ISIS voorlopig te achterlijk om eigen staat te bouwen

De inwoners van het islamitische kalifaat zijn zwaar ontevreden.

Anders dan sommigen misschien denken, is het plegen van genocide geen doel op zich van ISIS. Het is ‘slechts’ een middel tot het stichten van een islamitisch kalifaat zoals in de 7e eeuw. De terreurbeweging heeft dit jaar het kalifaat uitgeroepen in de door hun veroverde delen van Syrië en Irak. Hun kalief: Abu Bakr al-Baghdadi, die we met gemak de grootste misdadiger van deze eeuw kunnen noemen.

Er is alleen wel een probleempje met het islamitisch kalifaat van ISIS. Hoewel, een probleempje. De inwoners ervan zijn ronduit ontevreden over de praktijken van het terreurleger.

Ze zijn niet boos over het onthoofden van christelijke kindjes en meer van die walgelijke terreuracties, nee joh, ben je gek, ze zijn boos over het feit dat het ISIS niet lukt een échte staat op te bouwen, een staat waarin de overheidsdiensten naar behoren werken, de prijzen van producten niet steeds stijgen, etc.

Inwoners van het kalifaat hebben, uiteraard anoniem, hun beklag gedaan tegenover The Washington Post:

Slick Islamic State videos depicting functioning government offices and the distribution of aid do not match the reality of growing deprivation and disorganized, erratic leadership, the residents say. A trumpeted Islamic State currency has not materialized, nor have the passports the group promised. Schools barely function, doctors are few, and disease is on the rise.

In the Iraqi city of Mosul, the water has become undrinkable because supplies of chlorine have dried up, said a journalist living there, who spoke on the condition of anonymity to protect his safety. Hepatitis is spreading, and flour is becoming scarce, he said. “Life in the city is nearly dead, and it is as though we are living in a giant prison,” he said.

In the Syrian city of Raqqa, the group’s self-styled capital, water and electricity are available for no more than three or four hours a day, garbage piles up uncollected, and the city’s poor scavenge for scraps on streets crowded with sellers hawking anything they can find, residents say.

Eigenlijk dreigt helemaal niets goed te gaan in het kalifaat. Zoals een Syrische hulpverlener zegt tegen de Amerikaanse krant: “they’re not smart, and they’re not capable. They have no expertise.” Het is, kortom, een kwestie van tijd voordat het islamitische kalifaat van ISIS in elkaar dondert als een kaartenhuis. Althans, als het terreurleger niet heel snel orde op zaken stelt in de veroverde gebieden.

Die ruimte krijgen ze helaas wel van westerse landen. Dat is een kwalijke zaak. Als we ISIS willen vernietigen, en dat is niet alleen in het belang van het vrije Westen, het is ook onze morele plicht in te grijpen en de mensen te helpen die lijden onder de islamitische terreur, dan moeten we ze niet de ruimte geven alsnog een volwaardige staat op te bouwen.

Als dat wel gebeurt, zullen de inwoners van het kalifaat niet ontevreden over maar juist blij zijn met ISIS, en er werkelijk alles voor over hebben om het kalifaat in stand te houden. Dat is bijzonder onwenselijk. Zover moeten we het niet laten komen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

60 reacties

 1. jofele jood

  Moslims en vernuft, het blijkt een onmogelijke combinatie….

 2. Anna

  Is er dan één islamitische staat die zonder kennis, kunde en handen van het Westen een eigen land kan opbouwen?

 3. RvRavenstijn

  Zolang de Islam bestaat zal er nooit een moslimstaat vreedzaam, duurzaam en economisch zelfstandig
  blijven bestaan.

 4. Gielah

  Alle moslimstaten zijn een hel op aarde…. ook al mogen wij dat niet altijd weten van de pers.
  Vanmorgen ging het op de radio over de gevolgen van de tsunami op Atjeh…. maar aangezien wij weten hoe de moslimautoriteiten daar met de mensenrechten omgaan, vroeg ik me onwillekeurig af of de omgekomenen van die ramp in feite niet beter af zijn dan degenen die haar overleefden en die nog steeds gebonden zijn door de duivelse islam.

  Terwijl het in moslimlanden dus géén leven is…mogen we ons best zorgen maken over de miljoenen en miljoenen, waarvan men vond dat die maar naar het westen moesten.
  Als koekoeksjongen zijn die hier neergelegd…. en nu maar hopen dat de koran, die door hun gedachten stroomt, niet vroeg of laat tot allerlei wreedheden en rottigheden gaan inspireren.
  Als gaf zich daar maar 1% (!) aan over… dan nog zou dat het leven in het westen vrijwel onleefbaar maken, want we weten het toch:
  de islam kan en wil niet bouwen…. maar doden en afbreken en klaplopen en rotzooi trappen.
  Dat is haar enige “talent”.

 5. Jacobus

  Hier kan ik wel mee instemmen, ISIS zal geen duurzame staat kunnen vormen. Hier toont zich echter een merkwaardige paradox: als we ISIS de kans zouden geven een min of meer duurzame staat te vormen zou ze in de internationale gemeenschap snel uiteenvallen omdat hun achterlijke grondslag een moderne staat onmogelijk maakt. Als we ze blijven vervolgen zoals nu zullen ze langdurig in deze staat van barbarij kunnen voortbestaan.
  Hieruit volgt overigens niet dat er naar mijn inzicht een alternatief bestaat voor de huidige politiek van terugdringing. Ik vrees echter dat het landen als Syrië en Irak decennialang zal terugwerpen in een middeleeuwse staat van wanorden en barbarij.

 6. W.H.J. Reiss

  Ik ben geen moslim fan, maar onder het bewind van Saddam Hoessein en Assad hadden ze het daar zo slecht toch nog niet (Een paar excessen van Saddam daargelaten). Het waren toch best goed functionerende landen. Wel even het democratiesyndroom, die de media en Bombama erin proberen te persen naast je neer leggen.
  Het zijn moslimlanden, dus per definitie achterlijk en bovengenoemde 2 leiders pasten perfect in dat plaatje om die landen te besturen.

  1. Jacobus

   Ja, de ellendige toestand in landen als Irak is het rechtstreekse gevolg van Westers ingrijpen die de sociale, culturele en economische infrastructuur van die landen vernietigde.

   1. Kuifje

    De ellendige toestand in die landen is het fundamenteel het gevolg van de manier waarop de mensen met elkaar samenleven en die manier is gebaseerd op de Koran en stamverbanden.

    De Amerikanen hebben democratie proberen te brengen in Irak ten koste van veel geld en eigen levens van de militairen die daarvoor zijn gesneuveld.

    Maar helaas werkt dat niet goed omdat allerlei groepen elkaar naar het leven staan en de mentaliteit in die landen naar onze maatstaven barbaars is.

    Toen Obama in 2012 alle troepen terugtrok uit Irak was het land stabiel en het Al Qaida leiderschap verslagen. (door de ” surge” )

    Maar doordat na de terugtrekking van alle troepen een vacuüm ontstond waarin ISIS sprong en Al Maki (een Sjiiet) de soennieten negatief bejegende is de situatie sterk verslechtert. Het gevolg van een eeuwenoude strijd tussen soennieten en sjiieten.

    Israël heeft van een stuk woestijn een moderne staat opgebouwd. Dat zegt iets over de gerichtheid van de mensen en hoe mensen met elkaar omgaan.

 7. Freek

  Het is inherrent dat als je een staat wilt kunnen draaien met enige standaarden die inmiddels redelijk bekend zijn over de wereld zoals handel (markt), geneeskunde (dokters ipv voodoo) en zaken als publieke hygiene (riool, afval verwerking). Dat dat alleen mogelijk is door mensen met verstand om het te kunnen laten draaien.

  Mensen met het vermogen om na te denken stellen vragen en moeten onderwezen zijn en worden. Zie een boko-haram wat tegen onderwijs is en scholen uitmoord.

  Het kan geen stand houden, mensen willen dingen veranderen en verbeteren. En als ze technologie verbannen dan zijn ze alleen maar kwestbaarder, zie de talloze filmpjes op live-leak met ongevallen met raketten en andere wapens wegens gebrek aan kennis.

 8. Harrybr

  Hij die de geschiedenis niet leert, moet dezelfde fouten opnieuw maken….
  Lees eens over de verovering door de Arabieren en Britten van Damascus op de Ottomanen, Kerst 2017: en wat gebeurde er: het waterleidingsysteem brak tezamen, totdat de Britten het – met steun van hun wapens- overnamen. Jeruzalem enz… stelde toen dermate weinig voor, dat enkel wat van die oude pijpenkrullen-mannen daarin geïnteresseerd waren.

  Hadden de Britten TOEN doorgepakt en die zanderige narigheid met van malaria-muskieten vergeven Gallilea aan die pijjpenkrul-jongens gegeven, Damascus aan de kamelen-rijdende boernoes-dragers en Kurdistan toch doorgevoerd.. hadden we nu daar een hoop minder problemen gehad.
  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden…

  1. Jacobus

   Ja, van de geschiedenis wordt gezegd dat het kijken is in de kont van een koe. Denkt u dat ISIS mogelijk was geweest zonder de westerse inval in Irak?

 9. Wilhelmson

  De verslagen van alle internationale mensenrechtenorganisaties laten geen twijfel bestaan over islamitische naties . De IS is daarbij dan een in het oog springend extreem. Maar wordt dat niet misbruikt als bliksemafleider? Waarom alleen het geweld van de IS viseren en zwijgen over alle ander islamitisch geïnspireerd geweld wereldwijd van hier tot Timboektoe ?

  1. Jacobus

   De meeste moslims wonen in landen als Indonesië, India, Pakistan en Turkije. Enige nuance is wel wenselijk.

 10. Kuifje

  Het probleem voor het westen is niet ISIS of aanverwante groeperingen zoals Al Nusra en Al Qaida.

  Vele malen gevaarlijker dan ISIS zijn organisaties als het Moslim Broederschap die vechten met een masker op en in staat zijn mensen op het verkeerde spoor te zetten.

  ISIS strijd met open vizier, is lokaal en goed te doorgronden. Organisaties als het Moslim Broederschap zijn dat niet.

  Als we kijken naar de VS dan zie je dat het Moslim Broederschap daar grote vorderingen heeft gemaakt. (ook via aanverwante organisaties als b.v CAIR)

  Ze winnen aan invloed in de media en op universiteiten zodat ze op een verkapte manier hun ideeën kunnen verspreidden en hun doelen kunnen realiseren.

  The Grand Jihad. A superb short history of the Muslim Brotherhood
  http://www.mrctv.org/videos/grand-jihad-superb-short-history-muslim-brotherhood

  Hamas On Campus
  http://www.youtube.com/watch?v=00PODH73y1o

  Moslims en integratie gaan niet samen. Dat blijkt uit de praktijk.

  Het kernpunt is dat als je in je land een vreedzame maar grote moslim gemeenschap hebt dat automatisch zal leiden tot verandering van ons fundamentele waarden en normen systeem omdat uit peilingen blijkt dat moslim iin meerderheid een of ander soort Sharia samenleving wil.

  Het is een uitvloeisel van ons democratisch systeem.

  Veel gevaarlijker dan ISIS en aanverwante groepen is dan ook de massale immigratie uit moslims landen die de westerse samenlevingen fundamenteel zullen veranderen.

  Het is zoals o.a Gaddafi heeft gezegd:

  “There are signs that Allah will grant vicotry to Islam in Europe without swords, without guns, without conquest. We don need terrorists, we don’t need homicide bombers. The 50+ million Muslims (in Europe) will turn it into a muslim continet within a few decades”——Muammar al-Gaddafi.

  1. howardelgersma

   Ik ben het volledig met U eens!

   Helpen in de thuislanden(I.E. negatieve waarde, geschiedenis toont dit aan) en onderhand wordt het trojaanse paard in je eigen land binnen gebracht;
   sterker nog:het is al binnen, opstal is warm en wordt goed gevoerd/gesubsidieerd:tel uit je “winst”.
   of
   Buurman helpen de tuin te verzorgen, terwijl je eigen over wordt genomen/overwoekerd.

   Here in nort america you discover, if you follow the money, a lot of moslim

 11. Wilhelmson

  Zal de IS nu snel het onderspit delven? Of zien we eerst nog jaren agressie vanwege de IS en strijd tussen steeds grotere en nog extremere milities en grootschalige militaire conflicten?

  Zal dat zich ontwikkelen zoals de strijd tussen nationaal-socialistische organisaties in de jaren dertig? In Duitsland groeiden SA en SS eerst een tijdje naast elkaar, tot de top van de ene (de SS) letterlijk de andere uitmoordde. Ook tijdens de Spaanse burgeroorlog gebeurde iets vergelijkbaar: de stalinistische brigades probeerden toen herhaald, en met zeker succes, de trotskistische en de anarchistische troepen uit te moorden. George Orwell – die, zonder Trotskist te zijn, in een Trotskistisch regiment diende – ontsnapte op het nippertje aan die slachting! Maar voor al dat ideologische geweld de wapens uiteindelijk neerlegde, was er eerst nog de tweede wereldoorlog.

 12. hendrikush

  Ook de komende 14 eeuwen zullen mohammedanen niets bijdragen aan vrede, ontwikkeling en gerechtigdheid. Tenzij ze lessen trekken uit hun verleden, hun mullahtollahs opknopen aan de minaretten en hun heilige boeken op de index plaatsen.
  Onbegrijpelijk dat ze hun verstand niet (mogen) gebruiken.

 13. Gielah

  Het feit dat er ook ex-moslims zijn, stemt dan toch weer hoopvol.
  Er gebeuren nog wonderen!

  1. Jacobus

   Ja, moslims blijken in dit land zelfs sneller te seculariseren dan christenen.

 14. Rosasolis

  De Islam is gedoemd om te vallen, omdat de mensen blijven in de middeleeuwen steken. Weinig van de islamitische staten zullen echt vorderingen maken in
  de snelle ontwikkelingen in de Westerse Wereld van
  de 21ste eeuw. In Saudi-Arabie hebben zij voorlopig nog olie, maar vrouwen mogen niet eens auto rijden,
  Hun geloof in de koran verbied vooruitgang in de
  samenleving. Terwijl hun landen overbevolkt raken,
  zal de armoede alleen maar groeien, samen met vele
  andere problemen zoals extreme droogde, weinig of geen economische groei, gezondheidsproblemen en
  ziektes, en destructie van steden en dorpen wegens
  hun vele oorlogen. De Islamieten willen geen
  vooruitgang in het leven, en geen vrede.
  economische gr

  1. Jacobus

   De meeste moslims wonen in landen als Turkije, Indonesië, India en Pakistan. Spreekt u niet wat te generaliserend over moslims?

 15. jofele jood

  En dat willen wij graag zo houden, helaas wonen er al meer als 50 miljoen in Europa, en het aantal is groeiende….

  1. Jacobus

   Daar ben ik het wel mee eens: onze cultuur heeft niets te winnen bij een toenemende islamisering. Ik verwacht overigens ook niet dit zal gebeuren.

 16. W.H.J. Reiss

  @Jacobusk
  Ik verwacht overigens ook niet dit zal gebeuren.
  Alweer zo’n domme opmerking !
  Ik ga me in de volgende bewoordingen op U w niveau begeven: Toetoe, dada, poepoe !

  1. Jacobus

   @ W.H.J. Reiss,

   Er is nogal wat rekenwerk gedaan rondom de claim van Wilders dat dit land binnen enkele decennia uit 20 tot 40% moslims zal bestaan. Die claim vindt geen steun in de feiten.
   http://sargasso.nl/wanneer-is-nederland-20-procent-moslim-u/

   1. Kuifje

    Niet alleen in kliniek in Essen: “Mohammed” meest gebruikte voornaam voor nieuwgeborenen

    https://ejbron.wordpress.com/2014/12/26/niet-alleen-in-kliniek-in-essen-mohammed-meest-gebruikte-voornaam-voor-nieuwgeborenen/

 17. jofele jood

  Sargasso? Moewhahahahaha…

   1. Kuifje

  1. Gielah

   Jammer dat Hiëronymus van Alphen niet langer onder ons is.
   Die zou een treffend poëem kunnen produceren naar aanleiding van dit mensentype… zelfs de nickname werkt al mee!

   1. jofele jood

    Die heeft meerdere aliassen hoor, en onder elke alias plemt hij dezelfde onzin neer.

    1. Jacobus

     Meende u ook al niet dat het forumlid Beukman zich van meerdere aliassen bediende? Bent u bekend met het begrip paranoia?

     1. jofele jood

      Nee meer met het begrip Graatsma etc, het lijkt mij verstandig als men jouw ip-adres eens natrekt hier. Trol.

   2. Jacobus

    Welzeker, Gielah, de ansporingen tot deugd van Hieronymus zijn een lichtbaken in mijn leven:

    Mijn speelen is leeren, mijn leeren is speelen,
    En waarom zou mij dan het leeren verveelen?
    Het lezen en schrijven verschaft mij vermaak.
    Mijn hoepel, mijn priktol verruil ik voor boeken:
    Ik wil in mijn prenten mijn tijdverdrijf zoeken,
    ’t Is , ’t zijn deugden, naar welke ik haak.

 18. David

  Goed nieuws. Het kalifaat ten onder door implosie, geholpen door ziekten en gebrek, dus moeder natuur zelve.
  IS is een roversbende, zonder welvaart van anderen kunnen ze niet overleven.
  Kern van de IS ideologie is de legitimering van roof.
  Duurzame welvaart is het gevolg van productie.

 19. Jantje

  Parasieten die voor zichzelf beginnen. Dat zou een unicum zijn als dat zou werken.
  Bombardeer ze allemaal maar naar de hel.

 20. toetssteen

  Flip van Dyke moffelt de derde generatie en inmiddels ook de vierde weg. Daardoor groeit het aantal autochtone moslims en groeit de autochtone bevolking meer….. Mja, zo worden de vier kinderen van Mo en Fatma opgeteld bij dat ene kind van Piet en Nel. En dan beginnen Piet en Nel ook nog eens zeker tien jaar later aan kinderen, of krijgen geen kinderen omdat Nel de vruchtbaarste jaren al achter de rug heeft en zwanger worden minder makkelijk gaat dan zo rond het achttiende jaar.

  1. Jacobus

   Tegen tegen grondig inhoudelijke weerwoord heeft Flip vast niet terug.

   Het blijft verbazen hoe mensen met dit soort dronkenmanspraat zich denken in een inhoudelijke discussie te kunnen handhaven

   1. toetssteen

    @Jacobus
    Met Flip heb ik op TPO al eens een hartige uiteenzetting gehad. Ik moet het laatste antwoord nog krijgen.
    Hiermee wil ik niet beweren dat Van Dyke een beroerd statisticus is, noch dat hij de boel met opzet bedriegt, maar hij heeft blijkbaar niet door dat van de gegeven eea niet klopt. Kan zijn dat hij niet wil weten.
    De realiteit is dat de oorspronkelijke Nederlandse bevolking als sinds de jaren zeventig niet echt meer groeide. En zeker met een vergrijzende samenleving zou elke leek toch verwachten dat het totaal omlaag zou gaan. (Of meent u dat gelijk Sarah er een tweede leg zo ergens ronde de negentig jaar gaande is?)
    Statistieken zijn leuke dingen Jacobus,; na leugens en vuile leugens.
    Liegen met statistiek is zó bekend, dat ik nog wantrouwig ben tav mijn eigen statistieken.

    1. toetssteen

     @Jacobus
     Kunt boven de gordel blijven. Als u mij wat langer mee zou hebben gemaakt, weet u dat ik niet tot nauwelijks drinkt en maanden voor en na mijn operatie drink ik zelfs in het weekend een glas wijn bij het eten niet meer.
     Als u argumenten tekort komt, probeer wat beters.

 21. jofele jood

  ” Tegen tegen grondig inhoudelijke weerwoord heeft Flip vast niet terug.”

  Lol…..

  1. Jacobus

   U heeft gelijk, dit was, met excuses, een typefouten. De zin moest luiden: Tegen dit inhoudelijke weerwoord etc.

   Attent dat u mij zo nauwgezet volgt.

 22. jofele jood

  Het wil maar niet lukken hè trol?

  1. Jacobus

   Uw boosheid verbaast me, zoals ook de boosheid van anderen op dit blog mij verbaast.
   Het kan toch niet de bedoeling zijn dat we hier allemaal dezelfde opvatting hebben?
   Verschil van mening schijnt hier echter niet de bedoeling te zijn en de sfeer wordt onaangenaam.

   Het is niet anders. Jofele Jood, ik groet u en via u alle anderen hier. Ik wens u in het bijzonder toe van tegenspraak verschoond te mogen blijven omdat die u kennelijk verontrust en in boosheid doet ontsteken. Zowel die woede als verwarring van de geest kan niet de bedoeling zijn als ze niet leidt tot voortschrijdend inzicht.

   Bovenal wens ik u en uw medestanders Gods zegen toe.

 23. Beukman

  Kun je me uitleggen waarom Jacobus een trol is, jofele jood? In deze draad tel ik ongeveer veertien reacties van hem, waarvan er ongeveer tien inhoudelijk zijn. Van de rest hebben de meesten betrekking op jouw gezeur over taalfoutjes.
  Ter vergelijking: van jou tel ik zeven reacties, waarvan er een enigszins ingaat op de inhoud. De rest bestaat uit ad hominems, of is commentaar op een taalfoutje.
  Dus wie is hier nu eigenlijk de trol?

 24. Beukman

  @ Jacobus
  Als ik jou was zou ik een klacht indienen tegen jofele jood. Het is niet fijn, het voelt niet fijn, dat weet ik uit ervaring, maar je hebt het volste recht, gezien wat hij hier allemaal neerkalkt. Bovendien help je er DDS mee. Volgens mij is het mogelijk om alhier op niveau te discussiëren met andersdenkenden, als de echte trollen er eenmaal uit zijn geknikkerd.

 25. Jacobus

  Beste Beukman, u heeft gelijk maar Jofele Jood reageerde zoals meerderen op dit forum, zoals Gielah, Reiss en anderen. Men neemt niet de moeite voor of is niet in staat tot een inhoudelijke discussie en komt eigenlijk niet verder dan de persoonlijke aanval.
  Ik vind het voor even niet erg maar na enige tijd slaat de vermoeidheid toe. Ik laat het hierbij. Morgen stap ik in het vliegtuig voor een naar ik hoop mooie vakantie. Die laat ik niet verzuren door een voortgaande discussie met mensen die daar niet op uit zijn maar wel strak staan van woede en frustratie.

  Wel eens een gelukkig en succesvol mens gesproken die PVV stemde? Ik niet, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

  Een hartelijke groet.

  Jacobus.

  1. Beukman

   Een gelukkige en succesvolle PVV-stemmer? Ze bestaan wel, maar ze zijn dun gezaaid. De PVV draait op onvrede, onvrede om het even waarmee. Vaak vooral met zichzelf heb ik wel eens het gevoel, zonder iets te willen afdoen aan de werkelijke problemen die er wel degelijk zijn.
   DDS is een van de kerken die nodig gelucht moet worden. Ik zet met liefde een paar ramen open. Men kan beter hoesten dan stikken.

   Laat je stemming niet verzuren inderdaad – een goeie vakantie gewenst, en wie weet tot een volgende keer!

 26. LantR.fant

  En hoe zit dat dan met die Duitse “”kwaliteits””journalist die hier berichtte over een welhaast verlicht bewind, dat de bevolking nou eindelijk eens boven jan ging helpen?

 27. toetssteen

  @Beukman
  Blijf objectief ajb. Onder de gordel gaan lukt Jacobus nog beter dan de rest, maar blijkbaar ziet hij de balk in zijn eigen oog niet.

  Een klacht indienen? Iets van mama, mama, ze plagen me? Grow up!

 28. Julius

  Toetsje toch, als het aan jou had gelegen dan had ik allang een ban gehad. Niemand die zo kan likken naar de baas als jij.

 29. Beukman

  Jofele jood die Jacobus een trol noemt, is dat niet omgekeerde wereld? Het zijn juist lieden als j.j. én zijn meelopers die DDS tot een zouteloze eenheidsworst maken: wie er ook maar een beetje andere mening op nahoudt, wordt al snel weggetreiterd.
  Ik dacht eigenlijk dat jij nog wel ergens wat ballen had. Laat ze dan eens zien. Of ben je soms bang om als een afvallige te worden beschouwd?

  1. toetssteen

   @Beukman
   Waarom? Wat een onzin redenatie pas je nu toe? De mensen hier zijn wat conservatief liberaler wat logisch is gegroeid uit wat DDS ooit was, maar omdat je dat niet zint ga je onzin uitkramen.
   Je daagt uit omdat de argumenten domweg op zijn.
   Kom dan maar op met de onderbouwing van Van Dyke zijn statistieken. Ow nee, dat kun je niet, je kunt ze alleen aanhalen. Ik wil de input zien Beukman! En als je dat niet snapt, dan zou ik me er ook maar niet mee bezig houden.

 30. louis

  Dat komt misschien omdat de mensen ook ontevreden zijn ? Wat een sjieke valse praat over pvv- ers . De duivelse partijen die nu aan de macht zijn verkopen hun ziel nog aan Brussel. Kontenlikkers en volks verraders zijn het.

  Om op te spugen, vuile ratten

 31. Julius

  Beukman. DDS is allang niet meer wat het ooit was, hoe jammer ook. Interessante discussies ga je hier niet snel meer vinden. Daarvoor zijn er teveel reaguurders die er toe deden verdwenen.

 32. V.K.

  -Tsja, wanneer er generatie op generatie wordt doorgegeven dat de rijkdom van christenen of vul maar wat in, ten koste van jouw kinderen/nakomelingen gaat, dan ga je ook niet zo druk maken over het verdwijnen van deze mensen.
  -Denk overigens dat de IS administration het zo gek nog niet doet, volgevreten burgers houden er namelijk een andere moraal op na en zijn met andere dingen bezig.

  -Overigens zou het wel handig voor het IS regime zijn om eens een kijkje over de grens te nemen,bij buurman Iran, ook een theokratische staat, is blijkbaar wel in staat om de vuilnis op te halen, atoombommen inelkaar te schroeven en een redelijke medische zorg te bieden, dit inclusief 5x per dag bidden.

  Erst das fressen dann die moral

  1. toetssteen

   @VK
   Ik schat voorzichtig in dat als de gelden opdrogen, wat altijd gebeurt in een ideologisch socialistische club (en zeker als alles verboden is), de burgerij in opstand zal komen.
   Hoe gruwelijk ook, het Westen kan beter op de handen gaan zitten en hooguit voedseldroppings organiseren. En dan graag waar die lamzakken niet oververtegenwoordigd zijn.

   1. V.K.

    -De VS heeft altijd de USSR van graan voorzien, ondanks de politieke tegenstellingen.

 33. Wilhelmson

  Dag op dag tien jaar geleden eiste een tsunami het leven van zo’n 200.000 Indonesiërs. Anno 2014 worstelt ’s werelds grootste moslimland met een nieuwe vloedgolf: steeds meer regio’s voeren de streng-islamitische sharia in.

  Door de straten van Banda Atjeh, de hoofdstad van de Indonesische provincie Atjeh, patrouilleert de religieuze politie. Die moet erop toezien dat vrouwen een sluier dragen, geen strakke spijkerbroek aan hebben of niet wijdbeens op de bromfiets zitten. In koffiehuizen controleren ze of mannen niet gokken of alcohol drinken. Wie wordt betrapt, riskeert een publieke afranseling met de zweep.
  Toch moeten de touwtjes van de sharia, de streng-islamitische wetgeving, nog strakker worden aangetrokken, vindt parlementslid Ramli Sulaiman. Zijn regerende Partij Atjeh (PA) is voor openbare steniging tot de dood erop volgt. ‘Dan hebben we net zoals in Saudi-Arabië complete sharia’, zegt hij trots.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.