleving". En ja, die kan zomaar een zeteltje afpakken van de andere linkse partijen, want de partij is opgericht door ex-50Plus'er Norbert Klein. Klein richt zo'n partij niet voor niets op. Hij wil natuurlijk niet dat zijn grote concurrent 50Plus er met alle (linkse) ouderenstemmen vandoor gaat.
Ik citeer de missie van de Vrijzinnige Partij:

Naast verstarde politiek hebben we te maken met: besef van duurzaamheid, verandering in arbeid, globalisering, individualisering en vergrijzing. Dit vraagt een aanpak vanuit een ander perspectief voor de maatschappij van de toekomst. Het is niet een kwestie van, zoals nu teveel door de verstarde politiek gedacht wordt, "iets anders aan de bestaande knoppen draaien". We zullen onze basisuitgangspunten moeten aanpassen in plaats van kleine bijstellingen in een verouderd systeem.

Natuurlijk, Klein is een politieke nobody. Toen hij de werktitel van zijn nieuwe partij aankondigde, 'KLEIN', dacht ik: dat wordt drie keer niks. Maar nu Klein zich gaat focussen op de linkse kiezer met zo'n briljante naam - de Vrijzinnige Partij - en al in maart meedoet met de verkiezingen, denk ik dat hij best iets kan bereiken. Ik hoop het in ieder geval van harte. Hoe meer linkse partijen het elkaar zo moeilijk mogelijk maken, hoe beter.
Dat wordt smullen volgend jaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten