Kabinet maakt kritiekloos 1,1 miljard over naar Brussel

Geen categoriedec 31 2014, 15:00
En... poef, weer 1,1 miljard euro weg naar de bodemloze put die Brussel is.
Wat was het mooi geweest als het kabinet voor één keer eens niet had gedanst naar de pijpen van de Brusselse bureaucraten, als we nu eens niet de portemonnee zouden trekken om mee te doen aan de Europese herverdelingsmachine, als we ons nu eens niet lieten gebruiken als de pinautomaat van de Europese Unie.
Helaas, helaas. Het kabinet heeft de bizar hoge naheffing (lees: belastingverhoging) van maar liefst 1,1 miljard euro gisteren gewoon zo, hop, overgemaakt. En dat terwijl er nog zoveel vragen waren en er nog zoveel uit te leggen viel.
Het kabinet had gewoon nee moeten zeggen tegen Brussel. Hoe is het mogelijk dat wij nog meer geld moeten overmaken alleen maar omdat de omvang van onze economie is gegroeid? Dat is een straf op succes. Willen wij in zo'n Europese Unie leven?
Het antwoord lijkt me ontkennend. Wat het hele gedoe rondom de naheffing zo teleurstellend maakt, is dat VVD'er Hans Wiegel nog in opstand kwam en probeerde zijn partij mee te krijgen, maar dat het klapvee van de VVD doodleuk instemde met het betalen van de naheffing.
Weten we meteen ook weer waar de liberalen staan. Inderdaad, pal naast D66 van de grootste eurofiele Nederlander Europeaan Alexander Pechtold (wat dan weer heel logisch is, omdat ze in dezelfde Europese fractie ziten). Eurosceptici hebben niet langer nog wat te zoeken bij de VVD.
Als we de 1,1 miljard euro nou niet hadden overgemaakt, dan had iedere Nederlander zo handje contantje 60 euro kunnen krijgen. En met iedere Nederlander bedoel ik iedere Nederlander, dus ook de gezinnen met kinderen. Een gezin met twee kinderen zou dus 240 euro terug kunnen krijgen van de overheid. Dat is een mooi bedrag waar menig gezin erg tevreden mee zou zijn.
Maar nee, het kabinet heeft ervoor gekozen om Brussel tevreden te houden in plaats van de gewone Nederlander. Het is een grove schande, en dat niet alleen: het is ook nog eens bijzonder dom. Want de kiezer bepaalt uiteindelijk wat er gebeurt, en één ding is zeker, het zal bij de volgende verkiezingen niet goed uitpakken voor VVD en PvdA.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten