Wilders zet zichzelf voor gek

Geen categoriedec 02 2014, 10:00
De tijd dringt!11!! 'Mohammed' is namelijk de populairste jongensnaam in het Verenigd Koninkrijk!
Gisteren berichtten Britse kranten en nieuwszenders dat Mohammed tegenwoordig de meest populaire naam is voor jongens in dat land. Die naam steeg in één jaar maar liefst 27 plekken op de ranglijst. En dat is niet alles, ook andere heel eng aandoende (want Arabische!) namen worden steeds vaker gebruikt:

The UK's top baby names of 2014 showed Mohammed has risen 27 places from last year to claim the number one spot for the boys, data carried out by website BabyCentre showed.

Also within the boys' top 100, Teddy was the biggest climber, Kian and Jonathan were the highest new entries, and Omar, Ali, and Ibrahim were all new entries.

For the girls, Sophia was top, Maryam was the biggest riser, and Nur, Emilia and Gracie were the highest newcomers.

Toen Geert Wilders die verhalen zag reageerde hij geschrokken:
Een buitengewoon hilarische reactie... en tegelijkertijd toch ook zorgwekkend. Mohammed is al de meest populaire naam. Wat wil Wilders daar precies aan doen? Moslims uitzetten? Een andere manier om het gebruik van die naam te verminderen is er niet. Als je dit wilde voorkomen had je de grenzen al moeten dichtgooien. Nu het zover is kun je er niets meer aan doen. Sterker nog, gezien het geboortecijfer onder allochtonen is de kans groot dat steeds meer Arabische namen doorstoten naar de top van deze ranglijst.
Het grappige aspect is natuurlijk dat Wilders net doet alsof dit het ultieme bewijs is dat het Verenigd Koninkrijk en andere Europese landen op het punt staan overlopen te worden door een allochtone meerderheid. Dat is je reinste flauwekul. De reden dat een paar Arabische namen zo populair zijn - landelijk gezien - is dat Arabieren nou niet bepaald creatief zijn. Bijna ieder gezin heeft wel een Ibrahim, Ali of een Mohammed. Als alle immigranten hun zoon dezelfde naam geven is de kans groot dat die naam vervolgens 'het meest populair' blijkt te zijn, ja. Heel schokkend is dat niet.
Er zijn serieuze problemen met immigranten, maar de groeiende populariteit van Arabische namen is daar niet één van. Dit is een serieus onderwerp, waar we het op een serieuze manier over moeten hebben. Roepen dat "de tijd dringt" omdat 'Mohammed' een populaire naam is draagt daar niet aan bij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten