Nieuwe tactiek ISIS: dorpen bombarderen met giftige schorpioenen

Te ziek voor woorden.

De moslimterroristen van het islamitische terreurleger van ISIS hebben een nieuwe manier gevonden om terreur te zaaien. Ze deden al aan genocide, het opblazen van eeuwenoude gebouwen en het verhandelen van seksslavinnen, maar ze hebben iets nieuws gruwelijks ontdekt waar ze kennelijk veel plezier aan beleven.

Komt ‘ie: ISIS bombardeert complete dorpen in Irak met blikken vol levende giftige en dodelijke schorpioenen. Volgens een Britse militaire expert heeft ISIS een manier gevonden om de schorpioenen levend en wel op dorpen af te schieten. “It’s madness,” aldus de expert tegen Mirror. De duizenden schorpioenen zijn vooral bedoeld om angst te zaaien:

“They promote the fact that they are doing it and it creates panic. Scorpions are robust – even if they are launched a couple of miles, when the canister breaks thousands are flung out and start crawling all around. Some scorpions are very poisonous but the main thing is creating fear.”

De schorpioenenbommen worden met name in het noorden van Irak gebruikt. Overigens is dit niet de eerste keer dat schorpioenenbommen zijn gebruikt in de wereldgeschiedenis:

The weapon harks back to the scorpions stuffed into pots and launched by Iraqis thousands of years ago – in 198 AD. They were defending themselves against the Roman invasion.

Het toont maar weer eens aan dat ISIS niet alleen een terreurorganisatie is die alles en iedereen wil terugwerpen naar de middeleeuwen en ver daarvoor, maar daar ook ouderwetse technieken bij gebruikt. Lees verder op pagina twee, onder andere voor een video van de meest dodelijke schorpioen ter wereld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

12 reacties

 1. joga

  ziek-zieker-ziekst

 2. V.K.

  -Raar verhaal, een schorpioen ziet het verschil tussen een IS-strijder of burger niet.

 3. Matthijs

  Wordt hoe langer hoe gekker die berichten.
  Je gaat je toch afvragen of dit wel allemaal waar is.
  Krijg toch sterk de indruk dat de moslims gebruikt worden in een smerig spelletje.

 4. Phoenix

  Dat is dan een vorm van biologische oorlogsvoering. Of het erg effectief is, betwijfel ik echter.

 5. D. G. Neree

  bijzonder ongeloofwaardig.
  Zijn die mensen de hele dag bezig om schorpioenen te verzamelen om ze dan in een bom te laden, met zulke technologie dat die beesten de inslag overleven?

  Ik geloof er geen hout van.

 6. D. G. Neree

  misschien dat het een keer voorgekomen is, maar je moet wel gestoord zijn om dit soort tactieken toe te passen.

 7. Bas E.

  Niks nieuws onder de zon, een van de oudste vormen van biologische oorlogsvoering, gaat daar al millenia zo.

  Hoe dichter bij de evenaar des te aggressiever de flora en fauna. Dat geldt zowel voor mensen, planten als dieren. Iesch lookaalle koeltoer.

 8. hendrikush

  Als ze niet met korannen smijten is de strijd nog niet voorbij.

 9. Chris Schoneveld

  Bovendien zijn schorpioenbeten voor volwassenen niet dodelijk.

  1. Staphylocoque

   Als je de juiste schorpioen neemt wel hoor.

 10. Hetzler

  Tja, het klinkt allemaal nogal wonderlijk. Enfin, des te leuker is het dan om ISIS-stellingen te bombarberen met rotende varkenkadavers. Deden ze in de Middeleeuwen ook bij belegerringen. Dan sla je 2 vliegen in 1 klap waarvan de beste panische angst is voor het varken als onrein dier. Altijd de moeite waard.

 11. Aron

  Godsamme zeg, wat is dat voor kul journalistiek: “maar het is en blijft een feit dat er genoeg schorpioenen zijn die extreem dodelijk zijn als het slachtoffer niet meteen wordt behandeld in een ziekenhuis:”
  Ja, me dunkt dat dat een feit is, het voegt alleen niets toe aan het artikel. Was dan wat minder lui geweest en had uitgezocht welke schorpioenen er uberhaupt in Irak voor komen. (http://www.ntnu.no/ub/scorpion-files/scorpions_iraq.php)

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.