Jacques Wallage: ‘PvdA is onherkenbaar’

Hoezo? Alle belastingen zijn verhoogd, precies zoals de PvdA wil.

PvdA-prominent Jacques Wallage is niet te spreken over de manier waarop Hans Spekman en Diederik Samsom leiding geven aan hun partij. Tim schreef daar eerder vandaag al een schitterend stuk over. Voor de goede orde citeer ik Wallage hier ook maar een keer:

“Samsom en [minister van Financiën] Dijsselbloem noemden zich ooit de ‘rode ingenieurs’. Ik vind ze nu te veel ingenieur en te weinig rood.”

Zoals Tim terecht opmerkt zijn dit natuurlijk uitspraken om van te smullen. Samsom ligt zwaar onder vuur, de man kan zijn hoofd nog maar met de grootst mogelijke moeite boven water houden. Echt álles gaat mis.

Het is moeilijk, zo niet onmogelijk om daar geen leedvermaak over te hebben. De man staat immers terecht bekend als bijzonder arrogant en hooghartig. Hij denkt alles beter te weten en heeft lak aan mensen met een andere mening; ook als die mensen lid zijn van zijn eigen partij.

We kunnen ons dus even lekker verkneukelen. Heerlijk dit, lekker, even genieten.

Leuk, maar er valt toch het één en ander aan te merken op de kritiek op Samsom. Zo’n Wallage zegt dat de PvdA ‘onherkenbaar’ is, maar dat is natuurlijk je reinste onzin. De PvdA is niet impopulair omdat het kabinet niet rood genoeg is, maar omdat kiezers hun buik vol hebben van de vele socialistische maatregelen van Rutte II. In verkiezingstijd beloven de Roden de hemel op aarde, maar we zien nu wat het socialisme daadwerkelijk met ons land doet: belastingverhoging na belastingverhoging, politici baden in weelde, terwijl de gemiddelde hardwerkende Nederlander nog maar nauwelijks kan rondkomen.

Wallage en co. kunnen hun huilverhalen over niet het niet socialistische karakter van de PvdA in dit kabinet dus wel staken. Het probleem is niet dat Rutte II niet rood genoeg is, maar dat het zo bloedrood is dat de hele samenleving eraan onderdoor gaat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

16 reacties

 1. Maaike

  Ik denk dat Wallage bedoeld dat de PvdA onherkenbaar is in het opkomen voor de minder bedeelde. Bijvoorbeeld degene die werkt als vrachtwagenchauffeur of schoonmaakster en nu wordt gedwongen als ZZP-er verder te gaan, dus zonder contract en zonder zekerheden en zonder pensioenopbouw, of degene die afhankelijk is van zorg, maar niet weet hoe dat straks moet als de gemeenten allerlei dingen gaan overnemen. Wat je moet doen met je gehandicapte kind, waarvan de indicatie te laag is voor een instelling of voor aangepast werk, dus zij die niet zo goed meekunnen met de prachtige participatiesamenleving…

 2. toetssteen

  @Maaike
  Daar zijn kinderdagverblijven voor. Worden ze ’s morgens ook nog gehaald met een busje. Kan die zzp mevrouw in die uren gaan werken. Trouwens, zzp mevrouw krijgt voor zo’n kind ook nog de nodige toeslagen. En als ze niet genoeg verdient huurtoeslag, zorgtoeslag enzovoort.

 3. jofele jood

  Dat die hansworst zich nog durft te mengen in het publiek debat, was hij niet diegene die net nog niet met zijn schoen op de kansel van de Tweede Kamer sloeg onder het uiten van de kreet: ” En die multiculturele samenleving zal er komen ” , mede door die mafkees is dit land zo’n driehonderd miljard kwijtgeraakt aan zijn multiculti hobby. Die behoort voor een tribunaal te worden gesleurd.

  1. Jasterke

   miste toen waarschijnlijk nog flexibele contactlenzen…

 4. Maaike

  Natuurlijk toetssteen, je zult in Nederland altijd aan een bepaald minimum komen, maar dat is ook niet het probleem. Probleem is met mensen met lagergeschoolde banen steeds meer gedwongen worden om als ZZP-er aan de gang te gaan, zodat de werkgever is bevrijd van de lasten van het werkgeverschap. Dat is voor sommige banen prima, zoals bijvoorbeeld voor een interim manager, of een boekhouder of zo, maar niet voor een schoonmaker, die helemaal geen zekerheid meer heeft en te weinig verdiend om zich van allerlei dingen te verzekeren of een pensioen B.V. er naast op te zetten. Dat zijn vraagstukken die ik belangrijk vind, ook omdat ik dat in mijn omgeving zie. En waar is de PvdA in deze om mensen hiervoor te beschermen.

  1. LantR.fant

   Maaike,
   Ik kan me wel iets bij uw commentaar voorstellen. Punt is alleen dat de werkgever ongeveer de factor 3 a 4 betaalt van het netto salaris dat de werknemer in handen krijgt.
   Daarmee is die arbeid onbetaalbaar geworden en dan is er nog de vergaande bescherming van de werknemer.

   Het is goed dat ook laaggeschoolde werknemers zo betaald krijgen dat ze er ook van kunnen leven, en dat ze ook nog een stuk zekerheid krijgen.
   Maar het is inmiddels zover doorgeslagen dat het onbetaalbaar is.
   En dan is er nog de instroom van zeer goedkope arbeidskrachten uit de EU en halen we enorme contingenten asielzoekers binnen, waarvan een heel groot deel economisch vluchteling is. 200% ongeschoold en dat concurreert mee met de roomblanke ongeschoolde.

   U zou zich dan ook eens moeten afvragen of die ongeschoolde werknemers slachtoffer zijn geworden van de bezuinigende technocraten, of van de “Wallages” die het allemaal te genereus, te mooi en te duur hebben gemaakt.

   In de economie gebeurt het trager, maar uiteindelijk is het net zo onverbiddelijk als de zwaartekracht; als je iets doms doet zijn de gevolgen onherroepelijk vernietigend.

 5. Maaike

  En daarom is het goed dat Wallage de PvdA van nu attendeert op datgene waarvoor de PvdA in het leven is geroepen, toch?

  1. toetssteen

   Het is het intrappen van een open deur.
   U begrijpt overigens het hele systeem niet Maaike. U heeft niet in de gaten hoe een waanzinnige hoeveelheid belasting u betaalt om dat waterhoofd genaamd overheid in leven te houden. Ze voegen niets toe, kosten slechts en zijn de echte markt tot overlast.
   Wat doen we met managers in het onderwijs? Bang dat leraren ineens niet meer weten hoe onderwijs te geven? Managers in de zorg? Wat doen als die opgewaardeerde ambtenaren die 0,0% verstand hebben van de zorg daar? Bang dat de artsen hun vak niet meer verstaan?
   Één opname in het ziekenhuis en als u enig verstand zou hebben van hoe een bedrijf werkt, dan slaat de bloeddrukmeter gevaarlijk in de hoge cijfers. Artsen ergeren zich kapot, maar regeltjes hè.

   http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/12/80-procent-ambtenaren-van-pvda-huize/

 6. W.H.J. Reiss

  @Maaike
  U vergeet 1 ding. PvdA = Krapuul ! Uitleg hierover geef ik niet meer, dat lees je te over. Maar toch….Lang leve Didi Samsom als lijsttrekker van dit Krapai !

  1. Maaike

   Krapuul is inderdaad behoorlijk kritisch. Maar de PvdA is, anders dan de PVV, een brede partij.Er zullen mensen zoals krapuul bij zijn, maar ook minder uitgesproken mensen.

 7. W.H.J. Reiss

  @Maaike
  Over minder uitgesproken mensen ! Als je wilt weten hoe iemand is, dan kijk naar zijn vrienden.
  PvdA is 1 huichelaar bende en ik mag hopen dat Kale arrogante kwallekop Didi er nog lang mag blijven. Hij is onze hoop op betere tijden !!!

 8. Evora

  Anders dan Wallage meent is de PvdA uiterst herkenbaar – vandaar dat ze in de peilingen zijn weggevaagd.

 9. pietkremer

  Dat ook lager geschoolden moeilijk aan een vast contract komen, is niet de schuld van de werkgevers maar van de politiek. De werkgeverslasten zijn nog nooit eerder zo hoog geweest al nu. Bij ziekte twee jaar loon doorbetalen, zelfs nog als de werknemer binnen 28 dagen na ontslag ziek wordt. Mijn neef is een succesvolle zzp-er. Hij krijgt zoveel opdrachten dat hij best een werknemer zou kunnen gebruiken, maar hij durft niet omdat hij failliet gaat als die ziek wordt. Ja, hij kan zich verzekeren, maar dat is schreeuwend duur. Daarom huurt hij voor werk dat hij niet aankan, ook weer een zzp-er in. Je komt goedkoper van je gescheiden vrouw af dan van een werknemer.

 10. Cresto

  Een van de grootste manco van PvdAers is dat ze na hun politieke loopbaan even flink gaan cashen. Ofwel miljoenen gaan binnen halen met baantjes die ze via cliëntelisme (komt echt niet alleen bij allochtonen voor !) elkaar toebedelen. Extreme voorbeelden zijn ex-premier Wim Kok en ex-staatssecretaris van Dam, de vele graaiende woningcorporatiedirecteuren en de onderwijsbobo’s.

  Zo bezien is Jacques Wallage nog een gematigde, maar vergeet niet dat hij als voorzitter van allerle overheidsraden – en commissies toch ook jaarlijks vele tonnen toucheert.

  Dit soort mensen zou je eigenlijk moeten negeren. Hun tijd is voorbij, hun gedrag is te stuitend geweest en hun opvattingen zijn gepasseerd station. Laat ze hun laatste jaren slijten met hun AOW, hun riante pensioen en bij elkaar geharkte vermogens. En besteed aan hen geen aandacht en blogruimte.

  1. W.H.J. Reiss

   Juist wel, geef ze de aandacht die ze willen, maar zeg dan wel duidelijk wat je van hun vindt. Dit blog en deze redactie en de reaguurders zijn veel te mild. Noem ze bij naam. Zeg dat het Krapuul is. Mail ze dat ze hoerenzonen zijn die enkel hun eigen zakken aan het vullen zijn. Zeg hun dat hun idealisme de veroorzaker is dat de moeder van de staatssecretaris van Gezondheid in haar eigen pis moet zitten. En doe zulks vooral in het bijzijn van anderen. Stop dus met Correct zijn tegenover dit politieke schorum !

 11. Mike V.

  De PVDA is wat mij betreft overduidelijk zichtbaar. Met name incompetentie, onkunde, verspilling, corruptie, clientelisme, allochtonen knuffelen, discriminatie van de autochtone bevolking, niet kunnen rekenen, wensdenken, groepsdenken, wereldvreemd idealisme, nepotisme, bodemloze ontwikkelingsamenwerkingsputten, baantjes, drammen en graaien zijn dan zaken waaraan ik denk. Dit alles is OVERDUIDELIJK aanwezig bij de partij die alles kapot maakt. Wie dat niet ziet is allang overleden. Nog een keer uitleggen dan maar?

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.