PvdA en VVD willen debat, maar weten nog niet waarover

Geen categoriedec 18 2014, 20:00
De regeringspartijen maken het vandaag wel heel bont in de Tweede Kamer.
Inmiddels is de kabinetscrisis al meer dan 48 uur bezig en ligt er nog steeds geen panklare oplossing op tafel. PvdA en VVD hebben er desondanks vertrouwen in dat het toch nog gaat lukken vanavond, en hebben zojuist PvdA-Kamerlid Martijn van Dam afgevaardigd om een debat aan te vragen in de Tweede Kamer.
Hoe laat het debat plaatsvindt, kan niemand nog zeggen. Want er is nog geen brief van het kabinet waarin alle stappen duidelijk worden uitgelegd. Het schrijven moet er wel komen, en daarna komt er een debat. Tenminste, als de brief nog voor twaalf uur komt. Anders gaat Kamervoorzitter Anouschka van Miltenburg overleggen met het presidium overleggen hoe te handelen. En dan komt er wel of niet nog een debat in de Tweede Kamer vanavond.
Snapt u het nog? Mooi. Wij ook niet. De kabinetscrisis is zo'n onvoorspelbaar en onoverzichtelijke zooitje geworden, dat niemand er nog uitkomt. Of en hoe laat er nog een deal komt, is volledig onduidelijk. En al die onduidelijkheid is inmiddels vanuit de regeringsfracties overgewaaid naar de Tweede Kamer.
Dus. Liefhebbers van politiek theater, houdt uw televisises op standby. Want er komt wel of niet nog een debat. Zowel, dan kunnen we enkele politieke hoogstandjes verwachten waarin alle oppositieleden gaan proberen om de VVD en de PvdA uit elkaar te spelen. En als andere debatten in dergelijke ontbindende toestanden als graadmeter kunnen dienen, dan gaat dat ook nog vrij aardig lukken. Het wordt een langdurig, laat, onoverzichtelijk en popcornkauwend geheel in de Tweede Kamer vanavond.
Want als het klopt dat er een debat komt en de crisis dus is bezworen, rest alleen nog de oppositiepartijen de mogelijkheid om hun verbale gram te halen. En het aanschouwen van een kabinet dat weliswaar nog bestaat, maar wel met een duidelijke houdbaarheidsdatum die rap nadert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten