Jacques Wallage: 'PvdA is onherkenbaar'

Geen categoriedec 13 2014, 21:00
Hoezo? Alle belastingen zijn verhoogd, precies zoals de PvdA wil.
PvdA-prominent Jacques Wallage is niet te spreken over de manier waarop Hans Spekman en Diederik Samsom leiding geven aan hun partij. Tim schreef daar eerder vandaag al een schitterend stuk over. Voor de goede orde citeer ik Wallage hier ook maar een keer:

“Samsom en [minister van Financiën] Dijsselbloem noemden zich ooit de ‘rode ingenieurs’. Ik vind ze nu te veel ingenieur en te weinig rood.”

Zoals Tim terecht opmerkt zijn dit natuurlijk uitspraken om van te smullen. Samsom ligt zwaar onder vuur, de man kan zijn hoofd nog maar met de grootst mogelijke moeite boven water houden. Echt álles gaat mis.
Het is moeilijk, zo niet onmogelijk om daar geen leedvermaak over te hebben. De man staat immers terecht bekend als bijzonder arrogant en hooghartig. Hij denkt alles beter te weten en heeft lak aan mensen met een andere mening; ook als die mensen lid zijn van zijn eigen partij.
We kunnen ons dus even lekker verkneukelen. Heerlijk dit, lekker, even genieten.
Leuk, maar er valt toch het één en ander aan te merken op de kritiek op Samsom. Zo'n Wallage zegt dat de PvdA 'onherkenbaar' is, maar dat is natuurlijk je reinste onzin. De PvdA is niet impopulair omdat het kabinet niet rood genoeg is, maar omdat kiezers hun buik vol hebben van de vele socialistische maatregelen van Rutte II. In verkiezingstijd beloven de Roden de hemel op aarde, maar we zien nu wat het socialisme daadwerkelijk met ons land doet: belastingverhoging na belastingverhoging, politici baden in weelde, terwijl de gemiddelde hardwerkende Nederlander nog maar nauwelijks kan rondkomen.
Wallage en co. kunnen hun huilverhalen over niet het niet socialistische karakter van de PvdA in dit kabinet dus wel staken. Het probleem is niet dat Rutte II niet rood genoeg is, maar dat het zo bloedrood is dat de hele samenleving eraan onderdoor gaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten