Maarten van Rossem: GeenStijl moet verboden worden

Alle andersdenkenden moet de mond worden gesnoerd. Want rechts. Dus gevaarlijk.

In een gezellig rondetafelgesprek (pdf-alert!) met Annabel Nanninga van Jalta.nl laat Maarten van Rossem, die als Amerika-hater vreemd genoeg bekend wenst te staan als Amerika-deskundige, weten dat GeenStijl per direct verboden zou worden als hij het ooit voor het zeggen zou krijgen in ons land.

Godzijdank dat dit natuurlijk nooit zal gebeuren – kiezers hebben niet bepaald de neiging om op een manisch depressieve man te stemmen die eruit ziet als een zwerver – maar toch: het zegt een hoop over de man dat hij dit hardop durft te zeggen.

maartenvanrossem534

Onze roze vrienden van het blog in kwestie reageren geheel terecht woedend. Iets over een “bejaardenzendermediahoer en ongewassen PvdA-fossiel,” wat nog eens klopt ook. Voor Van Rossem zal dit ongetwijfeld reden zijn om wéér te zeuren, maar helaas voor hem heeft GeenStijl gewoon gelijk. Dit soort uitspraken zijn ronduit schandalig. Je kunt het hartgrondig oneens zijn met anderen en ze aanspreken op wat in jouw ogen wangedrag is, maar hopen dat ze verboden worden? Dat gaat wel heel ver.

Toch is het weinig verrassend dat Van Rossem juist daar voor pleit. De man is immers een marxist tot op het bot. Tegenwoordig noemt hij zich “libertariër,” maar types als hij – van het oude stempel marxist – doen dat alleen maar omdat die term op het moment erg populair is. Inhoudelijk blijft de man een vijand van het kapitalisme en individuele vrijheden. Oh, en daarnaast is hij ook nog eens een aanhanger van het Groene Evangelie dat zich eerst en vooral richt tegen die vreselijke ondernemers en multinationals die zowaar winst willen maken. Brr, dat moet je niet willen.

Kortom, alles bij elkaar opgeteld kunnen we maar één conclusie trekken: Van Rossem is uiterst links en intolerant tot op het bot. Als ik net zo beperkt was in mijn denken als hij zou ik er bijna voor pleiten dat juist hij monddood moet worden gemaakt. Maar goed, aangezien ik zo niet in elkaar zit laat ik het er maar bij dat we deze man voortaan maar keihard moeten negeren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

43 reacties

 1. jofele jood

  Maar zich wel in een taxi naar allerlei goedbetaalde publieke omroep kut programma’s laten rijden, en onderwijl zijn hoofdhuid schilfers, ook wel roos genoemd, verspreidend. Dat je nog aandacht aan die megalul besteedt.

 2. tonzwart

  Van Rossem mag natuurlijk ook zeggen wat hij wil. Dat doet hij dan ook vaak genoeg op de TV.
  Ik kan met de beste wil geen humor vinden in zijn betogen. Amerika deskundige; laat me niet lachen. Hij heeft daar idd vaak rondgereden en spreekt hoofdzakelijk andere rode rakkers. Maar dan ben je nog geen deskundige. Met zijn uiterlijk zullen fatsoenlijke Amerikanen hem hooguit een muntje willen geven als ware het een zwerver. Hij zat vaak bij P&W maar sinds P er alleen zit heb ik ‘m nog niet gezien. Zelden zo’n akelige cynische humorloze man gezien. En hij het voor het zeggen hebben?? Wat een giller. Zeg maar niets meer….

 3. joga

  Ik zal nooit meer de uitzending van Voetbal International vergeten, waarin deze als zwerver vermomde “weetal” moest bekennen, dat hij zich maar één keer per week waste en daar verder kompleet voor de gek werd gehouden. Voor de rest zijn zijn meningen altijd ego-gekleurd en dus volkomen overbodig om naar te luisteren

 4. Maaike

  Lieve Michael, wat maak je je druk. Wat Van Rossum zegt hoort bij zijn cynische zwartgalligheid, en bovendien is het de man zijn mening. Vrijheid van meningsuiting, voor iedereen, toch?

  1. madmaddy

   Is ook niet makkelijk, begrijpend lezen: “Als ik net zo beperkt was in mijn denken als hij zou ik er bijna voor pleiten dat juist hij monddood moet worden gemaakt. Maar goed, aangezien ik zo niet in elkaar zit laat ik het er maar bij dat we deze man voortaan maar keihard moeten negeren.”

   1. Michael van der Galien

    Ja, ik dacht dat mijn stuk toch vrij duidelijk was. Dat je iemand de vrijheid geeft om een mening te uiten betekent niet dat je er geen kritiek op mag hebben… zonder dat je meteen roept dat die mening maar verboden moet worden, zoals Van Rossem wél doet.

    Maaike kan beter Van Rossem even een mailtje sturen over de vrijheid van meningsuiting.

    1. Maaike

     Beste Michael, sorry, ik wist niet dat je Maarten van Rossem zo serieus nam. Die man houdt er gewoon van om zijn woorden kracht bij te zetten. Natuurlijk meent hij het niet echt dat GeenStijl verboden moet worden.

  2. Gielah

   ‘…. en bovendien is het de man zijn mening’….????

   Wat is dit voor een idiote en kromme redenering?
   Temeer.. daar deze zogenaamde tolerantie nooit… nooit… getoond wordt naar mensen toe, die zich iets minder LINKS opstellen en die bijvoorbeeld loyaal zijn aan Israël….. want dan lees je NIMMER:
   ‘Dit moet kunnen want het is de méning van hem of haar’.
   Ik heb dat alles-begrijpende in elk geval nog niet meegemaakt.
   Is er wellicht een wonder gebeurd?

   Maar… hoe dan ook…. we zullen het goed onthouden, hoor!
   Bij elke kritiek op een reactie roepen we voortaan in koor: ‘Niéts van zeggen…. dat mág namelijk niet… dat is héél erg verkeerd… want het is immers zijn of haar méning… en daar hebben wij maar respect voor te hebben!’

   In zekere zin kan deze reageerster het hierna alleen nog maar vurig met letterlijk iédereen eens zijn… ja… ook natuurlijk met de PVV.
   Elke mening mag van haar!
   Elke mening moet kunnen.
   Elke mening is heilig.

   Wij volgen het op de voet.. en hebben déze reactie alvast even opgeslagen.

   1. Wachteres

    Helemaal met je eens, Gielah en als iemand reageert op haar reactie [zoals ik heb gedaan], waarin ze Pechtold voor intelligent uitmaakt, dan geeft ze niet thuis. Zie onderstaand artikel:

    Volkskrant roept D66’er uit tot ‘invloedrijkste Nederlander’

    1. Maaike

     ‘Voor intelligent uitmaakt’ afijn, dat lijkt mij niet helemaal correct nederlands.
     Beste wachteres, ik reageer niet op alles, ten eerste heb ik meer te doen in mijn leven, ten tweede heb ik niet altijd zin om op iets te reageren, ten derde moet ik toch wat wennen aan de nieuwe website. Zo kon ik eerst mijn recente reacties terugvinden, maar ik snap nu niet meer hoe dat moet.

     1. Wachteres

      Met mijn Nederlands is niets mis, Maaike.

      Misschien had jij niet door dat het een cynische opmerking was.

   2. Maaike

    Beste Gielah, van mij mag je je mening uiten, ook als die anders is dan die van mij. Je moet er alleen niet van schrikken dat als iemand zich nogal krachtig uit (zoals bijvoorbeeld Wilders doet) er soms in krachtige bewoordingen iets wordt teruggezegd. Maarten van Rossem drukt zich krachtig uit, en je weet hoe de man zich presenteert. Soms moet je je gewoon niet zo aangevallen voelen, en dit is nou typisch zo’n gevalletje van niet te serieus nemen.

 5. Witwas

  Een beetje slap lullen en zeggen wat policor links wil horen is gewoon een verdienmodel voor deze man. Stiekem lacht hij in zijn vuistje om de reactie van Geenstijl, de ophef is gegarandeerd en de bankrekening gespekt

 6. anna67

  Maarten is bang wat verkeerds te zeggen over, zeg maar, moslims enzo. Daarom GEDRAAGT ie zich politiek correct. Anders wordt ie ook niet op al die tv shows gevraagd, natuurlijk. Ingetwijfeld zijn er meer van dat soort.

  Best kans dat ie zelf stiekem anders denkt/is gaan denken. Maar dat kost hem zijn portemonai. Net zoiets als dat werknemers liever niet tegen iedereen zegge dat ze op de PVV stemmen. Kan je je baan kosten.

  Ik zie hem in dezelfde hoek als Harry Mullish, alleen die kon als schrijver ongestraft van mening veranderen en op het laatst openlijk het veel met Wilders eens zijn.

  En hij wordt oud. Net als Van Agt, die bralt ook maar wat. Maar die speelt echt een smerig spel.

 7. W.H.J. Reiss

  Maarten van Rossum. Telkens bij de VARA komt hij in programma’s zijn Euro 1.000 halen. Je hoort hem iets onzinnigs wauwelen, maar hij hoort bij de VARA. Net als de ongewassen van Rossum (1x per week douche) stinkt de VARA. Aan de bijna gesloten ogen van dit heerschap zie je dat hij zich niet wast. En ‘gesloten ogen’ is ook iets wat goed bij de VARA past. De VARA is een baantjesmachine voor o.a. niksnut van Rossum en de gehele PvdA kliek. En dat op kosten van de belastingbetaler. In mijn optiek zou men zowel de VARA als van Rossum eens goed (de ogen en) oren mogen wassen, zodat ze weer een zuivere kijk op het wereldgebeuren krijgen !

  1. Maaike

   Tjongejonge, meneer Reiss, wat kunt u toch grote onzin opschrijven!

 8. Jasterke

  zijn naam is Godbetert van Rossum
  vergelijk ‘m niet met de Opossum,
  een buideldier, in z’n soort
  zo uniek, als het hoort…
  maar die kwal…hang ‘m op en verlos ‘m !

 9. madmaddy

  Iemand die zich na zijn pensioen dik laat betalen uit de belastingpot voor het ‘jureren’ in een quiz, moet gewoon zijn irrelevante waffel houden en lekker van zijn aow gaan genieten.

 10. rinus

  Tuurlijk is dit schandalig en ook bij mij gaat het bloed koken. Vooral omdat het een arrogante PvdA-er is. Maar ik ben er ook wel een beetje blij mee dat hij zijn gedachten eruit floept. En hij is echt de enige PvdA- minkukel niet die zo denkt. En natuurlijk wil hij Geenstijl verbieden. Het is namelijk met Powned de enige echte en grootste tegenstander op mediagebied. De rest is pro-PvdA. Wat Geenstijl betreft geniet ik enorm van Pritt en co. Ook DDS is gelukkig zo’n site al doen jullie dat natuurlijk weer anders. Geenstijl is echt niet het enige wat vRossem en co graag zou willen verbieden. Het gaat ook om vrijheid van meningsuiting op het gebied van immigratie, multicul en islam. Daar is Marcouch al mee bezig.

  1. Michael van der Galien

   “Geenstijl is echt niet het enige wat vRossem en co graag zou willen verbieden. Het gaat ook om vrijheid van meningsuiting op het gebied van immigratie, multicul en islam.”

   Oh ja, hij richt zijn pijlen nu even op GeenStijl, maar in zijn ogen zal ongetwijfeld hetzelfde gelden voor DDS, Jalta, etc.

   1. Maaike

    En dus Michael. Je bent toch mans genoeg om daar een weerwoord op te hebben.

 11. Wachteres

  IK geniet van GeenStijl en vooral Annabel Nanninga vond ik geweldig.Ik mis haar daar

  Al moet ik bekennen dat ik wel een heel klein beetje jaloers ben op de manier waarop zij kan schrijven, vooral haar specifiek stijltje op Geen Stijl sprak mij erg aan.

  1. Michael van der Galien

   Je hoeft haar niet te missen! Ze heeft een dagelijkse column op Jalta.nl!

   1. Wachteres

    Dat weet ik, Michael ….. hint … hint … 🙂

    Haar stijl heeft ze trouwens wel aangepast. En achter een muur zitten, zit me dwars.

    Alle andere kranten kun je ook gedeeltelijk op internet lezen.

 12. janfreak

  Ik vind het niet correct dat van Rossum hier met van Agt vergeleken wordt. De laatste speelt altijd smerige spelletjes en dat doet van Rossum niet.

 13. NemTudom

  Wat een wrange man. Dat hij een ander uitmaakt voor randdebiel. Als deze man ’s morgens in de spiegel kijkt, verdwijnt het van schaamte. Zo’n debiel is niet naar te kijken en zoiets laten ze op de TV.

 14. vanGodlos

  Deze mompelende ouwe chagrijn zou zelf verboden moeten worden of toch minimaal opgenomen moeten worden in een verzorgseringshuis en dan eenmaal in de week douche met koud water…

 15. joga

  Uitstekende nieuwe aanwinst voor het van Rappardmuseum, als de de pvda-‘er, die er nog smeriger
  uitzag als de toenmalige voorzitter. Ik zie hem binnenkort nog wel verschijnen in een zeepreclame (sunlight ?) Hij is niet voor niets gek op schnabbels.

 16. Jantje

  Typisch linkse reflex van van Rossum.
  Als het niet bevalt dan moet het verboden worden.
  Wat je dan overhoudt is echter nooit veel soeps.
  Een geschiedenisprof zou dat toch moeten weten.
  Hij valt hiermee erg door de mand en is hooguit nog interessant voor joop.nl

 17. V.K.

  -Dat is juist de debatteertechniek van van Rossum, alles in het absurde trekken, kinderachtigheid verbieden…iedereen die zegt dat hij kinderachtigheid wil verbieden wordt gelijk voor gek verklaart.

  -Lijstduwer Van Rossum is duidelijk bang voor wat GS boven tafel krijgt, niet zozeer de manier waarop het gepresenteerd wordt.

 18. JanvanEechoud

  “hij richt zijn pijlen nu even op GeenStijl, maar in zijn ogen zal ongetwijfeld hetzelfde gelden voor DDS, Jalta, etc.”.
  Daar kun je gif op innemen!
  En verder….:
  Liiiiiiiiiiiief zijn voor elkaar…. lalala..liiiiiief zijn voor elkaar……

 19. Daniel

  We moeten Maarten van Rossem niet zo serieus nemen, als we van Maarten al op onze achterste benen staan is het droevig gesteld met de bloem der natie (DDS, Geen Stijl, Jalta etc.).
  Een beetje weerbaarder houdt ook in dat je meningen kunt scheiden in die er toe doen en welke niet. We hebben de ‘patatgeneratie’ en de ‘achterbankgeneratie’ gehad en nu lijkt het wel of we een generatie hebben/krijgen die niet meer kan nadenken, achter een mening aanlopen en die heilig verklaren. Soms mis ik de mensen met een originele mening, niet bij voorbaat anti-links of anti-rechts. Als je zo in hokjes denkt is er geen visie. ‘Verdraagzaamheid, relativeringsvermogen. Ik zou Nederlanders willen oproepen om niet zo mee te gaan in dat bange gehuil. Als niemand meer het positivisme en het eigen kunnen belijdt, wie staat er dan nog pal voor het humanisme?’
  ‘Een woord als ‘toekomstbestendig’, dat woord is tien jaar oud, dat gebruiken wij als vanzelfsprekend. Eigenlijk is het een absurd woord, een pleonasme: als iets bestendig is, kan dat alleen voor de toekomst zijn. Toen ik klein was, was de toekomst nog een wenkend perspectief, iets moois, een glorend landschap waar we zo snel mogelijk naartoe wilden. Nu is iedereen bang voor de toekomst.
  Laten we om te beginnen niet meer zo bang voor de toekomst zijn en zeker niet voor de Maarten van Rossems onder ons. Laten we beseffen dat de elite niet zonder het volk kan, maar dat volk te dom is om te begrijpen dat het best zonder de elite kan.
  Zo die staat, daar moeten we ons druk over maken en niet zeuren over een (grappige) mafkees uit Utrecht.

  1. Maaike

   Bedankt Daniel, dit is wat ik ook bedoelde. Verfrissende reactie

 20. clemens43

  Dezelfde Maarten van Rossum was ooit Lijstduwer
  PvdA in Utrecht .
  Hulde voor zijn inzet. De partij heeft in de peiling
  Nog 11 zetels over!

 21. kees rudolf

  Och, het is maar wat gekwebbel; een losse flodder. Ik zelf gebruik ook wel eens de constructie “als ik het voor het zeggen zou hebben dan zou ik….”, maar a) ik heb het niet voor het zeggen en b) als ik het echt voor het zeggen zou hebben zou ik me wel drie keer bedenken voor ik de fantasieen waaraan ik enig plezier beleef werkelijkheid liet worden. Met Van Rossem zal het ook wel zo liggen; ik geloof niet dat hij erg voor verbieden is. Als zijn uitlatingen en optredens in het verleden er aanleiding toe zouden geven te denken dat hij een tegenstander van vrije meningsuiting is dan zou het natuurlijk anders liggen. Wel is het natuurlijk zo dat voorstanders van vrije meningsuiting vooral graag in alle vrijheid hun eigen meningen willen uiten of door anderen geuit willen horen, terwijl ze foei en schande en verbieden roepen als er even vrij meningen worden geuit die hen niet zinnen. Het zou me van Van Rossem tegenvallen als hij tot dat soort behoorde,

 22. kees rudolf

  Excuus, bij het gepriegel op mijn tablet viel het woordje “sommige” weg voor “voorstanders van vrije meningsuiting”.

 23. jonathan

  Vreselijk vent. Ik zap direct weg als hij op tv komt. De man is zo narcistisch, zelfingenomen en arrogant. Gewoon lachwekkend dat hij zegt dat o.a Geenstijl verboden moet worden.Typisch links. Een andere mening die niet in hun straatje past wordt geweigerd,genegeerd of mag gewoon niet gezegd worden. alleen links en policor. Uiteraard wel islamvergif.
  Wat een trieste man. We moeten hem massaal negeren.

 24. kooitijger

  Maarten lacht zich rot als hij al die reacties leest! Kom op jongens, niet zo zuur, het is een brombeer, maar wel een met een eigen geluid. Zonder zo’n ongelikt exemplaar was het hier ook maar een saaie boel. En ja, hij is van kort na de oorlog, toen gingen de meeste bromberen als Maarten alleen op zaterdag in de teil, en uit nostalgische overwegingen houdt M. die traditie in ere. Zijn kunstje is de provocatie, hij zou GD, DDS en Jalta voor geen goud willen missen! (Betrouwbare bron bekend bij de redactie).

  1. Maaike

   Juist kooitijger!

 25. Michelxot

  Hoewel ik een linkse jongen ben, vind ik wel, dat sites zoals GeenStijl moeten blijven bestaan.
  Wat mij betreft geen censuur voor meningen, die niet iedereen welgevallen zijn, anders krijgen we zo’n bekrompen samenleving.
  Mijn electronische interesse laat een zeer breed spectrum zien.
  Vanaf DeWaarheid.nu via Trouw.nl tot en met Elsevier.nl

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.