Mooi: Israël vuurt raketten af op Gaza

Geen categoriedec 20 2014, 14:00
Laat Hamas maar voelen dat terrorisme niet geaccepteerd wordt.
De zogenaamde internationale gemeenschap (die bestaat helemaal niet, maar we doen maar net alsof dat wel zo is, als om geen andere reden dan omdat de rest van de media deze mythe graag in stand houden) zal wel weer boos reageren, maar Israël heeft natuurlijk gewoon gelijk: als een terroristische organisatie raketten op burgerdoelen afvuurt moet je antwoorden. En dan niet door heel hard boe te roepen, maar door even te laten zien waar je zelf toe in staat bent.

Het Israëlische leger heeft luchtaanvallen uitgevoerd op doelen in de Gazastrook. Het is de eerste keer dat Israël zo'n actie onderneemt sinds een staakt-het-vuren tussen Hamas en Israël in augustus is ingegaan.

De militaire actie is een vergelding voor raketten die vanuit het Palestijnse gebied naar Israël zijn geschoten, meldt de BBC en de Israëlische krant Haaretz.

Natuurlijk vermeldt Nu.nl heel blij dat de raket van Hamas in niemandsland terecht kwam en geen Israëlische slachtoffers maakte - het doel van het vermelden hiervan is dat mensen concluderen dat Israël te agressief reageert - maar daar ben ik niet van onder de indruk. Het gaat namelijk om de intentie. Hamas probeerde Israëlische burgerdoelen te raken... en daar komt bij dat de organisatie graag wil dat Israëlis in een staat van continue angst leven. Zelfs als de terroristen niets of niemand raken weten ze dat Israëlis er aan herinnerd worden dat ze hun leven niet veilig zijn - zeker niet als Hamas nog machtiger en sterker wordt dan het al is.
Dit soort nieuws maakt eens te meer duidelijk dat het te belachelijk voor woorden is dat het Europese Hof van Justitie Hamas onlangs van de terreurlijst heeft gehaald. Deze radicale club is en blijft een terroristische organisatie en moet als zodanig worden behandeld. Mensen - ook rechters - die dat niet begrijpen zijn deel van het probleem.
Prima gedaan dus, Israël, pak Hamas maar aan. En als die terreurorganisatie doorgaat moet er maar gewoon nieuw grondoffensief komen om haar voor eens en altijd uit te schakelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten