Vakbonden draaien door: nog meer geldautomaten leeg door staking

Het asociale gedrag van de vakbonden kent geen grenzen.

De wilde staking bij geldtransporteur Brink’s Nederland wordt met de dag schadelijker voor zowel de banken als de mensen die geld uit de muur halen, en uiteindelijk ook voor de Nederlandse economie. Twee dagen geleden stonden nog ‘slechts’ 230 geldautomaten van de Rabobank leeg door de staking, inmiddels zijn het er al 670, dertig procent van het totale aantal automaten van de Rabobank.

Ook bij 31 geldautomaten van ABN AMRO en zo’n 30 automaten van SNS Bank is flappentappen niet meer mogelijk, lieten de banken dinsdag weten.

Met name buiten de Randstad hebben klanten last van de staking, omdat daar lang niet zoveel geldautomaten staan als in bijvoorbeeld Amsterdam of Den Haag. Als er in een wat meer afgelegen gebied ook maar één automaat leeg staat omdat de vakbonden dat zo graag willen, dan is het soms wel een kwartier omrijden voor een volgende automaat.

Eén keer raden wie daar het meeste last van hebben. Inderdaad, onze ouderen. Zij hebben misschien geen auto meer, maar ze hebben wel geld nodig voor de markt. Dat kan de vakbonden allemaal niks schelen. Actievoeren willen ze, ten koste van de Nederlandse bevolking. Gelukkig werkt de Rabobank aan een oplossing:

Rabobank verwacht dat als de staking aanhoudt het aantal geldautomaten waar mensen nog geld kunnen opnemen steeds sneller afneemt. De bank is daarom ook op zoek naar mogelijkheden, bijvoorbeeld een andere leverancier, om de overlast te beperken.

Ik hoop dat het de bank lukt om een alternatieve leverancier te vinden die wél bereid is gewoon door te werken en de geldautomaten te vullen. We kunnen het niet hebben dat de vakbonden straks het hele land platleggen, alleen maar omdat ze niet krijgen wat ze willen. Nogmaals, als je een conflict hebt met je werkgever, mag je van mij klagen zoveel je wil. Maar val ons er niet mee lastig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

22 reacties

 1. jurojase

  Asociaal? Als je verdomme voor je vreten wil knokken en daar ver voor wilt gaan is dat asociaal? Je moet dus alles maar passief over je heen laten komen en accepteren? Wat een treurige conclusie. Je kunt die ouderen, die je nu ongevraagd in een slachtofferrol duwt, ook vertellen dat ze gewoon bij de ING kunnen pinnen. Flut artikeltje, valt me tegen van je.

 2. Le Pro 58

  Banken en roeptoeters horen niet zo te piepen , ten eerste zijn zij door de consument ( belastingbetaler ) overeind gehouden , ten tweede , houden zij geen voldoende saldo ( liquiditeit ) in kas , ten derde , cash geld vinden zij de roeptoeters toch uit den boze , pinnen ter algehele controle op uw privacy heeft toch de voorkeur van bank en de elite van het Rijk .
  Ik ben blij dat er nog een vakbond is die opkomt voor een goed sociaal plan als weer eens een flink aantal medewerkers van Brink geld transport de laan uit gestuurd word en berooid op straat komt te staan .
  En als de consument toch dringend cash geld nodig heeft , elke bank heeft het als zij de bestelling maar weten van hoeveel en wanneer , desnoods via internet bankieren , veilig thuis bestellen met de voeten op de bank , dit is geen punt toch ? .
  Cash wat bij pinnen bij de supers is toch ook geen probleem .
  Wat meer achter de stakers gaan staan zou vele malen wenselijker zijn , graaiers en sociale voorzieningen-afbrekers hebben al te lang aan het foute roer gestaan , het afbraak beleid moet gestopt worden .
  Dit vraagt vaak om solidariteit van ons allen , en laat dit nu juist het probleem zijn wat weer een nieuw leven ingeblazen mag worden.
  Vandaar , houd vol en laat zien waar weer voor geknokt word , cash geld vind toch wel zijn weg , dat zal het minste probleem zijn toch ? .

 3. Willie.F

  Zo te lezen een goede actie. Ga door mensen en vecht voor een goed sociaal plan.Dat gemiauw van val mij er niet mee lastig is meelijwekkend en een roep van een flapdrol en een grote verwende klager. Jullie hebben thuis mondjes te vullen, gooi maar plat.

 4. arie_jansz

  Uitstekende aktie, snap ook niets van kritiek. Waarschijnlijk moet de schrijver zijn quotum voor dit jaar nog binnenschrijven?

 5. Cresto

  Net een dreinend kind, die Frank Verhoef.
  Bij zijn vorige topic over dit onderwerp is hem flink de oren gewassen.
  Maar voor zinnige argumenten is hij kennelijk niet vatbaar.
  Gewoon door blijven drammen.

 6. W.H.J. Reiss

  Als auteurs, alhier, zelf beginnen na te denken gaat het bij 4 stuks altijd mis !

 7. Liefhebber

  Dat de bonden en Brinks een conflict hebben, soit. De problemen die klanten ondervinden worden veroorzaakt omdat de Rabobank geen calamiteitenplan heeft om dergelijke problemen adequaat op te lossen.

  In een echt bedrijf wordt van tevoren nagedacht over wat er mis kan gaan en hoe je er mee omgaat. De Rabobank gaat nu pas kijken hoe ze het op kunnen lossen, eventueel met een andere leverancier.

  Eventueel? Het telefoonnummer van een alternatieve transporteur moet gewoon klaar liggen.
  En om de overlast te beperken. Hoezo, beperken? Het zijn je klanten, die mogen niet eens overlast ondervinden.

  1. LantR.fant

   En die alternatieve transporteur heeft een aantal “slapende” medewerkers op de loonlijst staan, die incidenteel, eens in de paar jaar een paar weken in actie komen?
   Nog afgezien van het feit dat vakbonden de stakers nogal weten op te hitsen tegen deze zgn stakingbrekers.

   Overigens kan het erger. In Duitsland is er de vakbond voor spoorwegpersoneel die onredelijke eisen stelt. Als die niet worden ingewilligd leggen ze gewoon het spoorwegverkeer plat.
   Dat verkeer is van levensbelang. Hoe ga je dat als ondernemer omzeilen? Al lijkt deze bond met een massale staking in een groot deel van Duitsland haar hand te hebben overspeeld.

   Deze staking is niets anders dan een vorm van afpersing van de firma’s Schorriemorrie en Patjepee.

   1. Liefhebber

    Soms heb je een slapend iets nodig, zoals generatoren bij stroomuitval. Soms moet er overgewerkt worden. Soms moet je zorgen dat mallen je eigendom zijn, zodat je bij een staking je mal op kunt halen en naar een ander kunt gaan. De Rabobank zou in samenwerking met een beveiliger en eventueel politie zelf transporten kunnen verzorgen.

    Wellicht met een groter risico, wellicht onverzekerd, maar met een beetje goede wil en creativiteit kun je een heel eind komen. Nu doet de Rabobank helemaal niets voor haar klanten en wijst lekker met haar luie vinger naar de bonden.

    1. LantR.fant

     Als je standaard ergens een paar geldwagens achter de hand moet houden om zulke stakingen te kunnen breken, moet je je afvragen of je die transporten wel aan de juiste partner uitbesteedt.

     Als je met enige tonnen kapitaal in een Hyundai busje gaat rondrijden roep je het noodlot ook over je af.
     Als je bij een overval een paar overvallers naar het paradijs van een zekere A. Llah, kantoorhoudend te Mekka helpt dan krijg je het grootste gedonder met justitie, die je dan verwijt dat je zulke geldtransporten ook niet zelf moet gaan uitvoeren.

 8. LantR.fant

  Ik denk dat een aantal reaguurders hierboven niet begrijpen hoe de wereld in elkaar zit.
  Wat is er aan de hand?

  Rabo gaat haar geldtransporten door een andere firma dan Brinks laten verzorgen.
  Dat lijkt mij toch een vrijheid die deze bank heeft?

  Brinks, loopt kennelijk al niet al te best, verliest hierdoor een grote klant -en ook inkomen- en moet reorganiseren.
  Dat lijkt mij toch ook een vrij normale situatie.

  Dan bemoeien zich de vakbonden ermee.
  Die gaan blijkbaar uitmaken wat Brinks wel, en niet mag bij het afstoten van personeel.
  Dat leidt tot een staking, maar dat is een zaak tussen Brinks en haar personeel.
  De banken, die niets met dit conflict te maken hebben komen door de staking in problemen. Idem de consument, die werkelijk totaal niets met dit conflict van doen heeft.
  Dat is ook het laffe element in de staking.

  En laten we wel wezen.
  Ook bij u, schreeuwende reaguurders, mag de verzekering niets kosten. Als ten behoeve van het verlagen van uw verzekeringspremies enige duizenden mensen op straat komt te staan, of uw tussenpersoon zijn nering moet sluiten zal u dat worst wezen.
  Uw biefstukje, of kratje bier moet zo goedkoop mogelijk en liefst 24/7 verkrijgbaar zijn
  Als daarvoor personeel in de supermarkt op de meest onmogelijke tijden moet werken hebt u daar geen probleem mee.
  Om nog maar te zwijgen van de werkdruk van de ondernemer. Maar wacht, een ondernemer is maar een viezerik die geld wil verdienen. Verdient dus niet uw medeleven.
  Maar voor die stakers bij Brinks geldt een andere werkelijkheid?
  Moet Brinks die lui nog 5 jaar 100% doorbetalen soms?

  Voor de vakbonden is dit een achterhoedegevecht. Het zijn fossielenclubs die vooral de belangen van senioren behartigen.
  Die bonden proberen wanhopig met dit soort acties -over de ruggen van anderen- de aandacht op zich te vestigen, in de hoop dat jongere mensen zo stom zijn om lid van die bonden te worden.
  Deze actie sluit dan ook nauw aan bij de radiospotjes van die sneue clubs.

  1. jurojase

   Jij hebt blijkbaar nog nooit hoeven knokken voor je poen. In sommige delen van de wereld moet dat namelijk zo omdat je anders naar het afvoerputje wordt gevoerd. De belastingcenten van al deze arbeiders en de rest van werkend NL waren wel goed genoeg om de banken en andere landen overeind te houden. Jouw hele stukje staat vol losse aannames waarmee je je eigen waarheid probeert te creëren. Kom uit je ivoren toren, vent.

   1. LantR.fant

    Krachtig stukje, waarin u helaas vergeet om inhoudelijk op mijn argumenten in te gaan. Ik ben zelfstandig ondernemer in verzekeringen. Ik heb daar de wereld ingrijpen zien veranderen. Mede omdat mijn functie als assurantietussenpersoon heel erg onder druk komt te staan door automatisering, internet en de bijbehorende rechtstreekse verkoop.
    Daar heb ik een succesvolle andere formule op bedacht. Daarbij moest ik ik een compleet nieuw klantenbestand opbouwen met koude acquisitie.
    Dat is geen ivoren toren, het is maar zeer de vraag of u de ballen hebt om dat te evenaren.

    Overigens begon ik het buitendienstvak bij NV levensverzekeringsmaatschappij Concordia. Op last van de aandeelhouder -FNV- werd dit samengevoegd met haar andere verzekeraar, De Centrale.
    Vervolgens schafte men de provisie af. I.c.m. het basisinkomen uit de opbouw van de portefeuille schadeverzekeringen had ik het geschopt tot een salaris van FL 70.000, = Toen de opvolger -Reaal- het salarissysteem veranderde naar een vaste beloning met “variabele elementen” zou ik terugvallen naar FL 50,000,=
    Bij een bedrijf waar de vakbond de eigenaar was.

    Daar is overleg geweest met de buitendienst, waar de FNV beweerde onze belangen te behartigen. Dat was erg hardvochtig, en in het belang van de eigenaar van het bedrijf.
    UIteindelijk heeft men daarna binnen 3 jaar de complete buitendienst opgeruimd. Zonder sociaal plan.
    Zo hard als de FNV dus naar buiten schreeuwt, zo hard is ze voor haar eigen mensen als het haar portemonnee aangaat.

    En op dit moment werk ik als zelfstandige, mijn echtgenote als zelfstandige en alle faciliteiten die werknemers nog hebben -waar naar zijn geld is idd niet meer van toepassing- moeten wij in zijn geheel ontberen.
    Ik zit niet in een ivoren toren, ik sta met mijn poten in de klei.
    Een situatie die u zich waarschijnlijk niet voor kunt stellen.

 9. ludovic

  wat een eikel met een achterhaald artikel

 10. econoom

  Altijd weer het verhaal van “onze ouderen”. Wees gerust, ook bijna alle ouderen kunnen tegenwoordig met een pinpas betalen. En degenen die dat niet kunnen, komen nauwelijks meer buiiten.
  NB 1: ook op de markt kun je tegenwoordig met een pinpas betalen.
  NB2: de rechter heeft de staking goedgekeurd.
  NB3: De staking is vandaag voorlopig opgeschort.

 11. V.K.

  -Rabobank, een aandeel in de samenleving.!

  -Het beleid van de Rabo staat haaks op hun reclame slogan.

  1. LantR.fant

   Maar het is niet een conflict met die bank, het is een conflict tussen Brinks en een deel van haar personeel.

   Zaak en bijzaak scheiden svp.

   1. V.K.

    _Volgens de webside van de Rabo, wil deze bank, welke pretendeert midden in de samenleving te staan, zich ook graag met bijzaken bemoeien

    1. LantR.fant

     Wat nog niet betekent dat je je het lot van de complete wereld moet aantrekken. Dan kan je beter een kerk beginnen. Maar ook daar……..

 12. Cresto

  LantR.fant: je begint een beetje door te slaan, knul. Verdiep je eens in het arbeidsrecht.

  1. LantR.fant

   Als Brinks het arbeidsrecht overtreedt kan het personeel onder begeleiding van de firma Patjepee naar de rechter.
   Maar zij hoeft daarbij geen mensen te benadelen die met dat conflict niets te maken hebben.

 13. jantgum

  Sneu hoor, om Rabobank hier de schuld van te geven. Dat een bedrijf een contract met een van haar leveranciers opzegt is de normaalste zaak van de wereld, helemaal als ze ergens anders betere service of lagere tarieven denkt te kunnen bedingen. Marktwerking heet zoiets. Uiteindelijk profiteren wij daar allemaal van. Heeft helemaal niets met ‘arbeidsrecht’ van doen

  Wat er aan de hand is, is dat Brinks en haar personeel vervolgens in conflict geraken over hoe met het verlies van een zo grote klant om te gaan.
  Blijkbaar heeft Brinks daar niet op geanticipeerd door tijdige andere opdrachtgevers binnen te halen. Of zij kan domweg niet leveren wat de markt wil. En zo te horen heeft Brinks dan misschien ook geen goed Sociaal Plan: dat heeft wel met ‘arbeidsrecht’ te maken.

  Verder: misschien kan een deel van het personeel van Brinks wel over naar de nieuwe transporteur van Rabobank? Dat soort constructies wordt toch ook toegepast als OV contracten om de zoveel jaar aan andere partijen worden gegund?

  Kortom: richt je woede op Brinks, niet op haar klanten.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.